Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 50 bodova

Samsung Galaxy s i9000 firmware/software

156 pregleda · 10 odgovora · otvorena 07.01.2013. u 22:33

E ovako.. Kupio sam ovaj mobitel i sad me interesuje jedna stvar. Kod prijatelja kada ide na Postavke->O telefonu ima opciju aktualizacija softvera i njemu je softver ili firmware, ne znam fakat razliku, ne gugla mi se je 2.3.6, dok kod mene kada u u djem na Postavke-> O telefonu nema mogucnosti odabira aktualizacija softvera, tj. nije uopste u meniju naznacena. Nemam usb kabla za mob, ima li neki nacin da instaliram noviju verziju od trenutne ( 2.2) bez usb-a, ali pod uslovom da je official, nista custom, uvijek nesto ne radi.
I da li je jedini nacin ubacivanja officialnog update-a preko samsung kiesa ili?

LP
Rješenje
Jednostavno je nemoguce odraditi to bez USB kabla.
Proces je veoma jednostavan, spojiš kabal, skines SamsungKies program. Instaliras, te pokrenes aktualizaciju, i sve sam odradi ništa ne moras pipkati  Ja imam I9000 .. 
Klafon ti je 2.3.6 za taj mobitel od strane proizvođača.
Jedino neki Custom ROM da metneš.

Samsung Kies, spojiš preko USB-a i on će ti naći last version  .
NightWalker je napisao/la:
Jednostavno je nemoguce odraditi to bez USB kabla.
Proces je veoma jednostavan, spojiš kabal, skines SamsungKies program. Instaliras, te pokrenes aktualizaciju, i sve sam odradi ništa ne moras pipkati  Ja imam I9000 .. 
Oke hvala. I da te jos samo pitam dvije stvari. Da li si stavljao ikakav custom na njega? Kako bude, ferceral' sve ?
I ako si skidao navigaciju, koja rega dobro, da ima sound i to? daj odgovore na to i evo ti bodovi 
Sindrom1ran je napisao/la:
Oke hvala. I da te jos samo pitam dvije stvari. Da li si stavljao ikakav custom na njega? Kako bude, ferceral' sve ?
I ako si skidao navigaciju, koja rega dobro, da ima sound i to? daj odgovore na to i evo ti bodovi 
Nista nisam skidao , kad ti on uradi sve sam, on instalira sve aplikacije, navigaciju, maps etc , sve sam.
Barem kod mene je odradilo sve samo , samo sljedi upustva i ne brini ne mozes zajebat 
NightWalker je napisao/la:
Nista nisam skidao , kad ti on uradi sve sam, on instalira sve aplikacije, navigaciju, maps etc , sve sam.
Barem kod mene je odradilo sve samo , samo sljedi upustva i ne brini ne mozes zajebat 
sutra kupujem kabal, ako sve prodje udure imas bodove.
zz

proslo ne proslo, ti si dao odgovore koji su tacni, jbg, sad sta bude bude. ev' bodovi.
Ako si negdje blizu, instalirat ću ti ja 4.2.1 

http://www.pik.ba/artikal/5142544/instaliranje-novog-i-custom-rom-a-na-androidu/

Ili leaked 4.1.2, preporuka!

@Nightwalker: Ima Kies Wi-Fi, može i tako.

A ta navigacija što dođe je skoro pa beskorisna .

Svejedno instaliraj sebi leaked 4.1.2. sa TouchWiz X, dobiješ skoro galaxy 3icu na telefonu.
VioleN je napisao/la:
Ako si negdje blizu, instalirat ću ti ja 4.2.1 

http://www.pik.ba/artikal/5142544/instaliranje-novog-i-custom-rom-a-na-androidu/

Ili leaked 4.1.2, preporuka!

@Nightwalker: Ima Kies Wi-Fi, može i tako.

A ta navigacija što dođe je skoro pa beskorisna .

Svejedno instaliraj sebi leaked 4.1.2. sa TouchWiz X, dobiješ skoro galaxy 3icu na telefonu.
Ne moze kod mene preko wifi probo sam.
Ali sam uspio odradit preko kabla.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.