Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Free download web desing

150 pregleda · 6 odgovora · otvorena 26.04.2013. u 13:39

Imali neko da daje web desing scriptu...

Da je on radio ili neku free dobru sto ste nasli nan netu ili sta vec bio bi prezadovoljan..

Pozzz ;)
Web Design skripta? DAFUQ?
::WaitAMinute::

i don't even...
"web desing scripta"

Prvi put cujem za to u ovih 4-5 godina u kojim se bavim web development-om. Padaju mi samo dvije stvari na um: CSS framework i template engine/framework.

CSS framework (front-end)
Ako ti treba citav front-end onda mozes koristit twitter-ov bootstrap, a ako ti treba samo grid sistem onda pogledaj 960.gs

Template engine/framework (back-end)
Ako ne znas programske jezike vezane za web (python,php,asp...) onda mozes uciti koristiti template engine kao smarty
Ne preporucujem bilo kakav engine posto je svaki komplikovaniji od samog programskog jezika na kojem je baziran, bezveze trose memoriju, dizu processor usage kao i vrijeme obrade.
q7eb2a je napisao/la:
"web desing scripta"

Prvi put cujem za to u ovih 4-5 godina u kojim se bavim web development-om. Padaju mi samo dvije stvari na um: CSS framework i template engine/framework.

CSS framework (front-end)
Ako ti treba citav front-end onda mozes koristit twitter-ov bootstrap, a ako ti treba samo grid sistem onda pogledaj 960.gs

Template engine/framework (back-end)
Ako ne znas programske jezike vezane za web (python,php,asp...) onda mozes uciti koristiti template engine kao smarty
Ne preporucujem bilo kakav engine posto je svaki komplikovaniji od samog programskog jezika na kojem je baziran, bezveze trose memoriju, dizu processor usage kao i vrijeme obrade.
ne zna on programske jezike pa ne zna tacno pojasniti sta trazi.
kako sam razumio ti hoces da skines samo izgled stranice i da ti ukucas tekst tamo gdje ide a to se inace zove template!
Ti brate moj ne znas sta pricas 
unreal je napisao/la:
Ti brate moj ne znas sta pricas 
prije da se ni ti ne razumijes u programske jezike.brate ko zna razumije sta je co'ek htio reci

sorry za offtopic :S

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.