Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 25 bodova

Velicina foldera

159 pregleda · 7 odgovora · otvorena 23.01.2013. u 18:32

Vozdra,

Instaliro sistem Win7 Ultimate 64 bita,eh sad nakon par dana javlja mi se problem sa velicinom particije koju sam ja kreiro prvenstveno za sistem,kontam da je 50 gb dovoljno(ostatak mi je potreban za multimediju).

I danas gledam kad samo 3,6 gb slobodno,procarkam da vidm sta je moglo zauzeti toliku memoriju kad imam sta vidjeti

Valjda kontate sliku,al evo da pojasnim Denox zauzima kao 19,7 GB a udjem u njega i oznacim sve da vidim kolko bas kad samo 2,6 GB,eto ako neko zna kako da ovo vratim u normalu dobice ove bodove.

Nije meni problem ponovo reinstalirati win,nego imam neki sad projekat za takmicenje i dano-nocno radim na njemu pa ne'am vremena.

Hvala unaprijed ! 
Jesi isključio Win update to ti zauzima prostor na disku zatim system restore isključi ako već nisi jesi kad čistio temp fajlove možda ti se nakupilo ...
Udji u disc menagment i vidi imal unused memory, ako ima samo je dodaj.

Defragmentuj disk ako si vec ocistio sa ccleanerom:

http://www.piriform.com/defraggler
Edinho je napisao/la:
Jesi isključio Win update to ti zauzima prostor na disku zatim system restore isključi ako već nisi jesi kad čistio temp fajlove možda ti se nakupilo ...
Cim dignem sistem to gasim,problem je u ovom folderu ostalo je normalno sve.

ccleaner radi pri start up-u i on to cisti valjda .

@orochi: znam za to ,necu da dodajem memoriju ovo je potpuno dovoljno samo za programe,interesuje me kako da ocistim ovo,jer je bug neki sigurno il nesto ne znam,zato pitam vas 
Otključaj hidden files and folders u Ctrl Panelu, ako već nisi, ne znam šta bi moglo biti. Probaj sa "take ownershipom" preuzeti permissions cijelog foldera na sebe i onda ga obrisati ako bude moglo.
Casanova7 je napisao/la:
Otključaj hidden files and folders u Ctrl Panelu, ako već nisi, ne znam šta bi moglo biti. Probaj sa "take ownershipom" preuzeti permissions cijelog foldera na sebe i onda ga obrisati ako bude moglo.
Evo otkljuco sam to da se vide sakriveni folderi i naso sam krivca,

Smijem li ovo brisati ?

ovo zauzima oko 17 gb
Denox je napisao/la:
Evo otkljuco sam to da se vide sakriveni folderi i naso sam krivca,

Smijem li ovo brisati ?

ovo zauzima oko 17 gb
Nisam 100% siguran smiješ li obrisat (tj da li će brisanje naštetiti sistemu) ali znam da je baš bitan folder.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.