Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kardio trening

283 pregleda · 14 odgovora · otvorena 11.02.2013. u 01:37

Zima ijest, pa mi preporucite kućni kardio trening ..
Bez ikakvih sprava,tipa kućni bicilla itd. eventualno sa tegovima ili medicinskom, imam i šipku na vratima
evo imas tu pogledaj ovog lika,inace ja radim par "njegovih" vjezbi

http://www.youtube.com/user/sixpackshortcuts/videos?view=0

Ako budes trco,preporucujem ti aplikaciju za android runtastic pro,savrsena je.
Mjeri kilometrazu,vrijeme,brzinu,kalorije(ne moze 100% pogoditi,al je priblizno),prati preko gps-a mapu kuda trcis,sve u svemu extra.
Sa sigurnoscu mogu potvrditi da prikazuje tacnu brzinu trcanja.
Ako si ikakav poznavalac fizike,to ces sam skontati 

Meni fula za 100-200 metara,valjda zbog toga sto trcim u krug,al to je zanemarljivo.

Ode mi post off topic,al eto,mozda nekom pomogne 
Trčanje je definitivno za mene najbolji kardio trening. Poslije trčanja su biciklo (sprava ili pravo svejedno ..), hodanje - ako već neko ne može da trči, brzo hodanje je takođe jako dobar kardio, srčani bolesnici, 99% njih, ga radi poslije operacije nekih 6 sedmica ili duže.

Ako baš ne želiš vani, onda u kući možeš da radiš mnoštvo vježbi u kojima će srce lupati nenormalno brzo a koje sigurno nećeš moći raditi duže od 10ak minuta, pa samim tim takve vježbe možeš zvati kardio-vježbama. Dakle, cilj je gurati svoje srce da lupa brže nego inače, te podstaći svoje tijelo na tako zahtjevan rad da se već nakon par minuta oznojiš od glave do pete. Skakanje gore dolje na različite načinje, čučnjevi, udaranje rukama u vazduh (kao u box. vreću) ali velikom brzinom, brzi pokreti nogama .. sve to uklapaj u jedno i dobit' ćeš nekoliko finih kardio-vježbi. Ako već nisi kreativan, ne znaš, dao ti je ovaj od Mikea kanal, pogledaj njegove kardio vježbe, ali svakako još malo potraži po YTu .. odlična je i ona vježba 'preskakanja konopca'.
hvala momci,

ma rado bih ja vani al mazija neka, a valja se radit nešto ..
po meni su plivanje i trčanje nešto najjače, može i bicikli :-)

@Denox
hehe, sto se tiče trčanja i aplikacija za android po meni je najbolja RunKeeper, nikad se nije srušila tokom treninga, daje realne rezultate, svaka od njih ce da fula, al nabitije je da rade kako treba i da ti lako možeš pratiti svoj napredak :-)

Lično sam u zadnje 3 god probao takve apk, menjalo se sve i svašta sa samim razvojem androida, ali danas ih ima mnogo pa je teze izabrati pravu, probaj ovu moju pa javi ;-)
Asmoday je napisao/la:
hvala momci,

ma rado bih ja vani al mazija neka, a valja se radit nešto ..
po meni su plivanje i trčanje nešto najjače, može i bicikli :-)

@Denox
hehe, sto se tiče trčanja i aplikacija za android po meni je najbolja RunKeeper, nikad se nije srušila tokom treninga, daje realne rezultate, svaka od njih ce da fula, al nabitije je da rade kako treba i da ti lako možeš pratiti svoj napredak :-)

Lično sam u zadnje 3 god probao takve apk, menjalo se sve i svašta sa samim razvojem androida, ali danas ih ima mnogo pa je teze izabrati pravu, probaj ovu moju pa javi ;-)
Sa ovom sam zadovoljan sad za sad,sto ne znaci da necu probati ni ovu.

Jos jedna dobra osobina ove jeste da trosi veoma malo baterije,npr.
za ovaj moj trening od 45-50 minuta ode oko 20%,sto je vrlo malo.
Dobra stvar kod ove aplikacije jeste sto ima svoj sajt i imas raznih grafikona za aktivnost,gdje mozes u potpunosti pratiti svoj napredak,odnosno nazadak(ne daj Boze) 

Al da ne idemo dalje off topic,probacu ovu tvoju aplikaciju,hvala na preporuci ♥
sto se tice kardio najbolje ti je Crcanje i Plivanje a posel toga bicikli, sprave nikako.

Pa sad je malo zima ali kad malo otopli fino se obuces i trcis nekih 10-30min nekim normalnim temom znaci ni sporo previse ni prebrzo, kardio ti je da sad u tih 20min rad srca bude na nekih 60-70% onako i sad kad trcis jako je bitan tempo da drzis koliko god mozes, kad dodje ljeto fino na bazen i plivas koliko god mozes isto normalnim tempom nekim i uz to bicikli, naprimjer ja sma ljetos radio iz Teslica u Doboj Biciklom nekih 1h i dodjem plivam na bazenu 2-3h ne non stop ali onako fino da seu morim i opet na bajs i kuci, jesam bio malo ofalio od toga ali se isplatilo nema sala ni grama :)

A ako ides u teretanu uzmi jedan dan sedmicno da radis kardio da dobijes kondicije, sto vise kondicije iams to ces i duze moci da radis sa tegovima i spravama.
miron je napisao/la:
sto se tice kardio najbolje ti je Crcanje i Plivanje a posel toga bicikli, sprave nikako.

Pa sad je malo zima ali kad malo otopli fino se obuces i trcis nekih 10-30min nekim normalnim temom znaci ni sporo previse ni prebrzo, kardio ti je da sad u tih 20min rad srca bude na nekih 60-70% onako i sad kad trcis jako je bitan tempo da drzis koliko god mozes, kad dodje ljeto fino na bazen i plivas koliko god mozes isto normalnim tempom nekim i uz to bicikli, naprimjer ja sma ljetos radio iz Teslica u Doboj Biciklom nekih 1h i dodjem plivam na bazenu 2-3h ne non stop ali onako fino da seu morim i opet na bajs i kuci, jesam bio malo ofalio od toga ali se isplatilo nema sala ni grama :)

A ako ides u teretanu uzmi jedan dan sedmicno da radis kardio da dobijes kondicije, sto vise kondicije iams to ces i duze moci da radis sa tegovima i spravama.
hvala tebi na savjetima, sve to znam nisam početnik, isao sam u tereta u 2 god pa sam napravio pauzu od 2 mjeseca ..
Pisao sam samo za kardio kuci, nista vani :-)
Probaj Insanity:D
KoleBL je napisao/la:
pa ako covjek oce da vjezba ne mora znaciti da je debel 
Nisam ni rekao da je debel, nego na onom blogu ima mnogo korisnih stvari koje bi mu dobrodosle 
Asmoday je napisao/la:
hvala tebi na savjetima, sve to znam nisam početnik, isao sam u tereta u 2 god pa sam napravio pauzu od 2 mjeseca ..
Pisao sam samo za kardio kuci, nista vani :-)
onda sklekovi i trbusnjaci ali to ti nije kardio jbg
Ako imaš para idi na plivanje u zatvoreni bazen,po meni najbolja opcija 
Idem na plivanje prijatelju na zatvoren bazen :) al reko malo da pojacam sa nekim kardio treningom do proljeca, tj kad se mogne vani :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.