Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Treba ti vise RAMA na 32bit?

53 pregleda · 4 odgovora · otvorena 14.01.2013. u 22:03

Dobro vece gameri
Odkad sam se uclanio na ovaj forum puno ste mi pomogli Moja znanja o racunarima nisu velika -.-
Ako imas bilo koju verziju Windowsa 32 bitnog i ako oces preko 4gb RAMa onda uradi kako kazem:
Windows je iz nekog razloga napravio 32bit koji ne podrzava vise od 4 gb Rama(nzm zasto)
Prvo odi do prodavnice ili servisa racunara i kupi flesku(USB) od onoliko GB koliko oces Rama (ja sam kupio od 8gb). Kad to uradis skini ovo(nadam se da ovo ne krsi pravila ovog foruma)
http://www.mediafire.com/?skpbbccbpwwv4lb
Kada skines ranuj i odaberi 64x patch i restartuj racunar
Potrazi(ili ranuj) msconfig i odaberi boot. Odaberi ono sto ima vise teksta :D ne default
Opet restartuj racunar
Prikljuci flesku i promjeni ime "RAM Drive"
Onda idi start -> My Computer -> Properties -> Advanced -> Performance-Settings (ono prvo settings) -> Advanced -> Virtual memory-change(ono skroz dolje) -> Klikni iz tabele C disk -> No paging file -> Set -> Izaberi iz tabele "RAM Drive" -> Intial size i max size moraju da budu isti brojevi -> stavi koliko oces ali da ne prekoracis Space available -> set -> Ok -> Apply -> Apply i restartuj
Je li uspjelo?
Nadam se da ova tema ne krsi pravila foruma jer samo ocu pomoc
P.S. daj neki aplauzcic :D nemam ni jedan
To se odavno znalo. Ali, ono što ti ne znaš dečko moj, je da postoji nešto što se zove PAE (Physicall Address Extension), koji, kad ga enable-uješ omogućava da koristiš punu memoriju na 32bit. :)
Casanova7 je napisao/la:
To se odavno znalo. Ali, ono što ti ne znaš dečko moj, je da postoji nešto što se zove PAE (Physicall Address Extension), koji, kad ga enable-uješ omogućava da koristiš punu memoriju na 32bit. :)
Mozda neko ne zna -.-
Moja verzija bolja : Provjeriš DDR verziju , uzmeš lovu i pravac prodavnica i kupiš RAM-a koliko želiš.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.