Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

[ANIME] - Review Contest

411 pregleda · 0 odgovora · otvorena 11.04.2013. u 21:47

Poz, poštovani i voljeni gledaoci animea!

- Sada, bez zajebancije. Naime, u dogovoru sa dobrim čovjekom Nikolom i Maxyem, odlučismo napraviti contest manjeg obima da vidimo kako će sve ispasti. Naime, o čemu se radi?

- Pošto sam ja fanatik pisanja, gledanja i kritikovanja svega što vidim i čujem do gole kože, odlučili smo se na jedan manji contest anime reviewova. Dakle, moći ćete izabrati bilo koji anime i napisati review o njemu (više o pravilima kasnije). Ipak, podržavam ideju da izbjegavate (zapravo vas molim, ako je ikako moguće  ) anime tipa Naruto, One Piece, Bleach i sl. jer većina raje zna za njih. Pokušajte, kroz review, proširiti vijest o animeu koji vam je drag/ koji je dobar a smatrate da nije viđen od strane dovoljno ljudi.

- Sada malo o pravilima -

- Minimalan word count (broj riječi) je 700. Smatram da je ovo neka fer granica jer zaista ne vidim načina da se napravi "normalan" review sa manje riječi. Maksimalnog broja nema, al' nemojte pisati knjigu, tako vam lude kose.

- Vaš review će se sastojati iz sljedećih dijelova:

UVOD

- Ovdje ćete pisati oppćenito o animeu (godina kada je airan, epizode, da li je adaptiran, od koje je mange adaptiran itd. itd.) te će ovo biti najkraći dio vašeg reviewa.

PRIČA

- Kao što i sama riječ kaže, ovdje ćete obrazložiti vaše mišljenje o priči (pokušajte pisati spoiler-free a ako baš ne možete, odvojite tekst koji sadrži spoiler).

PRODUKCIJA

- Ovdje ćete opisati art, VA (glasove), muziku te OP i ED. Poprilično sam siguran da će ovo biti jedan od najednostavnijih dijelova jer je sve ovo očigledno čak i na prvi pogled.

LIKOVI

- O likovima (opet, pokušajte bez spoilera pisati), da li su loši/dobri (kapirate ...), njihove karakteristike (ne šta nose i koja im je boja očiju) i slično tome.

ZAKLJUČAK

- Mislim da je ovo itekako jasno samo od sebe, al' hajd; dakle, napišete malo duži tekst oko toga šta vas je najviše zadivilo/prestravilo, zašto, da li preporučujete anime i u kojoj mjeri i sve što vi mislite da bi trebalo ići ovdje.

Također napominjem da pokušate pisati tekstove sa "č, ć, š, đ, ž" radi lakše preglednosti te da činite što manje pravopisnih/gramatičkih grešaka (da ja imam manje posla kasnije ... imajte malo obzira  )

- Sve radove ćete slati meni na PM sa naslovom "Anime Review Contest" u .doc ili .pdf formatu sa naznakom ili u imenu fajla ili u poruci o kojem je animeu riječ. Glasanje će biti anonimno a rok za predaju radova će sljedeći petak, tj. 19.04.2013. do 3 sata popodne (da, ove godine, ako vjerujete!). Smatram da je to čak i previše vremena, al' et', možda neće svako vidjeti danas/sutra ovo pa nek' se ima vremena.

Što se tiče nagrada, tu se još dogovaramo ali najvjerovatnije će biti simbolične nagrade u obliku bodova. Više informacija o ovome u narednom periodu.

- Navalite momci ^^

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.