Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

LoL par pocetnih pitanja

183 pregleda · 10 odgovora · otvorena 20.01.2013. u 17:25

Helou

Evo skidam League of Legends da isprobam.Igrao sam Dotu i Dotu 2 ,a ovo je na taj fol pa da vidim .Procitao sam ove tutove i skonto sam sve skoro isto ,ali imam par pitanja pa ako nekome nije sta da mi kaze i to :

1 )Da li dobijem neke pocetne heroje tek kad se registrujem ili dobijem neku sumu xpa i moram odmah kupiti ?

2) Imaju li predlozeno sta sastavljati koje iteme (ko u dota2)? Ako nema ima li neki site za to ?

3) Koji su najbolji heroji da pocnem igrati ?

4)Registrovao sam se na EU West server ,da li tu igra vecina raje i moze li se prebacivati s jednog servera na drugi ?

hvala unaprijed
:D
1 )Da li dobijem neke pocetne heroje tek kad se registrujem ili dobijem neku sumu xpa i moram odmah kupiti ?

- Svaku sedmicu imas 10 free to play heroja.

2) Imaju li predlozeno sta sastavljati koje iteme (ko u dota2)? Ako nema ima li neki site za to ?

- Za svakog champa u shopu imas preporucene iteme, takodjer imas i site http://www.mobafire.com

- Svi govore Master Yi za low levele, pa eto pokusaj...Takodjer imas i onih od 450 IP tako da ces to brzo moci skupiti i testirati ih 

4)Registrovao sam se na EU West server ,da li tu igra vecina raje i moze li se prebacivati s jednog servera na drugi ?

- EUW je po meni najbolji server, a kad se registrujes imas jedan free transfer, ostalo moras platiti ( koliko znam )
1. Ne, skupljaš i kupuješ, iako imaš free2play heroje 7 dana.
2. mobafire.com
3. Tryndamere, Teemo...
4. Može, ali je skupo (prebacivanje se uzima preko RP-a, što se plaća).
1. Ne dobiješ imaš 0 xp , i svake sedmice ima role ( ja mislim 10 championa)

2. Nema nekih posebnih stvari što se tiče itema , imaš rekomanded iteme ako želiš za nekog championa posebno imaš http://www.solomid.net, tu imaš sve guidove i tutoriale.

3. Sve zavisi šta voliš Attack Damage/Mage/Support/Tank . To ćeš skontati nakon nekoliko odigranih gamova.

4. Ja sam na EUNE, nisam na westu al je više raje na westu. Imat ćeš s kim igrat ja nemam vamo da i gram s'kim.
ans je napisao/la:
1. Ne dobiješ imaš 0 xp , i svake sedmice ima role ( ja mislim 10 championa)

2. Nema nekih posebnih stvari što se tiče itema , imaš rekomanded iteme ako želiš za nekog championa posebno imaš http://www.solomid.net, tu imaš sve guidove i tutoriale.

3. Sve zavisi šta voliš Attack Damage/Mage/Support/Tank . To ćeš skontati nakon nekoliko odigranih gamova.

4. Ja sam na EUNE, nisam na westu al je više raje na westu. Imat ćeš s kim igrat ja nemam vamo da i gram s'kim.
da ,to sam zaboravio da mi objasnite te rolove ,mage support i to 

sry sutra skola pa me trema ufatila 

Počni sa master yi, teemo ili alistar.

4) EU West ti je bolji ima vise nase raje.
1. 10 likova free za igrati i svake sedmice se mijenjaju.
2. Imas dosta stranica za to kao sta ovaj napisa mobafire je dobar ili u shopu kad krenes igrati imas preporucene itemse.
3. Master Yi za pocetnike i ja sam sa njim poceo.
4. EU West je najbolji i ima najvise nase raje sta se tice prebacivanja je free samo za one koje su vec imali account prije nego sto ce uvesti WEST,EAST i sta vec a za nove acc se mora placati i poprilicno je skupo.

Ne dobijes , morat' ces za pocetak kupiti nekog (ashe,garen,ryze)

Ima predlozeno , a ako ti se to ne svidja imas i site (mobafire)

Najbolje bi ti bilo da pocnes sa Ashe,Garen ili Master Yi

Moze ako platis :D Ali EU West ti je bolji , bolji su igraci , a ima i nase raje.Nemoj da te k'o nagovori da odes na east >.<

- U LoL-u postoje Free 2 Play champovi. Svakog se utorka mjenjaju.
Imaš shop gdje kupuješ champove sa IP=Influence Points (dobijaš nakon svakog gejma određenu sumu Influence Pointsa) ili sa RP=Riot Points (kupuju se kreditnom karticom, dobijaš 400 RP kad pređeš na 3 lvl)

- Svaki champ. ima recommended iteme kad otvoriš shop in-game. Imaš mobafire.com gdje možeš vidjeti build za svakog champa.

- Na početku igraj sa F2P champovima dok ne skupiš dovoljno IP-a da kupiš nekog champa od 450 ili 1350 IP. Preporučujem Ashe ili Master Yi.

- Na EU-Westu igraju većinom bolji igrači. Svaki transfer sa jednog servera na drugi plaća se sa RP
svake sedmice ti se rotira free lista champova koje mozes koristit

to odmah imas kada udes u shop to ti se zove recommended build

najbolji za pocetak Ashe ili Garen

pa dobro tu i nisi nesto puno pogrijesio tu su ti vecinom profici

HF^GL

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.