Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Čišćenje računara

157 pregleda · 10 odgovora · otvorena 18.03.2013. u 12:40

S čim je najbolje temeljito očistiti unutrašnjost računala od prašine te kako čistiti LCD monitore?
LCD lagano uzmes vlaznu maramicu i ocistis, a racunar imas dosta nacina , najbolji fenom ili usisivacem 
Za računar uzmeš kist srednje veličine, fen, usisivač, pumpu za loptu i čao xd samo pažljivo oko tranzistora da nešto ne poremetiš ...
Najlakše ti je uzeti četku, malih razmjera sa prirodnim mekanim vlaknima i lagano ošistiti a posle toga usisivač i pokupiti sve.
Kuciste mozes s usisavacem ili uzmes malo alkohola i stapice za usi i lagano..A LCD monitor ne znam, ja imam debeli monitor i ja normalno uzmem krpu za čišćenje ekrana i stavim malo alkohola na to i ocistim..
Odes brate do trgovine i kupis kompresovani vazduh u limenci. Bez po muke izduvas boga oca iz racunara, ja sam neki dan kupio 3 velike limenke 21KM. Mozes ti i kistovima, ali po meni to i nije neki nacin, jer opet vlakna sa kista opadaju i sve ostaje po maticnoj, grafi itd....

kompresor neprikosnoven za racunar,ja sam se gusio kad sam svoj cistio nakon godine dana.
ViTALiTY je napisao/la:
Odes brate do trgovine i kupis kompresovani vazduh u limenci. Bez po muke izduvas boga oca iz racunara, ja sam neki dan kupio 3 velike limenke 21KM. Mozes ti i kistovima, ali po meni to i nije neki nacin, jer opet vlakna sa kista opadaju i sve ostaje po maticnoj, grafi itd....

ili jednostavno odes do najblize praonice avuta 9-) platis covijeku pivu i puhne ti koji put sa kompresorom
eNgine je napisao/la:
ili jednostavno odes do najblize praonice avuta 8-) platis covijeku pivu i puhne ti koji put sa kompresorom
Ni ta opcija nije iskljucena haha 
eNgine je napisao/la:
ili jednostavno odes do najblize praonice avuta 9-) platis covijeku pivu i puhne ti koji put sa kompresorom
Ne to raditi, jer jako cesto bude vode u kompresorima (kondezat) sto nije dobro.... NIKAKO :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.