Poceo sam pre par dana rankede da igram,odigrao sam 13 partija od toga mi je 7 win,pise mi da sam Bronze Division I i da imam nekih 55 poena,jel moze neko da mi pojasni sve to,kako sta? Sta to znaci? Kolko jos moram da igram da predjem u Silvir,kad dobijam onaj bronzani okvir? Pomagajte.
Diskusija
Zaključana
Bronze Division I
212 pregleda · 15 odgovora · otvorena 26.03.2013. u 11:44
Fali ti još 45 bodova da dobiješ da bi igrao kvalifikacijske matcheve (to ti je cca 3 wina). Kad dođu kvalifikacijski matchevi (njih 5), moraš ih dobiti (sad nisam siguran koliko ti winova treba, valjda 3). Nakon toga ti je promotion u silver i više ne možeš pasti nazad u bronzu.
Post dobio aplauz od amsi
BannedOTF je napisao/la:
Fali ti još 45 bodova da dobiješ da bi igrao kvalifikacijske matcheve (to ti je cca 3 wina). Kad dođu kvalifikacijski matchevi (njih 5), moraš ih dobiti (sad nisam siguran koliko ti winova treba, valjda 3). Nakon toga ti je promotion u silver i više ne možeš pasti nazad u bronzu.
xpeke je napisao/la:
aha i kad dobijam onaj okvir?
A u glavnom. Skupiš 100 pointsa onda moraš pobjediti 2(od 3 runde)i onda prelaziš npr. iz Bronce 1 u Silver 5... I tako stalno
sutalocr0 je napisao/la:
A u glavnom. Skupiš 100 pointsa onda moraš pobjediti 2(od 3 runde)i onda prelaziš npr. iz Bronce 1 u Silver 5... I tako stalno
xpeke je napisao/la:
al sta ako ne pobedim te gejmove,onda sve ispocetka jel imacu 0 pointsa i sve opet?
sutalocr0 je napisao/la:
Znači, ti si sada Bronce 1 i skupiš 100 pointsa i pobjediš 2 gejma i prelaziš u Silver 5. Tu ti se restartiraju pointsi i imaš ponovno 0 i onda opet moraš skupit 100 i pobjediti barem 2 gejma i prelaziš u Silver 4. Nadam se da si shvatio?

kazem ti sad kad sam u brozne I,i sad kad naguram 100 poena,i naprimer izgubim te gejmove odlucujuce sta ce se desiti? nadam se da si ti shvatio
xpeke je napisao/la:
Ne razumes me 
kazem ti sad kad sam u brozne I,i sad kad naguram 100 poena,i naprimer izgubim te gejmove odlucujuce sta ce se desiti? nadam se da si ti shvatio

edit: Evo ti League System pa si skontaj =D
League System
The League System has arrived for ranked play!
Players and teams will now be placed into a League upon finishing their placement matches
Leagues are assigned to a skill tier and are split into divisions, e.g. Gold IV
Winning and losing matches will now cause you to gain and lose League Points (LP)
Advancing to 100 LP will now start a Division or Promotion Series
Top players and teams can now advance to the Challenger tier, which is visible to all in the client
Champion losses and win ratios will no longer be displayed to other players
Elo ratings have been replaced by matchmaking ratings (MMR) which are no longer displayed
The time penalties for queue dodging have been shortened and an LP penalty has been added
xpeke je napisao/la:
Ne razumes me 

sutalocr0 je napisao/la:
BannedOTF je napisao/la:
5 igara, ne 3. Također spada na 50 poena ako izgubi te matcheve.
sutalocr0 je napisao/la:
3 je
BannedOTF je napisao/la:
Za divizije je 3, za promotion u gold/silver/plat itd ima 5.
posto mi se ne da citati ove ostale komentare :$ da objasnim ukratko :
Nakon sto dodjes do LP capa od 100 poena pokreces promotion series i ukoliko je promotion unutar jednog nivoa (npr bronze4 promo) trebas dobiti 2 od 3 gamea
ukoliko je promotion sa jedne medalje na drugu igras best of 5 promotion series u kojem moras dobiti 3 gamea od mogucih 5.
Ukoliko ne uspijes da se promovises dalje oduzima ti se odredeni broj bodova u odnosu na to koliko si gameova pobjedio npr. ukoliko dobijes 1 game od 3 za promo unutar jednog nivoa izgubices lp koliko bi i normalno izgubio za jedan izgubljeni game
a sto se tice okvira, taj okvir je bio kao nagrada za odredenu medalju na kraju s2, svoj okvir mozes dobiti tek krajem ove sezone, ako uopste i budu davali okvire
GL & HF u daljem napredovanju
Nakon sto dodjes do LP capa od 100 poena pokreces promotion series i ukoliko je promotion unutar jednog nivoa (npr bronze4 promo) trebas dobiti 2 od 3 gamea
ukoliko je promotion sa jedne medalje na drugu igras best of 5 promotion series u kojem moras dobiti 3 gamea od mogucih 5.
Ukoliko ne uspijes da se promovises dalje oduzima ti se odredeni broj bodova u odnosu na to koliko si gameova pobjedio npr. ukoliko dobijes 1 game od 3 za promo unutar jednog nivoa izgubices lp koliko bi i normalno izgubio za jedan izgubljeni game

a sto se tice okvira, taj okvir je bio kao nagrada za odredenu medalju na kraju s2, svoj okvir mozes dobiti tek krajem ove sezone, ako uopste i budu davali okvire

GL & HF u daljem napredovanju
Post dobio aplauz od amsi
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.