Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Wi-Fi problem

101 pregled · 6 odgovora · otvorena 11.04.2013. u 19:35

Na racunaru internet radi sasvim normalno (prikljucen na modem ne preko wi-fi) dok na mobitelu nece...

"Baca" signal, konektujem se al kad pokusam otvoriti bilo koju stranicu pise mi "Network Eror".

Sta bi mogao biti problem.

Router je TP-LINK TLWR740N

EDIT:(Ako je bitno) I kad prikopcam racunar na ruter kablom samo umjesto u modem - u ruter,također nema interneta ni na kompu ni na mobitelu...
Računar ti koristi "dvije" konekcije da se konektuje, zato ne možeš s mobitela.
Casanova7 je napisao/la:
Računar ti koristi "dvije" konekcije da se konektuje, zato ne možeš s mobitela.
Kakve dvije konekcije?

I moze da se konektuje, pise fino connected, ali ne moze da ucita niti jednu stranocu...
Imao isti problem. Naštimaj tamo u postavkama stalnu konekciju. I ja sam se zezao dok nije proradilo. Možda može i na drugi način ali meni je ovaj pomogao. Ugl imaš "Allways connected" tako nešto :D
Moraš konfigurisat ruter prema svom ISP-u. Ako ti je adsl moras napraviti u 192.158.1.1 onu ppoe konekciju, ugl. na tp linku ides samo quick wizard next ukucas username i pw od mreze next i to je to.
orochi je napisao/la:
Moraš konfigurisat ruter prema svom ISP-u. Ako ti je adsl moras napraviti u 192.158.1.1 onu ppoe konekciju, ugl. na tp linku ides samo quick wizard next ukucas username i pw od mreze next i to je to.
Uradio sam ja to sve, imam ja ruter vec neko vrijeme, radilo sve do sada.

Kako mi je racunar crko, ja sam u međuvremenu dobio mobitel, prvih dan-dva je moglo, onda nece jedn osedmicu i onda sam od sebe proradi.Zato me i zbunjuje sto sam od sebe pocne raditi ili prestane.
Dok kod sestre na mobiteli radi normalno :SSSSSS

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.