STYLER je napisao/la:| da pare se isto ali mene interesuje koliko ih bude u leglu ima li poteskoca i komplikacija u trudnoci .. !!!!!!! |
Prije neposrednog odgovora na pitanje treba reći kako činjenica da pulija ima relativno malo ima i pozitivnih posljedica, jer je izbjegnuta masovna produkcija u uzgajivačnicama odnosno "tvornicama pasa", pa se s pulijima nije desilo što i s brojnim drugim pasminama - da su degenerirale, da im se srozala kvaliteta. A jedan od razloga zašto je puli manje popularan kod uzgajivača je njegova kasnostasnost: mladi puli u svoju pravu standardnu, što znači i izložbenu, formu stasa tek u dobi od tri-četiri godine, no reproduktivno je sposoban i aktivan i do kasne dobi (i iza desete godine!). Manje je poznato i to da je puli dugovječni ljubimac koji zadržava svoju aktivnost i u najstarijoj dobi. No, profesionalni uzgajivači moraju dvostruko dulje čekati da bi postigli s njime izložbeni i, nastavno, uzgojni uspjeh no kod većine drugih pasmina, a što zasigurno utječe na njihov interes. Zato se i u Hrvatskoj uzgojem pulija bave uglavnom samo iskusni a*****i, a što utječe i na njihovu cijenu, pa su, unatoč atraktivnosti i rijetkosti, relativno povoljne cijene štenadi.
koliko znam, da nema jer je rijedak, no zna se da Puliji su "aktivni" veoma dugo, i da se smatra da ce postati masivno drzan u 21. stoljecu, mislim da ti je to dosta, mislim mozes me pitati ako je bas za tebe da savjetujem(o). ako se pitas za probleme ne, u leglu ih ima ...ah ne cekam odgovor!