Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Laptop kad se uapli samo crn ekran

120 pregleda · 4 odgovora · otvorena 01.02.2013. u 18:11

Prije nekoliko dana crkao mi je punjac u laptopa (samo na njega moze da radi) i dao sam ga majstoru da popravi i zajedno sa njim laptop da moze odmah oprobati punjac na njemu. Prije nego sto sam mu ga odnio posudio sam punjac od frenda i laptop mi je radio perfektno no medutim punjac sam morao brzo vratit jer je i njemu trebao. Sutradan majstor meni donosi laptop i punjac kaze napravio sam punjac al ti nesto nije uredu sa laptopom nece da digne sistem. Kad ga upalim ventilator radi i laptop naravno huci no medutim na ekranu nema nista samo crno, ali ono bas crno jer izgeda nikako struja ne dolazi do njega isto ko kad je skroz iskljucen. A sistem nikako ne dize jer se ne cuje muzika pri dizanju a i ne svijetli lampica od HDD-a a ni CAPS LOCK i NUM LOCK. Laptop je marke Gericiom i radi na 19 V. Meni se cini da je on nekako poveco voltazu na punjacu i kad ga je probao nesto je sprzio u njemu. E sta je sprzio i koliko bi to kostalo dok se promijeni to ne znam. Pa ako je netko imalo slican problem ili zna kako bi ovaj mogo da rijesim neka mi javi.
Hvala unaprijed :D
Spoji ga na neki eksterni monitor. Ako na njega daje sliku onda je problem samo u ekranu.

Osvjetli monitor s prednje strane jakim svijetlom, i probaj vidjeti jel se nazire štogod na ekranu. Ako na ekranu raspoznaš sliku, otišao je backlight.
Često se zna desiti da rikne prekidač za backlight paljenje/gašenje, koji se aktivira otklapanjem/zaklapanjem kompa.

A ako si ga sprzio , ne vjerujem da ti se isplati popravljat to , mom komsiji se isto sprzilo i kupio je novi ..
ARTEN je napisao/la:
Spoji ga na neki eksterni monitor. Ako na njega daje sliku onda je problem samo u ekranu.

Osvjetli monitor s prednje strane jakim svijetlom, i probaj vidjeti jel se nazire štogod na ekranu. Ako na ekranu raspoznaš sliku, otišao je backlight.
Često se zna desiti da rikne prekidač za backlight paljenje/gašenje, koji se aktivira otklapanjem/zaklapanjem kompa.

A ako si ga sprzio , ne vjerujem da ti se isplati popravljat to , mom komsiji se isto sprzilo i kupio je novi ..
Probao sam to vec ali nista nisam uspio vidjeti. Mora da je do necega dr. hvala drug ;)
Zvuci kao moj prosli laptop, krattak spoj na maticnoj i rika buranija, nema od njega nista, prodat u dijelove (tacnije jos se prodaje :D).

Medjutim pokusaj jos sta ako ti pada na pamet, ali najprije mirise na kratak spoj na maticnoj.
arminguber je napisao/la:
Zvuci kao moj prosli laptop, krattak spoj na maticnoj i rika buranija, nema od njega nista, prodat u dijelove (tacnije jos se prodaje :D).

Medjutim pokusaj jos sta ako ti pada na pamet, ali najprije mirise na kratak spoj na maticnoj.
ma ev probao sam dns jos svasta nesta..al ni habera..bice ti ga da je i kod mene maticna riknula

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.