Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TuT] Detaljni ekonomski razvoj na Ikariamu

185 pregleda · 0 odgovora · otvorena 11.05.2013. u 23:26

Pozdrav gameri i gamerice!

Kao sto sam uradio i u proslom videu u vezi Ikariama i ovaj put odat cu vam nekoliko tajni kako da postanete dobri ekonomisti i da se nikada ne uvalite u minus! TuT sadrzi dosta slika i pojasnjen je u detalje. Otkrivene su razne tajne kako da se obogatite i kako da napravite ogromno carstvo. Pomoci ce najvise onima koji se zele upustiti u dubinu Ikariam svjeta!

Pa da pocnemo od pocetka.

- Da bi postali dobri ekonomisti koji zele da stvore sto vece i bolje carstvo koje nema mnogo ratova i koje samo ide prema naprijed morate biti u jednom jako mirnom savezu. Znaci gledajte da vam je savez sto vise u mirovnim odnosima a da savez sa kojim sklapate mirovni odnos ima mirovnih odnosa sa drugim savezima tako da ovaj drugi nemoze da napadne vas.

- Druga stvar jest ta da morate izabrat jednu od ekonomistickih nacina vladanja svojim carstvom. To mozete uraditi u palaci.

Izgled palace:

- Demokracija je jedan od nacina vladanja vasim carstvom u kojem povecavate ekonomiju vasega carstva. Zasto? Dajete 75 zadovoljstva u svim gradovima cime povecavate porast svoga stanovnistva a sto je veci broj stanovnistva imate i veci prihod u vasoj gradskoj blagajni. Osim toga dobivate i istrazivacke bodove po skopljenom sporazumu sto nije lose za pocetnike.

- Drugi nacin vladavine dobre ekonomije jest oligarhija. Oligarhija povecava domet vasim brodovima za 5 radijusa, osim toga puno brzi je transport dobara iz gradova u grad cime stedite svoj novac i vrijeme jer kako znamo, vrijeme je novac. Odrzavanje svih brodova je jeftinije a dobivate i vise brodova, sto imate vise brodova po postotku dobivate mozda jos 1 ili 2.

- Jos jedan od nacina ekonomske vladavine jest ikakracija. To je nacin vladavine u kojoj nista ne dobivate a i nista ne gubite sto je plus za one koji zele biti neutralni. U tom se razdoblju mozete dobro razviti jer nemate niti minus vojske, niti minus icega, samo razvoj, razvoj i razvoj.

- Da bi se dobro razvili morate imati jako veliku proizvodnju u vasim rudnicima. Ako trenutno stavite na veliku proizvodnju u vasim gradovima ce biti jako veliki minus iz razloga sto mnogo gradjana ste zaposlili da radi po rudnicima pa su vam se prihodi znatno smanjili. Kako bi nadoknadili stetu od manjka gradjana u gradu dajite svojim gradjanima sto vise vina a dajete im to u vasim tavernama. Kako bi bili sto zadovoljniji povecavajte level muzeja i taverni a takodjer i gradska vjecnica povecava broj kucica u gradu cime mozete imati i visi broj ljudi u gradu.

Muzej i taverna:

- Bogati rudnik vina na kojem se ja nalazim:

- Bogati rudnik mramora na kojem se nalazim:

- Bogati rudnik sumpora:

- Bogati rudnik kristala:

- Zasto su vam potrebni svi ovi bogati rudnici? Kako bi proizvodili sto veci broj resursa. Mali broj ostavite sebi koji vam je potreban a veliki ostali broj prodate u marketima po odredjenoj cjeni. Moja preporuka prilikom prodaje robe u marketu jest ta da gledate cjene ostalih igraca. Ako netko ponudi vino za 9 i nema manje ponude vi namjerno ponudite za 8 kako bi svoje vino plasirali na trziste. Upravo sam ja tako radio i sada svi igraci cekaju da ja postavim svoje jeftino vino koje mene gotovo ne kosta nista jer sam sve svoje gubitke nadoknadio u gradu nacinom kojim sam vama gore objasnio, velik level taverni, odredjenim levelima mozete primit veci broj gradjana a takodjer se povecava i zadovoljstvo, kulturom tako sto sam dao gradjanima puno stranih dobra da gledaju i time sam im povecao zadovoljstvo i velikom gradskom vjecnicom koja takodjer povecava zadovoljstvo i daje veci broj gradjana u vasem gradu. Jos jedan nacin jest svecenistvo, povecavanjem broja svecenika povecavate i preobrazenost vase nacije time i vece zadovoljstvo. Sto je vasa nacija vise preobrazena dobivate vise milostinje od bogova.

Izgled marketa:

Market unutra:

Hram:

Hram unutra:

- Jos jedna vazna cinjenica u ekonomiji jest kolicina trgovackih brodova. Vrlo je bitno imati mnogo brodova kako bi mogli prebacit sto vise resursa iz jednoga grada u drugi. Brodovi su skuplji po sve vecoj kolicini sto uzimate. Trgovacke brodove mozete uzeti u trgovackoj luci.

Izgled trgovacke luke:

Cjena trgovackih brodova na velikom broju:

Broj brodova gledan bez luke:

- Takodjer da bi vasa ekonomija cvatala potreban vam je i ista razina palace i guvernerove palace. Ukoliko razina nije jednaka javlja se korupcija u drugim gradovima cime se povecava nezadovoljstvo u gradovima. Uvjek prilikom konolozacija prvo izgradite guvernerovu palacu na razini palace u maticnom gradu. Glavni razlog nezadovoljstva jest to sto se vasi gradjani osjecaju ne pozeljnim i ne zasticenim te se javlja svakakva korupcija u gradu.

Izgled guvernerove palace:

Guvernerova palaca unutra:

To su bile neke tajne kako da vas grad procvjeta. Ukoliko imate jos nekih problema u vezi ekonomije mozete se obratiti dole u komentaru, sigurno cete dobiti odgovor u roku od 24 sata. Uzivajte!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.