Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Za sta ovo sluzi?

285 pregleda · 12 odgovora · otvorena 03.02.2013. u 00:27

Čim piše system, i network, ne diraj, zajebat ćeš nešto.
Uostalom, piše host service for windows services.
Ne znam cemu sluzi ali toplo ti preporucujem da cim pise sistem nista ne diras. Vjeruj mi znam iz licnog iskustva 
Nemoj dirati, ako budes sjebat' ces OS.
WTF.

Ne diraj ništa. To je sastavni dio sistema, i nije preporučeno da čarkaš po stvarima, tebi nepoznatim.

Ostavi to kako stoji, i ne diraj.
Svchost.exe je proces koji obuhvaća ostale pojedinačne servise koje Windows koristi za izvršavanje raznih funkcija. Na primjer, Windows Defender koristi servis obuhvaćen procesom svchost.exe.
needforcrack je napisao/la:
jerane nesto nije uredu,100% CPU usage,imam samo mozzilu ukljucenu.
svchost nema veze sa mozilom i slicnim aplikacijama koje instaliras, ovo ti je sve vezano za tzv. tray windows i mrezne aplikacije, koji god svchost da zatvoris, nesto sto odrzava rad sistem ces da zaustavis, samim time poremetices rad sistema, sto moze da dovede i do pada istog, zato, ne isključuj, samo štetiš sistemu.
To su ti zakljucane sihire!

Post dobio šamar od DZAVID

Ja sam gasio ove procese redovno kad mi počnu prekomjerno žvakat ram
needforcrack je napisao/la:
jerane nesto nije uredu,100% CPU usage,imam samo mozzilu ukljucenu.
ako si na laptopu, a CPU usage ti je 100% i uvijek se kreće oko te brojke, baterija ti je garant otišla, ili punjač ili nešto, znam jer se meni to dešava kad god mi laptop nije na punjaču. Sjebala se baterija do zla Boga, barem je kod mene taj problem. 
Ovako , upravu sto kazu da je to sistemski proces . Htio sam i ja napisati temu jer ima ovaj jedan sto stvarno puno guta CPU i ram , ne znam kakav je problem. To je neki superfetch ne'am blage veze , pokusao sam skloniti , ali se vratio .
Mora postojati neki nacin da se u servisima ili u registryu nesto promijeni jer ovako nema logike da mi koristi 80 % cpu-a i 20% rama -.-
Meni baterija otišla, ima 5-6 ovih svckuraca ... ja sve to pogasim je***i ga ..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.