Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Racunar spor

817 pregleda · 4 odgovora · otvorena 07.05.2013. u 21:44

Zelio bih da ocistim racunalo, jer mislim da mi je dosta spor, u zadnje vrijeme tesko otvara skoro sve, pa bi zelio da ga ocistim pa da vidim mozda ce biti bolje, sada zelio bi, da mi Vi preporucite programe koji su dobri da ocistim kompjuter od virusa i tako tih stvari.

Hvala.
Malwarebytes, CCleaner/TuneUp.
Ja to ovako radim.Ako mi je bas pretrpan kao sto je bio skoro igricama onda oborim sistem pa ponovo instaliram.Sada nemam niti jedne igrice na racunaru i koristim ga samo u "skolske svrhe".Ti posto neces sve brisati ja sam to radio ovako:

Skeniraj antivirusnim programom cijeli racunar(nebitno koji je antivirus)
Skeniraj racunar Ccleanerom i pusti neka ti on sve izbrise to sto je nepotrebno.
Popravi greske u registrima ,to isto mozes uraditi u ccleaneru.
Idi na tools pa imas startup ( ccleaner) i tu stimaj programe koji se pokrecu pri pokretanju racunara.(U mene je to bila duga lista ,pola od toga nepotrebno,tako da sam to odznacio)
Izbrisi nepotrebne torrent fileove (ako imas) i obrisi "downloads" folder.

Idi na controlpanel>programs>unnistall a program >lista i brisi sta ti ne treba.
- Avast Free Antivirus
- cCleaner
- Advance system care 6
- Malwarebytes
- Tune Up Ullities

Kad sa svim navedenim programima + ocistis kuciste ima da blista i softver i hardver.Navedeni programi ciste od virusa,malwera,keša, kukija, imas defragmaciju HDD-a, znači sve moguće ;)

edit: + ovo iz prethodnog posta, brises sve nepotrebno a ovo za programe pri pokretanju mozes također uraditi sa Tune Up-om
Kako ga ja koristim i sve je uredu.

- Formatiraš ga sve (FULL ; Ako je XP ne radi quick)
- Instaliram posljednje verzije drivera za grafičku, zvučnu.
- Avast 8 koristim od Anti-Virusa ili MSE.
- run -> msconfig -> startup , pogasim ne potrebne stvari prilikom startupa.
- Redovna defragmentacija nakon određenog perioda i Disk Cleanup
- CCleaner, da fixam registry.

- Očistim od prašine kad dođe vakat.
- U Browser ne instaliram retardirane addone koji se nakače kada instaliraš µTorrent i slične stvari.

Adblock protiv reklama.

TO JE SVE, ostala sranja ti nisu potrebna.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.