Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

PC konfiguracija

265 pregleda · 9 odgovora · otvorena 06.04.2013. u 12:21

MB: GIGABYTE 990XA-UD3
CPU: AMD ATHLON FX 4100 QUAD (3.8GHz Turbo)
HDD: 1TB SATA3 7200 SEGATE
RAM: 2*2GB DDR3 1600MHZ CORS VENG.
PSU: 500W CX CORSAIR
TOWER: GIGABYTE X1/X5
VGA: GTX 560 Ti Hawk 1GB GDDR5 (950 MHz)

Imam trenutno gornju konfiguraciju, a posto namjeravam zamjeniti hladnjake na cpu i vga, zanima me moze li se jos sta nadograditi ?
Uzmi : Noctua NH-D14 i klokuj taj procesor.

Ono ako nisi neki entuzijasta, može zadovoljiti sve potrebe što se tiče novijih naslova, bez problema na full hd rezoluciji medium/high detaljima...
Atlanius je napisao/la:
A jel bi sta pomoglo da uzmem jos 4 gb rama ?
Pa mogo bi uzeti 1x4GB iste frekvencije i istog proizvođača ako si u mogućnosti, samo 8GB ćeš teško iskoristiti ako igraš igre, ali eto od viška glava ne boli  .
brick je napisao/la:
Pa mogo bi uzeti 1x4GB iste frekvencije i istog proizvođača ako si u mogućnosti, samo 8GB ćeš teško iskoristiti ako igraš igre, ali eto od viška glava ne boli  .
vjeruj ima ono razlike izmedju 4 i 8
pogotovo u fucking BF3 haha
taman mi sistem povuce malo preko 4GB kad igram BF3 i sad odlicno otkad imam 8
prije na 4GB cijeli komp zasteka kad izadjem iz igre,trebala mu minuta dok dodje sebi nekako haha
mersimthebody je napisao/la:
vjeruj ima ono razlike izmedju 4 i 8
pogotovo u fucking BF3 haha
taman mi sistem povuce malo preko 4GB kad igram BF3 i sad odlicno otkad imam 8
prije na 4GB cijeli komp zasteka kad izadjem iz igre,trebala mu minuta dok dodje sebi nekako haha
A normalno da ima, ali nista pretjerano, vjerujem ti za BF3  .
Dodaj još 4 GB RAM, uzmi hladnjak za CPU Noctua NH-D14 ili ako hoćeš vodeno Corsair H90(mislim da ga nema kod nas). Ovo ostalo ti je super. Grafička ti može gurati igre naredne 2-3 godine sigurno. Kad budeš pri parama i ako osjetiš potrebu, uzmi neki jači procesor tipa i5 3570K ili AMD FX 8320. Uzmi u obzir da ako budeš uzimao Intel, morat ćeš mjenjati ploču tako da bez 500-600 KM nećeš moći uzeti Z77 ploču i i5 procesor.
amsi je napisao/la:
Dodaj još 4 GB RAM, uzmi hladnjak za CPU Noctua NH-D14 ili ako hoćeš vodeno Corsair H90(mislim da ga nema kod nas). Ovo ostalo ti je super. Grafička ti može gurati igre naredne 2-3 godine sigurno. Kad budeš pri parama i ako osjetiš potrebu, uzmi neki jači procesor tipa i5 3570K ili AMD FX 8320. Uzmi u obzir da ako budeš uzimao Intel, morat ćeš mjenjati ploču tako da bez 500-600 KM nećeš moći uzeti Z77 ploču i i5 procesor.
Preporucujes nekome Corsair i Noctua u istoj recenici? Sa tim samo sto je Noctua jeftinija a Corsair sranje za vodeno hladenje.

U ostalom, ne treba Noctua ako je skupa. Uzmes kao gospodin CM Hyper 212+. Ja ga koristim i ne prelazi temp 50c na 4.0GHz OC i 4-> 6 jezgri unlock.
Extornia je napisao/la:
Preporucujes nekome Corsair i Noctua u istoj recenici? Sa tim samo sto je Noctua jeftinija a Corsair sranje za vodeno hladenje.

U ostalom, ne treba Noctua ako je skupa. Uzmes kao gospodin CM Hyper 212+. Ja ga koristim i ne prelazi temp 50c na 4.0GHz OC i 4-> 6 jezgri unlock.
Noctua - zračno hlađenje
Corsair - vodeno hlađenje

Hoćeš i razliku da ti objasnim ? Vodeno hlađenje je skuplje, voda je mnogo tiša i mnogo bolje hladi procesor  Posjeti bug.hr, pa da vidim šta će ti reći na to da je Corsair sranje od vodenog hlađenja. To je na mnogim sajtovima best buy, pa ti vidi. Ovo Corsair H90 je gotovo rješenje za jedno hlađenje tj. ne može ništa otvarati i zamišljena su da se ne otvaraju. Tečnost koja se nalazi unutra se ne mora ni mjenjati.

@ispod

Svi smo mi glupi, samo si ti pametan. Ja te sigurno ne mogu učiti, ali ljudi sa bug.hr-a su za tebe očevi hardware-a prvenstveno, a onda i software-a 
amsi je napisao/la:
Noctua - zračno hlađenje
Corsair - vodeno hlađenje

Hoćeš i razliku da ti objasnim ? Vodeno hlađenje je skuplje, voda je mnogo tiša i mnogo bolje hladi procesor ;) Posjeti bug.hr, pa da vidim šta će ti reći na to da je Corsair sranje od vodenog hlađenja. To je na mnogim sajtovima best buy, pa ti vidi. Ovo Corsair H90 je gotovo rješenje za jedno hlađenje tj. ne može ništa otvarati i zamišljena su da se ne otvaraju. Tečnost koja se nalazi unutra se ne mora ni mjenjati.

@ispod

Svi smo mi glupi, samo si ti pametan. Ja te sigurno ne mogu učiti, ali ljudi sa bug.hr-a su za tebe očevi hardware-a prvenstveno, a onda i software-a ;)
Noctua == Corsair. Osim ako ne uzimamo u obzir "i" seriju od Corsaira. Ti me uci molim te :) Best buy je custom loop :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.