Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

windows xp problem

98 pregleda · 6 odgovora · otvorena 22.04.2013. u 16:51

pozz
eh ovako jutros sam kreno da upalim kompjuter i normalno se upali i dodje mi ona slika crna i odbrojava iznad gore pise safe mode
safe mode networking i kada to istekne pokrece se windows
kada se one crtice samo plava se slika pojavi i restartuje se kompjuter i sve ispocetka :)
Moze biti da je problem u hardveru , da je neki dio otkazao. Ali prije da je u pitanju softver cim ti je uspjelo ocitati da imas windows i bilo ga sposobno pokretati, znaci najpametnije ti je da pokusas pokrenuti windows u safe mode-u ako vec u normal nemoze. Znaci da izaberes tu opciju safe mode kad ti ponudi.

Ako i to vec nemoze imas onu opciju kao "Last known good settings working" ili tako nesto, onda pokusas s tim.
Ako nista ni to , onda jbg formatiraj hard i reinstaliraj sistem.
dzon_obraz je napisao/la:
Moze biti da je problem u hardveru , da je neki dio otkazao. Ali prije da je u pitanju softver cim ti je uspjelo ocitati da imas windows i bilo ga sposobno pokretati, znaci najpametnije ti je da pokusas pokrenuti windows u safe mode-u ako vec u normal nemoze. Znaci da izaberes tu opciju safe mode kad ti ponudi.

Ako i to vec nemoze imas onu opciju kao "Last known good settings working" ili tako nesto, onda pokusas s tim.
Ako nista ni to , onda jbg formatiraj hard i reinstaliraj sistem.
druze ja kad hocu da udjem u onaj safe mode preko onoga sto se puni zablokira mi tastatura .. .
hzsaaa je napisao/la:
druze ja kad hocu da udjem u onaj safe mode preko onoga sto se puni zablokira mi tastatura .. .
Pokušaj neku drugu tastaturu ili pokušaj izštekati tu istu tastaturu iz kućišta i upaliti kompjuter, a onda kad se opet počne paliti i pokažu te opcije, opet spojiš tastaturu s kućištem i pokušaš onda.
dzon_obraz je napisao/la:
Pokušaj neku drugu tastaturu ili pokušaj izštekati tu istu tastaturu iz kućišta i upaliti kompjuter, a onda kad se opet počne paliti i pokažu te opcije, opet spojiš tastaturu s kućištem i pokušaš onda.
ok hvala tebi u svakom slucaju
hzsaaa je napisao/la:
ok hvala tebi u svakom slucaju
NP, i opet ima veze i ako ti je stari tip tastature ili novi.

Stariji tipovi tastature su ti oni što imaju na kraju kabla zeleni džek sa iglicima, koji spojiš sa kompjuterom. Oni su već prilagođeni za kompjutere tako da im i ne trebaju nikakvi dodatni programi i driveri za rad.

A noviji se spajaju kao USB, i za njih obično trebaju neki driveri da bi ispravno radili .

Pa eto još ti opcija i ostaje da isprobaš sa nekom starom tastaturom.
Ta Plava slika ti je BSOD ( Blue Screan of Death ) svaki BSOD upucuje na problem softverski/hardverski. Izbacuje ti poruku slicnu kodu jednostavno je prepises udjes na google i pogledas u cemu je problem   Vidjeces nesto kao STOP : i nekoliko brojeva slova

Edit : Il samo meni napisi sta ti izbacuje i ja cu ti naci rijesenje 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.