Ovako.oboriti sistem znam bez problema.sad vas pitam ovako.pao je sistem u jednog racunara,pretrpan local disk C,logicno ne moze se upaliti,medjutim na tom local disku se nalazi puno slika koje mi trebaju,koje ne smijem izgubiti.da li postoji mogucnost ikakva da se spase te slike,da mozda dignem sistem na novoj particiji, pa da onda probam ih spasiti,da li postoji ikakva mogucnost.molio bi samo one koji se razumiju u ovo da se jave.hvala
Diskusija
U kanti
Obaranje sistema
119 pregleda · 7 odgovora · otvorena 13.04.2013. u 19:45
Skines HDD, doneses ga svojoj kuci, spojis ga na svoj racunar kao slave, pokrenes kompjuter, uzmes sta ti treba i vozdrica.
a dobro imal sta jednostavnije,da odmah odradim na tom racunaru
Postoji mogucnost da ga spojis na drugi racunar kao sto je rekao ovaj iznad, a ja sam par puta spasavao podatke tako sto sam pokretao Linux Ubuntu Live Demo ( kod mene je verzija 10, ne znam da li one od ranije to posjeduju ). Nakon 1 minuta ucitavanja, mozes sve raditi na racunaru kao da je OS instaliran, a nakon restarta se vraca na staro
SaltCityBoy je napisao/la:
Postoji mogucnost da ga spojis na drugi racunar kao sto je rekao ovaj iznad, a ja sam par puta spasavao podatke tako sto sam pokretao Linux Ubuntu Live Demo ( kod mene je verzija 10, ne znam da li one od ranije to posjeduju ). Nakon 1 minuta ucitavanja, mozes sve raditi na racunaru kao da je OS instaliran, a nakon restarta se vraca na staro
skini linux ubuntu 14.04.02 i napravvi bootable cd ili usb, pokreni to i imat ces opciju install ubuntu ili try ubuntu , ti ces ic na try ubuntu i upalit ce ti se linux ubuntu ofc i nades tu local disc c , al se nece tako zvat lol al nmvz nece ti bit tesko nac , prebaacis sta ti treba i to je to , ako treba jos pomoci javi se u inb
xlgamer je napisao/la:
kako ga pokrenuti,mozes li mi dati sajt sa objasnjenjem ili ti da mi objasnis,ako nije problem
Evo link da skines Ubuntu 10.04 : http://releases.ubuntu.com/lucid/
e hvala momci
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.