Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Cd za podizanje sistema

104 pregleda · 7 odgovora · otvorena 11.01.2013. u 13:11

Zdravo svima. Jucer mi je pao sistem , pa sam ga digao sa cd-om od prijatelja. I sad bi zelio da taj xp service pack3 , imam na svom cd-u , da ne bi morao ni od koga vise uzimat. I uzeo sam sebi prazan cd, dal bi mogao sad da sa ovog cd , sto ima na njemu xp , samo kopiram pa paste na radnu povrsinu , i onda da prebacim na prazan cd , dal bi to tako radilo , ili ima neki laksi nacin , i sigurniji , hvala svima , nadam se da cete mi pomoci . Eo slike , http://imageshack.us/photo/my-images/707/99141179.png/ , znaci mislio sam sa ovog cd , ovo da prebacim na prazan cd. nadam se da cete mi brzo odgovorit
Nez , jednostavno mislim da nece moci. Jel ima neki laksi nacin , da se sprzi ,. Nesto sam cuo da moze sa Poweriso , samo nez kako .
neermiin7 je napisao/la:
Nez , jednostavno mislim da nece moci. Jel ima neki laksi nacin , da se sprzi ,. Nesto sam cuo da moze sa Poweriso , samo nez kako .
Skines instalaciju u .iso formatu.

Power ISO -> Burn opcija.
Image file
add -> OS
burn na najmanjoj brzini i to je to..

Kasnije u Biosu napravis da ti se na 1st place boota cd/dvd rw.

Post dobio aplauz od DZAVID

Al ne kontam , sto si mi u poruci poslao , sto bih skidao , kad vec imam na jednom cdu , to ?! zelims samo da sa tog cd-a kopiram na ovaj prazan , sad sam kopirao ,ali ne moze. pise f1 to strike boot nesto
neermiin7 je napisao/la:
Al ne kontam , sto si mi u poruci poslao , sto bih skidao , kad vec imam na jednom cdu , to ?! zelims samo da sa tog cd-a kopiram na ovaj prazan , sad sam kopirao ,ali ne moze. pise f1 to strike boot nesto
Ali da bi to uradio moras imati neki burner, on ti je vjerovatno poslao kako da ga skines for free, jer se vecina placa, a kada bi on ovdje napisao, smataralo bi se warez-om.
Odes na taj CD kopiras sve kontente sa njega u neki folder / desktop (svejedno), otvoris burner, npr. (NERO). Ubacis prazan CD, ako je iso file fajlova sa cd-a onda ides burn image, ako je neki drugi onda burn files. Stavis brzinu przenja na najmanju radi kvalitetnijeg snimanja i cd bi trebao biti funkcionalan 
SWEIDER je napisao/la:
Ali da bi to uradio moras imati neki burner, on ti je vjerovatno poslao kako da ga skines for free, jer se vecina placa, a kada bi on ovdje napisao, smataralo bi se warez-om.
Odes na taj CD kopiras sve kontente sa njega u neki folder / desktop (svejedno), otvoris burner, npr. (NERO). Ubacis prazan CD, ako je iso file fajlova sa cd-a onda ides burn image, ako je neki drugi onda burn files. Stavis brzinu przenja na najmanju radi kvalitetnijeg snimanja i cd bi trebao biti funkcionalan :)
Evo uradio sam tako kako si rekao sa Poweriso , pa cemo vidjeti :D
Zasto nisi jednostavno Copy Cd

Svaki program ti to podrzava ( nero npr ) nema veze sto nemas 2 citaca sa jednim to sve odradis i ne zamaras se :(

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.