Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Kupovina obuce ili odjece na Pik.ba

105 pregleda · 6 odgovora · otvorena 21.04.2013. u 20:24

Evo ovako, ja bih da postavim pitanje vezano za ove ljude što objave pik artikal da prodaju navodno original nike patike, neku original lacoste majicu, i zacijene ih podobro.
Logično da većina onih koji dođu na Pik ne očekivaju sad nove stvari nego korištene. Iako se ponegdje mogu naći i kontaktirati trgovine na piku za neke od kojih kažu da od njih možete nove stvari kupiti.

Da li vi mislite da su to prevaranti i da neko baš nasjeda na to ili je to isitnito i ako jeste ,(pitanje za iskusne) koji su pouzdani korisnici na piku koji zapravo prodaju original robu, pa makar to bila i korištena?
Pitam jer sam čuo o ovome negdje da ima prevaranata pa me zanima vaše mišljenje!
Pouzdanost provjeris vrlo jednostavno. Pogledaj transakcije i povjerenje, jer ako je ikoga izradio sigurno nece imati pozitivne dojmove ostalih kupaca.
Pa gledas koliko ima obavljenih transakcija i povjerenje . Ako ima vise i od ajmo reci 100 transakcija i 100 % povjerenje znaci da nije fake nista i da nema nikakvih problema pri kupovini. A jos jedan bitna stvar je uvijek cittati pod detaljno .
Pa vidiš tamo na profilu dojmove a za te prevarante,e njih ima i to dosta.Bola naručiš iphone stigne ti pakovanje graha ,mada valja i to znat :D
Pik je jako modernizovan. Naime uveden je tzv. DOJAM prodavaca i DOJAM kupca, gdje nakon izvrsene transakcije kupac ostavi dojam o prodavacu odnosno prodavac o kupcu. Nakon sto udjes na njegov profil(Korisnikov) provjeri da li je verifikovao: Adresu, Broj telefona i obavezno provjeri DOJAM, ako je sve uredu i ako je njih bar 20(ako se radi o prodavnici)30-40 ostavilo pozitivan dojam ne vjerujem da ce tebe izraditi neko sada.
Na piku je bilo i bit ce prevaranata(ako mogu tako nazvati to). I sam sam prevario i bio prevaren pa sta sad ?

Ukoliko kupujes nike tene licno valjda znas da razlikujes sta je original a sta ne,ako ne onda nemoj uopste da otvaras pik.
Kupnja preko poste je mac sa dvije ostrice.I onaj sto ima 100000 transakcija i isto toliko 100% dojmova moze da te zavali ako oce a da mu dojam ostane isti.
Npr : Oces da kupis ajfon za 150 km , momak posalje i obrise artikal,njemu dojam isti.Mozes ga prijaviti administraciji i nadati se da ga banuju , ali ako je on dobar 150 km ili puno vise mislim da mu taj acc nista ne znaci.Bar bi meni tako bilo,sa druge ip adrese napravis drugi i to je to .

Ne upustaj se u kupoprodaju tek tako,kao sto sam ti reko' i ja sam prevario dosta puta , sa namjerom ili bez nje tako je.
Navikni se na to .

AKo imas nekih pitanja slobodno pitaj na pm.
Zhak je napisao/la:
Na piku je bilo i bit ce prevaranata(ako mogu tako nazvati to). I sam sam prevario i bio prevaren pa sta sad ?

Ukoliko kupujes nike tene licno valjda znas da razlikujes sta je original a sta ne,ako ne onda nemoj uopste da otvaras pik.
Kupnja preko poste je mac sa dvije ostrice.I onaj sto ima 100000 transakcija i isto toliko 100% dojmova moze da te zavali ako oce a da mu dojam ostane isti.
Npr : Oces da kupis ajfon za 150 km , momak posalje i obrise artikal,njemu dojam isti.Mozes ga prijaviti administraciji i nadati se da ga banuju , ali ako je on dobar 150 km ili puno vise mislim da mu taj acc nista ne znaci.Bar bi meni tako bilo,sa druge ip adrese napravis drugi i to je to .

Ne upustaj se u kupoprodaju tek tako,kao sto sam ti reko' i ja sam prevario dosta puta , sa namjerom ili bez nje tako je.
Navikni se na to .

AKo imas nekih pitanja slobodno pitaj na pm.
I ti sad lud sto si prevario raju sa pika?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.