Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 20 bodova

Konekcija proglem!!

90 pregleda · 2 odgovora · otvorena 23.02.2013. u 16:09

Eh ovako uradio sam sistem xp i sad podesio sam konekciju za adsl i kad kliknek conect izbaci mi eroro 678 pa sta bi to moglo biti zvao sam telecom bezbroj puta i kazu sve je u redu sa modemom nazvat ce vas kolege blablablabla...
Instalirao sam drivere Local Area Connection i od grafe (sto je nebitno za ovu temu al et..)
Dali je neko imao ovaj proglem dali zna kako rijesiti neka napise bio bih zahvalan a i evo dajem 20 bodova to je sve sto imam lol.
Hvala!
Error 678 - The Computer you are dialing into is not answering
This error normally occurs when using Windows XP. This can be resolved by following these steps:

Windows XP
· Restart your computer and wait until all applications have completely loaded before trying to reconnect.

· Click on the Start Menu and then select Run. In the box which appears type the word command in order to open the command prompt and then click OK. In the black command prompt window, type netsh interface ip reset log.txt and click on Enter on your keyboard. Then type exit into the command prompt and then click on Enter on your keyboard. Now restart your computer and reconnect to the Internet.

Ovo sam nasao, a ne znam bas dobro engleski pa nisam preveo. Nadam se da ce ti pomoci 
http://192.168.1.1/ pw admin admin

udji i reboot modem ili iza modema imas mali dugmic uzmi cackalicu i ubodi,takodjer provjeri kablove i vidi jel ti svijetli DSL

Error 678 najcesca je greška koja korisnike tjera da zovu službu za podršku, a javlja se prilikom problema sa spajanjem na internet, bilo ADSL-om, bilo dial-up vezom. Ako koristis ADSL vezu, potrebno je ovim redoslijedom provjeriti nekoliko stvari – na COMBO modemima (Kasda, Siemens C-010, Zyxel Prestige 600 series, Elcon) potrebno je iskljuciti te ponovo ukljuciti modem, provjeriti je li upaljena DSL lampica te svijetle li i sve ostale lampice (LAN). Ako koja od lampica ne svijetli, nužno je provjeriti sve žice koje su ukop?ane u modem. Ako sve lampice svijetle te ako su sve žice ukopcane, potrebno je ponovo ugasiti modem te pricekati nekoliko sekundi, potom pri?ekati da se sve lampice nakon ponovnog paljenja stabiliziraju i ponovo pokušati uspostaviti vezu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.