Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Graficka koja pokrece PES 2013

310 pregleda · 20 odgovora · otvorena 04.05.2013. u 08:24

Kao i sto sam naziv kaze , trebaju mi neke preporuke za graficku koja moze da pokrene PES 13 . Hvala
Nvidia Geforce 9500GT 512mb + gabricki overklok kao kod mene ;)
Emrah99 je napisao/la:
Nvidia Geforce 9500GT 512mb + gabricki overklok kao kod mene 
staro  
Imas HD6670 za 130KM, moze na high, odnosno zavisi kakav procesor imas  
treba mi neka 256 - 512 kja moze da pokrene , nisam pri parama - ako postoji takva
DNI je napisao/la:
staro  :r
Imas HD6670 za 130KM, moze na high, odnosno zavisi kakav procesor imas  :)
TO je njesra grafa...vjeruj mi :D

Kod mene konfa :

Intel core 2 duo 3,0
nvidia geforce 9500GT 512mb + fabricki overclock
ram : 4gb ddr2 800mh

Na high bez problema . Hitman Absolution ide na medium bez ikakvog stopkanja....
Emrah99 je napisao/la:
TO je njesra grafa...vjeruj mi 

Kod mene konfa :

Intel core 2 duo 3,0
nvidia geforce 9500GT 512mb + fabricki overclock
ram : 4gb ddr2 800mh

Na high bez problema . Hitman Absolution ide na medium bez ikakvog stopkanja....
De nemoj kenjat ocati da igras sa 9500GT Hitman Absolution na medium i to bez "stopkanja". Pokreces ti mozda igru, ali na 800x600 medium i oni sharder i ostali detalji na ultra mega giga low.
Sto se sokera tice vjerujem ti, jer za njega ti i ne treba mnogo jaka graficka i uopsteno pc.

tema - Ostali dijelovi tvog pc-a su? Nemoj ocekivat da ti iko kaze "idealnu" graficku za tebe i za tvoj budzet kada nisi ni naveo komponente ostale a ni da si pri parama od primjer 50KM ili 100KM.

da te ne citiram evo ti ovde odgovor: Ovako, bolan pricas o kartici koja je stara par godina i koja sada kosta cca 30KM i ti sad faca igras na medium na 1366xnesto + snimas, vauu ti si fenomen. Postavi na yt, da gledamo tursku seriju u epizodama sa tvojim fpsom i tvojom grafickom.
Znam sta je fabricki clock, ali kod 9500GT ne vrijedi shvati to covjece, nije to sad GTX670 da ti daje veci fps i boostove dodatne, govorimo od 9500GT koja je ulow na danasnjem vaktu i za danasnje nove igre.
Ma Nvidia GeForce 7600GS 512 MB.
Mozes je naci za 50-60 KM.
Ja na njoj guram PES na high. :)
orochi je napisao/la:
De nemoj kenjat ocati da igras sa 9500GT Hitman Absolution na medium i to bez "stopkanja". Pokreces ti mozda igru, ali na 800x600 medium i oni sharder i ostali detalji na ultra mega giga low.
Sto se sokera tice vjerujem ti, jer za njega ti i ne treba mnogo jaka graficka i uopsteno pc.

tema - Ostali dijelovi tvog pc-a su? Nemoj ocekivat da ti iko kaze "idealnu" graficku za tebe i za tvoj budzet kada nisi ni naveo komponente ostale a ni da si pri parama od primjer 50KM ili 100KM.

da te ne citiram evo ti ovde odgovor: Ovako, bolan pricas o kartici koja je stara par godina i koja sada kosta cca 30KM i ti sad faca igras na medium na 1366xnesto + snimas, vauu ti si fenomen. Postavi na yt, da gledamo tursku seriju u epizodama sa tvojim fpsom i tvojom grafickom.
Znam sta je fabricki clock, ali kod 9500GT ne vrijedi shvati to covjece, nije to sad GTX670 da ti daje veci fps i boostove dodatne, govorimo od 9500GT koja je ulow na danasnjem vaktu i za danasnje nove igre.
Dodjes kod mene i uvjeris se .
Stavim Medium + Snimam gameplay u dxtory .
Rezolucija 1366x768 .

Jel znas ti sta znaci uopste FABRICKI OVERCLOCK ?

NVIDIA GT 630 2 gige , ništa ne štopa ;
Resolution : 1440x900
Picture quality : HIGH

Jednostavno nadjes graficku karticu slicnim karakteristikama ako ne mozes za bolju izdvojiti

DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 6200 / ATI Radeon X1300 / Intel HD Graphics 2000/3000)

http://www.gamers-lab.com/game/pro-evolution-soccer-2013-pes-2013/pc-system-requirements-and-release-date/
Gt 430
Gt 630

nisu puno skupe a imaju sve specifikacije za igranje PES-a na HD-u.
Ja sam prije imao 9500 GT to nije graficka to je kanta, sreca pa sam je se rjesio haha, cak je i pes 2013 znao ponekad da zasteka nije pretjerano al jbg, ugl kupovanje ultralow grafe je bacanje para
Emrah99 je napisao/la:
Dodjes kod mene i uvjeris se .
Stavim Medium + Snimam gameplay u dxtory .
Rezolucija 1366x768 .

Jel znas ti sta znaci uopste FABRICKI OVERCLOCK ?

De rise sviju ti .
Pogledaj moj PC na profilu, imam 7x jaču grafičku i opet na 1280x1024 na medium detaljima (shadow off) izvucem max 30fps, na onom benchmarku 25fps.

Šta ti znači fabrički overklok na toj tarabi od grafičke ? Ja sam istu imao , nedo Bog nikome, fuj. !.

@ topic.

Najobicnija i najjeftinija moze PES13 goniti bez problema :

AMD HD5450 / 6450
nVIDIA GeForce G210 / GT520 / GT610.

Koštaju od 60 do 100KM ovisno koju želiš. Ja ti preporučujem da uzmeš najjeftiniju ako misliš PES13 samo igrati...

http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=1825 (64KM za gotovinu)
brick je napisao/la:
De rise sviju ti ;).
Pogledaj moj PC na profilu, imam 7x jaču grafičku i opet na 1280x1024 na medium detaljima (shadow off) izvucem max 30fps, na onom benchmarku 25fps.

Šta ti znači fabrički overklok na toj tarabi od grafičke ? Ja sam istu imao , nedo Bog nikome, fuj. !.

@ topic.

Najobicnija i najjeftinija moze PES13 goniti bez problema :

AMD HD5450 / 6450
nVIDIA GeForce G210 / GT520 / GT610.

Koštaju od 60 do 100KM ovisno koju želiš. Ja ti preporučujem da uzmeš najjeftiniju ako misliš PES13 samo igrati...

http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=1825 (64KM za gotovinu)
znaci to da je geforce 9500 gt obicna

Graphics Clock (MHz):
550MHz
Processor Clock (MHz):
1400MHz

A kod mene je

graphic clock
700 mhz
a procesor clock
1800Mhz

BIČ PLIZ!
Emrah99 je napisao/la:
znaci to da je geforce 9500 gt obicna

Graphics Clock (MHz):
550MHz
Processor Clock (MHz):
1400MHz

A kod mene je

graphic clock
700 mhz
a procesor clock
1800Mhz

BIČ PLIZ!
A moj AMD RADEON HD5670 :

810MHz GPU

Memory: 4240MHz.

Ćao p0z  , i opet 30fps max.
, GDDR5 memorija, memory clock množi sa X4.
brick je napisao/la:
A moj AMD RADEON HD5670 :

810MHz GPU

Memory: 4240MHz.

Ćao p0z ;) , i opet 30fps max.
, GDDR5 memorija, memory clock množi sa X4.
Znas ti da su ATI/AMD/ READON Kartice smeće ?
Ja znam da pokrenem bez problema na medium , ni trunke stopkanja ...a to sto ti ne vjerujes nije moja stvar .

Ako poredis nvidia i amd radeon to je isto kao da poredis

Intelov procesor sa Amd-ovim -.-'
Emrah99 je napisao/la:
Znas ti da su ATI/AMD/ READON Kartice smeće ?
Ja znam da pokrenem bez problema na medium , ni trunke stopkanja ...a to sto ti ne vjerujes nije moja stvar .

Ako poredis nvidia i amd radeon to je isto kao da poredis

Intelov procesor sa Amd-ovim -.-'
Ja znam da ti pojma nemaš, da si se ovim komentarom prosuo ko kilo riže.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.