Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 6 bodova

Text To Voice

515 pregleda · 6 odgovora · otvorena 08.04.2007. u 22:33

Trebam program ( ako uopste postoji ) Da ja napisem npr. Gamers ba je gejmersi sajt.
I sad on meni tamo kaze ovo sto sam ja napisao.Nasao sam nesto,al mi speluje na engleskom.Znaci treba mi na bosanskom/hr/srb.Ako neko ima link nek posta.
I josh nesto,moze li mi neko predloziti sta da uradim za prezentaciju u skoli u Power Pointu.
Et zahvaljujem se puno ako mi neko pomogne.
Cus
edit

Zadnji edit: 08.04.07 u 22:46:19

aj to imas u windowsu tamo u cotrol panel kod voice neznam tacno potrazi tmao ima upises rijec neki degen izgovara to sto si napisao na engleskom
Za nas jezik neznam da moze nisam nasao ali engleski ima sigurno a sto se tice prezentacije radi da je jednostavno nemoj previse efekata imas tamo gotovih prezentacija samo ubacis tekst i to je to
ima program al samo jednostavno moze govoriti neke rijeci nista slozenije a o padezima JA ISLA BIO JEO KOLE PILA SENDVIC !
Program se zove mbrola :

http://tcts.fpms.ac.be/synthesis/mbrola/mbrcopy.html

Skini njega i potrebne datoteke te croatian glasovnu bazu.

Naredbe su veoma jednostavne, pises svako slovo u svoj red, jedan razmak, te nakon toga koliku duljinu ce imati to slovo pri izgovoru.

Primjer gamers ba :

_50
G 50
A 50
M 50
E 50
R 50
S 50

B 50
A 50
_50

Pedesetice su obavezne na pocetku i na kraju. Za objasnjenje zasto procitaj malo readme i upute. Ja sam ovdje stavio da svi glasovi traju 50 milisekundi, a ti se malo igraj i eksperimentiraj sa razlicitim duljinama, pa vidi sto bolje zvuci.
Sve to skupa na kraju mozes exportirati u *.waw datoteku i kasnije ciniti s njom sto te volja.

I jos nesto, moras uzeti u obzir da ti gamers ba nece procitati sa engleskim naglaskom iz veoma jednostavnog razloga sto je gamer engleska rijec, te za nju trebas skinuti englesku glasovnu bazu.

Zadnji edit: 09.04.07 u 00:40:48

start -> control panel -> speech

po defaultu ima samo "microsoft sam" ali mislim da se moze skinuti jos glasova. google it.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.