Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

maloljetna štednja

224 pregleda · 7 odgovora · otvorena 17.03.2013. u 03:15

zdravo 

quick question ...

zelio bih poceti stekat pare, eh sad metoda s kasicom bas i ne ide posto bi je otvorio za manje od sedmice, pa jedino preostaje neka banka ili sta vec ...

eh, zanima me kako, dje prijavit se, koliko treba uplatiti prvi put da se otvori taj racun, i koliko oni deru, mislim koliko procenta uzimaju ako uzimaju

hvala
u svakoj banci imas Stedne knjizice da izvadis, ne znam kolko imas godina i koliko mislis stediti ali sto se tice banka ovako ide
1. povedes staru ili starog
2. daju licnu i potpisu se, i naravno ti, da bude na tvoje ime knjizica
3. minimalno 50KM moras na nju staviti, ona se ne placa
4. svaka banka je drugacija, nece de derati vec ces dobijati pare, tj. imas lupam postotak 0.03% svaki mjesec ili 0.04%, tako vecina pare uzimaju krimosi kad imaju milion, jer godisnje od banke mogu zivjeti, a i peru pare usput, al tebi nece sad nesta puno znaciti jer jebiga neas velike hiljade xD
5. ne mozes ti licno bez stare uzimati pare do tvoje 18. godine, samo ona moze da licno dodje
6. mislim da ti je ovo najbolja solucija, jer ces sa 18. godina misliti "pu jbt kolko sam mogao do sada ustediti da sam bio pametan" :D
GL BRO ♥
Imam ti ja dobro rijesenje koje ja koristim, kupis kasu koja je dizajnirana da se ne vade pare iz nje, samo se mogu ubacivati, a kad skupis odrednjenu sumu uzmes cekic i razbijes kasu te izvadis pare.

Stoji da mi je 2 puta doslo da je razbijem kad mi je zafalilo para, ali ipak nisam x))
Ti ako želiš da digneš pare, dići ćeš ih da se nalaze na Marsu. Nema tu preventive kasa ovakva, kasa onakva, banka,...
Jaka volja samo. Zacrtaj da skupljaš za nešto. Biće slatko kad skupiš i to kupiš.
Ali eto, kad već pitaš, kako reče momak iznad, štednja preko roditelja ti je "najsigurnija".
Tvoje je da im daš da ti čuvaju a oni će već naći dobar modus kako to da održavaju. Banka, lični štek,...
Sve ti je gore momak napisao kako jeste, samo oročiš taj iznos, gledaj da je što veći, da bih neku mizernu kamatu dobio mjesečno, to je par feninga 

Ako ti ništa ne odgovara, daj meni pa ću ti čuvati 
KillaOR je napisao/la:
Sve ti je gore momak napisao kako jeste, samo oročiš taj iznos, gledaj da je što veći, da bih neku mizernu kamatu dobio mjesečno, to je par feninga :P

Ako ti ništa ne odgovara, daj meni pa ću ti čuvati :D
Nisi u pravu, nije to bas par feninga.Ja imam stednu knjizicu u unicredit banci vec par godina, jednom prilikom sam digao pare trebale mi, i kad su obracunali kamate izaslo je negdje oko 50-ak makara, cinimi se da je bilo negdje oko godinu dana poslije otvaranja racuna.Nabralo se jbg.

A da ne objasnjavam bezveze prvi post ti je sve objasnio ;)
mislim da ti kasica moze pomoc, zajebi tu knjizicu i ta je******a oko banke...
kad ti zafali para, uzmes, al potrudi se da sto manje potrosis 

malo i od jarana trazi, nije to neka velka stvar. Ne trosis desetine km na dan, potrosis 5-6 i ja sam sa 5-6 smanjio na 3-4 

svaki dan ustedis 2-3 km, za mjesec dana to je vec nekih 60-90 km 
Ma jednostavno nosi sendvić u školu, nemoj trošit pare, nakraju tjedna stavi sve (rećemo 20KM) na kvotu 3 i boli te k :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.