Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ugradnja kulera

175 pregleda · 8 odgovora · otvorena 29.04.2013. u 23:16

Imam ovu graficku

koja se previse pregrijava-

E sad dali ima neko prijedlog gdje i kako staviti neki kuler na nju i jel to uopste moguce ???
imao sam tu graficku mogu ti rec da je totalno sranje te da se ne isplati uopce ugradjivat kuler na nju a mislim da je to i ne moguce 
Fizički je moguće, izbušiti rupe, fiksirati neki obični kuler i to je to.
Ipak, ta grafička je od početka osuđena na propast i na male performanse, kao i moja 9500 GT (pasivni hladnjak kao kod te) i tu nema pomoći. Jeftinije je i pametnije kupiti neku sa aktivnim hlađenjem ..
Imao sam je ja nekad davno, spustio sam joj temperaturu za 50% (vent 92mm), kao sto vidis pricvrstio sam ga sa dva sarafa, morao sam busiti rupe na kuleru za sarafe, neisplati ti se to raditi a ti kako hoces; ja sam samo eksperimentisao
poz

Post dobio aplauz od brick

Na taj pasivni hladnjak ("ta rebra") namontiraj neki Coolermasterov 80mm fan on bi trebao itekako pomoći.

http://shop.ue.ba/exec/shop.asp?type=detail&ARTNR=530

Kako ćeš ga namontirati to ti nebi znao reći, dok nebi uzeo grafičku u ruke i pogledao.

Kabal od ovog fana kopćaš na 3 pinski ulaz pod nazivom pwr_fan ili chasis_fan .
sacu ti objasnit kako sam ja to radio :D

Kako mi graficka stoji na ploci , ispod nje ima jos par izlaza tako da i na centralnoj postoji jos 2,3 "rupe" znas ona rebra gdje ti izadje kad ubacis mreznu,zvucnu il sta vec stavljas .. Eh ja sam uzeo ventilator i sarafom ga "naslonio" na to jedno rebro ... kako kod mene ima 3 rebra ja sam ventilator stavio na drugo da bi mogo da vuce zrak ispod i salje ga prema gore tj. prema grafickoj ... jarane tesko mi je objasnit sta sam uopste uradio al sam uspjeo i odlicno je hladilo , jer mi je tad graficka dostizala do 70 stepeni kad sam na wow-u / lol-u a kad sam stavio taj ventilator rijetko se desavalo da predje preko 40 stepeni

na toj slici se vidi to rebro koje ti spominjem , ova supljina ispod graficke , e stavi jedan saraf na ventilator i bukvalno ga zakaci za taj lim od centralne
Eee hvala vam svima na savjetima , znam da je grafa zesce sranje ali nemam sad para da kupim novu. Inace u ove tople dane dostize temperaturu do 83 stepena pa se pribojavam da se ne zapali komp pa eto jos veceg sranja . Jos jednom hvala svima .Zzz

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.