Zdravo, imam proglem sa racunarom sinoc igram cod 4 i od jednom mi se ugasi komp. i nisam ga mogao upaliti kroz nekhi 5 minuta i poslije mi dode drug da igramo pesa upalim pes isti problem komp se ugasi smanjim rezoluciju na medium i nista sve u redu onda, jutros upalim komp pokrenem igru i opet se ugasi. Posto nemamo trofazne struje dali moze do toga biti zato sto struja nije dovoljno jaka, ta grafa trosi puno sturje sad dali je do toga, prije nekoliko dana igro sam crysis 3 na hihg koja je mnogo zahtjevnija od coda ili pesa. Svi savjeti su dobro dosli. btw. gpu: Asus 7870.
Diskusija
Računar se gasi
197 pregleda · 13 odgovora · otvorena 20.04.2013. u 15:22
Moj drug imao takav problem, igramo LoLa i ugasi mu se, pregrijavo mu se racunar, promjeno termalnu pastu i sad normalno sve
Racunar je kupljen prije dvadesetak dana mozda i manje sad ne vjerujem da se pasta istrosila za tako malo dana. :/
PLAXTROME je napisao/la:
Racunar je kupljen prije dvadesetak dana mozda i manje sad ne vjerujem da se pasta istrosila za tako malo dana. :/
brick je napisao/la:
Koje ti je napajanje ?
PLAXTROME je napisao/la:
LC POWER Silent Giant 650W
Provjeri temeprature.
http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
Temperature:
CPU: 37C
Mainboard:37C
GPU:37C
Jeli moguce da dovljno struje ne dolazi do graficke i zbog toga se gasi, posto nemamo trofazne struje a graficka vuce struje dosta
Jeli moguce da dovljno struje ne dolazi do graficke i zbog toga se gasi, posto nemamo trofazne struje a graficka vuce struje dosta
PLAXTROME je napisao/la:
Temperature:
Provjeri kablove jesul fino spojeni, nemam blage šta bi moglo biti, napajanje nije, temeprature nisu.
Zuji li ti monogo racunar kad radi ?
IBRAHIMOVICC je napisao/la:
Zuji li ti monogo racunar kad radi ?
Cuj zujil.. Evo opet probo upalti igru i opet mi se ugasi izvadio sam grafu procesro i pogledao paste je veoma malo ostalo tj. vidjet cu pastu zamijenit, temperature su mi solidne sad do cega li je to
reinstaliraj drivere od graficke pa ih updejtuj i instaliraj directx11. gl
Meni se to isto dešavalo samo ste se onda on sam upali niko mi nije pomogao,obaro sam sistem,čistio mjenjo sve komponente ali bez pomoći...Odmakni ga od zida !
DestinatioN je napisao/la:
Zujil' tebi u glavi dok citas teme i komentare ?
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.