Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PSP] Downgrader metoda sa 2.00 na 1.50 firmware:

63 pregleda · 1 odgovor · otvorena 19.04.2013. u 21:25

Pozz gameri,evo jedan tut za Play Station Portable 

Ova metoda je testirana i u 99% slučajeva radi, ali je ipak rizik brickanja vašeg PSP-a tj., učiniti ga trajno neupotrebljivim. Ja naravno niti MPH nismo krivi za eventualno brickanje PSP-a jer ste se vi odlučili na to, nismo vas silili. Ne brinite se, nije toliko zastrašujuće koliko sada se doima ali eto, to smo odmah morali rješiti!

1. Što mi je potrebno za downgrade?

- PSP sa verzijom firmwarea 2.00 (ne više)
- Slobodnih 20-ak MB-a na Memory Sticku
- Baterija puna do 75%
-MPH Downgrader 1.0.1
- 1.5 EBOOT
-USB kabel

Prispojite vaš PSP na USB konekciju te napravite slijedeće:
1. Napravite folder UPDATE u folderu PSP/GAME
2. Kopirajte EBOOT.PBP (imate ga za downloadati gore) u taj folder (PSP/GAME/UPDATE).

3. Kopirajte overflow.tif file u PSP/PHOTO folder

4. Kopirajte h.bin i index.dat u root od Memory Sticka (izvan PSP foldera)

5. Uključite AC adapter bez obzira koliko vam je baterija puna. Sada idemo u slijedeći korak downgradera. BUDITE SIGURNI DA VAM JE STRUKTURA FOLDERA ISTA KAO U SLIKAMA GORE!

Sada uđite u preglednik slika na vašem PSP-u:

Sada (nemojte se usrati) će vam se prikazati crni ekran i neki brojevi. Ovako će izgledati:

Sada držite svoj PSP tako 30-ak sekundi, te onda držite prekidač za gašenje prema gore koliko god treba PSP-u da se ugasi.Upalite PSP, idite na USB konekciju ponovo te pogledajte jeli vam se index.dat.bak datoteka stvorila u rootu PSP-a. Ako je, nastavimo.

Sada idite na Game na vašem PSP-u:

Onda, pokrenite update sa tipkom X:

Na tom screenu sa tekstom pritisnite X:

Ne obazirite se na ovo upozorenje! NE PREKIDAJTE PROCES UPDATEA U BILO KOJEM SMISLU JER ĆETE GA SAMO SJEBATI!

Sada pričekajte dok se ova crta ne napuni do 99%:

Kada dođe do 99%, pojavit će se error. Ali ne brinite, to se bi se svakome trebalo prikazati:

Držite Power Button koliko god treba da se PSP ugasi te ga ponovo upalite PSP te kad vidite ovo...

...stisnite krug.

Sada izgleda kao kad ste prvi put upalili svoj PSP:

Kada podesite sve što ima podesiti, idite na System Settings i otvorite ga! Tamo pogledajte System Information i VOILA! Eto vam 1.5-ice. Uživajte!
Rijedak je slucaj da postoji psp sa firmwarom 2.00 i da hoces da ga downgrade na 1.50, pa ja kad sam imao i jaran (1004 verzija) bio je 2.54 firmware, ali eto bar si se potrudio sa slikama da "docaras" kako to da urade. Ja sam isao sa 2.54 na 4.33 tako nekako m verzija pa onda na 5.50 gen d koliko se sjecam i sve je ok radilo.
Btw. bas i ja ne kontam ko jos zeli da koristi 1.50 verziju kad moze staviti 4.30 ili 5.50 ili 6+ i to da koristi sve i umd i da pokrece igre sa memorijske. Nemoj ovo shvatit kao hejt, samo govorim kako mislim.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.