Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kako se zaliti na ebayu

155 pregleda · 5 odgovora · otvorena 21.01.2013. u 12:10

Ovako narucio sam nesto ciji je rok dostave bio 25 radnih dana,to je isteklo pa me zanima kako se mogu zaliti,tj gdje se zalim i sta otprilike trebam napisati u zalbi?
Narucivao sam vec dosta stvari i sve su stizale,ovo sad prvi put nije stiglo,pa ako neko ko je imao iskustva sa tim moze pomoci bio bih mu zahvalan. :)
I jos 1 pitanje imam...
Uvijek narucujem stvari na koje je besplatna postarina(free shipping),ali do sad sam narucivao nesto sitnije,do 40$ recimo i bilo je ok sve,ali neko mi rece da cu platiti dosta iako je free shiping ako kupim nesto preko odredjene cijene. Pa me zanima da li je to tacno i ako je tacno koliko cu platiti i preko koje cijene se placa(i tu pise free shipping,ali da li se placa carina puno ili tako nesto)?
Ako piše free shiping nećeš platiti ništa više od cijene artikla u markama 
Headmyster je napisao/la:
Ako piše free shiping nećeš platiti ništa više od cijene artikla u markama :)
A kolika ce carina biti?
Gamerxxx je napisao/la:
A kolika ce carina biti?
ako budu carinili oko 30 posto od vrijednosti artikla.
Pa ako se radi o free shipingu sacekaj jos par dana. Meni uvjek posiljke (free shiping) iz dalekih zemalja (gdje pise 25-30) dana dolaze za 40. Ipak je to free shiping, plus kada se cefne postaru da ti donese. Nece zbog jednog nositi maksuz.

A sto se tice vecih posiljki, nema veze kolika je, gledaju cijenu koju si platio (sem ako se nisi kako dogovorio sa prodavcem, pa ti je poslao ko gift). Ja sam skoro platio 30 KM za cijenu 100 maraka, znaci da je 30 procenata.
smoki je napisao/la:
Pa ako se radi o free shipingu sacekaj jos par dana. Meni uvjek posiljke (free shiping) iz dalekih zemalja (gdje pise 25-30) dana dolaze za 40. Ipak je to free shiping, plus kada se cefne postaru da ti donese. Nece zbog jednog nositi maksuz.

A sto se tice vecih posiljki, nema veze kolika je, gledaju cijenu koju si platio (sem ako se nisi kako dogovorio sa prodavcem, pa ti je poslao ko gift). Ja sam skoro platio 30 KM za cijenu 100 maraka, znaci da je 30 procenata.
Aha,a jesi li ikad pokusavao da se dogovoris sa prodavacem da posalje kao gift,hoce li to iko da uradi?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.