Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 15 bodova

LAN tutorijal

245 pregleda · 2 odgovora · otvorena 19.04.2007. u 16:57

e ovako
treba mi jedan slikoviti tutorijal, za podizanje lan mreze
znaci da ima slike sa screen shotovima dok je konfigurisana LAN mreza, znaci za svaki "STEP" po jedna slika, znaci da opisuje komplesks sa IP-ovima itd itd.
nisam mogao da trazim na ovom forumu niti sam googlo niti koji qrc, ko prvi da najbolji tutorijal i ko prvi napise najbolji tutorijal dobiti ce 15 poena ( sve sto imam)
imas na forumu o tome..ja sam napisao 2 ili 3 puta..detaljno..i pomoglo je svima...ovako...treba ti modem, routher ili tako nesta, da ima ulaze za lan...trebaju ti mrezni kablovi(za svaki komp jedan)...kada to sve nabavis imas lan..a da ga podesis ides u My Network Places, sastrane imas "Set Up Home or Small Office Network".

Udes u to i dva puta stisnes next i mozda ti se ovo pojavi

Ako ti se pojavi samo oznaci ovo sto sam oznacio crveno. Onda opet next.
I bit ce ti ovo. Oznaci ovo sto sam i ja(ovo drugo), pa opet next

(pishe ti na slici sta da napravis)

Sljedeci korak neka ti ostane tako kako je..to ti je ime workgroup..ostavi na MSHOME

Sada napravi kao na sljedecoj slici, i procitaj sta je na njoj

Idi na next, pa opet next i bit ce ti neka dva kompjutera sto prenose nesta..to ostavi da ti dode do kraja i poslije toga je zadnji korak(ne mogu napravit screen shot? neznam zasto pa cu ti rijecima objasnit.) Imat ces ponudeno

Create a Network Setup Disk
Use My Network Setup Disk I already have
Use my Windows XP CD
Just finish the wizard; I don`t need to run wizard on other computer

I oznaci ovo zadnje.."Just finish the wizard....."

nadam se da sam bar malo pomogao..tako se mi umrezujemo kad je lan party i przimo wc3 i cs

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.