Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Odabir TV-a?

173 pregleda · 18 odgovora · otvorena 10.02.2013. u 18:15

pozz ljudi. mozda ovo pitanje ne pripada u hardware ali posto planiram TV prikopcavati na lap top moze proci :D ee ovako planitam sebi uzimati neki veci TV za dnevni boravak, sada sam gledao ponude ima ih mnostvo. prvo sto me zanima da li je bolje uzeti plazmu ili LCD? na sta trebam obradtiti paznju? koju marku najbolje kupiti? eto hvala. znaci nemojte sada pisati najbolje je 3D TV uzeti ili tako neka cuda jer neplaniram sada davati mnogo :D hvala
Obavezno uzmi LED TV, nova tehnologija, a sto se tice proizvodjaca, LG, SAMSUNG, PHILIPS neces se pokajat. poz  ;)
Emchasarajevo je napisao/la:
Obavezno uzmi LED TV, nova tehnologija, a sto se tice proizvodjaca, LG, SAMSUNG, PHILIPS neces se pokajat. poz  ;)
koliko se kreću cijene za neki TV dijagonale 95 cm ili veće?
Ja sam svoj Samsungov LED TV platio 700km 32" = 82 cm
LG LCD TV 32CS460 HD Ready

CD, HD ready, DVB-T/C tuner, USB (mkv, DivX, JPEG, MP3), HDMI 2x

Dijagonala 32" / 82 cm,

Format 16:9,

Maksimalna rezolucija 1280x800 (WXGA,)

Svjetlina [cd/m2] 0 Vidljivi kut (hor.) [°] 178Vidljivi kut (ver.) [°] 178,

Vrijeme odziva [ms] 0,VESA 200x100

Composite 1S-Video 0,D-sub 1HDMI ,2Component, 1SCART ,1PC audio ,1DVI 0VGA 0,USB 1

Headphone 1,1280x720,

TruMotion 60Hz,

Resolution 720p,

USB 2.0 (mkv, DivX, JPEG, MP3)

HDMI 2x, MPEG 4 DVB-T/C tuner,

Smart Energy Saving, Picture Wizard II, Clear Voice II

Intelligent sensor,

Garancija 2 godine

Cijena: 609,00 KM

http://infocom.ba/v3/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=95&artikl=09537
dontknow je napisao/la:
Ma SONY uzmes i ne mislis narednih 15 godina... znaci najbitnije je da ti je LED Full HD a ostalo je manje vise bitno. Cijene za TV od 94 cm je otprilike 1500-1600, ako mislis na SONY, Samsung, LG, Philips a Elit, Toshiba, Bira, i ta sranja oko 1000-1100 
r3xon je napisao/la:
LG LCD TV 32CS460 HD Ready

CD, HD ready, DVB-T/C tuner, USB (mkv, DivX, JPEG, MP3), HDMI 2x

Dijagonala 32" / 82 cm,

Format 16:9,

Maksimalna rezolucija 1280x800 (WXGA,)

Svjetlina [cd/m2] 0 Vidljivi kut (hor.) [°] 178Vidljivi kut (ver.) [°] 178,

Vrijeme odziva [ms] 0,VESA 200x100

Composite 1S-Video 0,D-sub 1HDMI ,2Component, 1SCART ,1PC audio ,1DVI 0VGA 0,USB 1

Headphone 1,1280x720,

TruMotion 60Hz,

Resolution 720p,

USB 2.0 (mkv, DivX, JPEG, MP3)

HDMI 2x, MPEG 4 DVB-T/C tuner,

Smart Energy Saving, Picture Wizard II, Clear Voice II

Intelligent sensor,

Garancija 2 godine

Cijena: 609,00 KM

http://infocom.ba/v3/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=95&artikl=09537
Šta će mu to kad nije FULL HD  ....

@ topic:

Evo ti nešto od Smart TV-a, ti dijagonale koju tražiš (mrvicu veća).
Kamara opcija, FULL HD, 100Hz refresh rate.
Ako imaš Android mobitel možeš preko tva imati sliku i sve mogućnosti mobitela na tv-u... uz Streamo! TV BOX A9, 4.0
(http://www.youtube.com/watch?v=_cfITet1n6I) .

* Plazmu ne uzimaj, jer joj je radno vrijeme tempirano na 5 godina i onda --> KANTA.
Neki gasovi ispare iz nje i nema joj života.
dontknow je napisao/la:
zavisi od opcija koje TV ima, ja sam svoj Smart TV LG 42 inca, FULL HD, platio 1200 KM i zadovoljan sam pravo, zanci uzmi Smart TV i da je LED :)
Moj LED LCD je 2500 u banja luci prije 2-3 godine :) ima neki moćan krug na senzor što se pali...
LED 1080p,LG marka,jer čita sve sa externih uređaja(sve formate)
Samo traži da je LED Smart i naravno Full HD  Od brendova Panasonic, Samsung ili Sony. Koliko ja znam, za sve proizvođače TV-ova, ekrane pravi Panasonic zato su njihovi televizori uvijek malo skuplji.

Možeš ti uzeti i plazmu, nećeš pogriješiti 
Ja imam GRUNDIG 32" 82cm, već 4 godine , tada platio 900 KM,nikad mu ništa nije bilo.
Dosle mi neki dan novine one iz technomarketa.. Znaci LCD-LED, 3D, 50" znaci 127cm, za 1200KM. Da imam pare, bez razmisljanja bih uzeo to..
FZL je napisao/la:
Dosle mi neki dan novine one iz technomarketa.. Znaci LCD-LED, 3D, 50" znaci 127cm, za 1200KM. Da imam pare, bez razmisljanja bih uzeo to..
jbg ja sam iz bihaca nemam te radnje kod nas. ima i ovdje akcija. ali me zanimalo na sta trebam da gledam kada kupujem. uglavnom plazmu necu.
Evo ti dva izvanredna televizora, oba su LED i preko 100 cm dijagonale, cijena im je extra, a koliko znam dostava ti je besplatna bilo gdje.

http://www.comtradeshop.ba/toshiba-led-40hl933g-fhd

http://www.comtradeshop.ba/sony-led-42-ex-440-100hz-fhd

Moj savjet, plazmu ne uzimaj ni u kojem slucaju jer ces kopcat na kompjuter i moze ti se vrlo lako sprziti panel, pa da ti wallpaper sa kompa ostane vjecno na ekranu.

Isto tako gledaj iskljucivo da je Full HD
Prije svega trebo si napisati do koliko novaca mislis izdvojiti ..

Kad napises to mogo bi ti izdvoiti nesto da valja ,msm nabolje za tu cijenu.. Ne bitno od toga gledaj sledece:
-da bude LED i po mogucnosti ful hd, ne hd(hd ready)
-posto je led onda je to lcd panel, nemoj plazme uzimati, jeste da su jeftinije al to ide polako u zaborav (lose osvjetljenje, stara tehnologija, takozvano pojavljivanje duha na tv)
-sto vise herca da ima minimum 200hz, ili 400hz
-da prima DVB-C
javi cijenu pa da vidim moze li se 3d uklopiti :) i minimum dijegonalu kojiu oce u incima napisi
Asmoday je napisao/la:
Prije svega trebo si napisati do koliko novaca mislis izdvojiti ..

Kad napises to mogo bi ti izdvoiti nesto da valja ,msm nabolje za tu cijenu.. Ne bitno od toga gledaj sledece:
-da bude LED i po mogucnosti ful hd, ne hd(hd ready)
-posto je led onda je to lcd panel, nemoj plazme uzimati, jeste da su jeftinije al to ide polako u zaborav (lose osvjetljenje, stara tehnologija, takozvano pojavljivanje duha na tv)
-sto vise herca da ima minimum 200hz, ili 400hz
-da prima DVB-C
javi cijenu pa da vidim moze li se 3d uklopiti :) i minimum dijegonalu kojiu oce u incima napisi
kontao sam kupiti do nekih 1000 KM neku diagonalu iznad 90 cm.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.