Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Internet konekcija

106 pregleda · 6 odgovora · otvorena 07.05.2013. u 18:54

Imam jedan žestok problem ali ne znam da ga riješim. Prije sedmicu dana primjetio sam da mi se nešto čudno dešava sa internetom ali ne znam je li do mene ili do operatera ( BHT netFlat10 ).

Do neki dan sam normalno igrao mnogo online igara i ulazio na internet normalno bez ikakvih smetnji. Prošlog ponedjeljka kada sam htio igrati LoL-a počelo je da laga, i primjetio sam da se ping ne miče o.o. Npr. dok ulazi on se mijenja ali kada sam u igri ping stoji isti i pravi delay :O Npr. ako je ping 61 cijeli game ostane isti. Odigrao sam oko 30 partija i samo su 2 bile kako Bog zapovijeda. Onda sam pomislio da je do LoL-a uradio repair ali opet isto. Pokušao sam na drugim igrama ali i na njima pravi prekide kao i na LoL-u.

Pomislio sam da je do interneta i provejrio ruter postavke i provjerio protokole ali sve je uredu :O.
Mislio sam da je nešto do računara ali to je ne moguće ... da mi laga zbog PC-a, kupio sam računar prije 3 mjeseca. Da napomenem da su mi svi drajveri updejtovani.

SPEC: i-7 3770 4x, 8 GB RAM, GT440 1GB 128bit.

Onda mi se počeo pojavljivati i problem na torrentu i na internetu/browseru. Npr na torrentu konekcija ide 1MB i odjednom padne na 60 kb/s 0.0 i ponovo se vrati nakon desetak minuta. Na internetu kada sam jedno vrijeme sve normalno i onda odjenom počinje da izbacuje error "Could not find adress" i kada reload uradim normala sve, ali ima i slučajeva kada učitava 30-50 sec. :O

Nadam se da se ovo nekome već desilo i da je našao soluciju ... Ako je do operatera onda nemam druge nego čekati da se popravi.

Žao mi je ako sam napravio "duplu" temu, novi sam i tražim rješenje za ovaj moj problem.
Jest ovo je na isti način samo ovima još gore :O Njima ni stranice ne otvara :P
brate svi se zale sad na bhtelecom ,i meni skace ping nenormalno ,gledam na speedtestu normala sve a da ne pominjem na yt na 240p gledam ....
Dobio si odgovore. Nisi jedini. BH Telecom očigledno ima smetnje ili radi na nečemu "naprednijem".
Meni se obični Youtube clip bufferuje.
svima je to na bhtelecomu jer ubacuju one nove pinkove

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.