Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Backlinkovi za blog

101 pregled · 3 odgovora · otvorena 04.01.2013. u 15:12

Pozdrav, kako polako počinjem da monetizujem blog, treba mi da na što više domaćih sajtova, foruma i slično da ostavite link do jednog od ova dva članka (ili oba):

http://inttips.com/best-2012-windows-7-themes-for-your-desktop/

http://inttips.com/2013-windows-7-themes-desktop/

Dakle sastavite neki kratki tekst (da na svakom bude malo drugačiji) i ispod dodate link. Primjer:

Vjerovatno najbolje teme za vaš Windows 7, pogledajte na: link

Ili nešto slično. Također mogu i Facebook grupe/stranice.
Veliki "bonus" su forum potpisi, tj. da vam link stoji do daljneg na tom forumu.

Osoba sa najkvalitetnijim (posjećenost sa tog članka na moj blog) i najmnogobrojnim linkovima dobija CS gift (http://bit.ly/133raHP). " Drugoplasirana" osoba dobiva Dota 2 gift (ako to vrijedi ičemu).

Sutra ili prekosutra (dok sredim nešto) također dižem temu (ako nije problem) za linkove sa "stranih" stranica.

Ne trebate slati PM jel valja ovo ili ono, samo editujte postove i stavljati sve linkove u jedan post.
Vjeruj, imam stranicu tri godine i od nje ništa ne zarađujem, praktično sam tek sad malo iznad nule.

Dosta stvari sam naučio a jedna od njih je da ništa ne pokušavaš vještački.

Trebaš ciljati na neku grupu i sadržaj kojeg je malo kod nas i pustiš da sve spontano ide.
liquidlol je napisao/la:
Vjeruj, imam stranicu tri godine i od nje ništa ne zarađujem, praktično sam tek sad malo iznad nule.

Dosta stvari sam naučio a jedna od njih je da ništa ne pokušavaš vještački.

Trebaš ciljati na neku grupu i sadržaj kojeg je malo kod nas i pustiš da sve spontano ide.
Tužno, znam osobe koje nakon mjesec dana imaju više od hiljadu dolara po stranici. Tebi "hvala" na savjetima, zamolio bih nekoga da obriše oba posta.

Jedino što ulažu je vrijeme 

Pa nisam ni mislio na domaće sajtove, već na passive income sajtove tipa micro niche (sa affiliate), nešto za CPA pravljeno i slično.
VioleN je napisao/la:
Tužno, znam osobe koje nakon mjesec dana imaju više od hiljadu dolara po stranici. Tebi "hvala" na savjetima, zamolio bih nekoga da obriše oba posta.

Jedino što ulažu je vrijeme :)

Pa nisam ni mislio na domaće sajtove, već na passive income sajtove tipa micro niche (sa affiliate), nešto za CPA pravljeno i slično.
Ja ti samo kažem da ćeš ovako izgubiti mnogo više.

Ti ljudi ulažu, a ja nisam ulagao niti sam se trudio nešto previše niti ću. I govoriš o dolarima. To su sajtovi za američko tržište a tamo i da samo govna postavljaš bilo bi budala koje bi to gledale. Ako pogledaš ove naše privatne uspješne sajtove otprilike iza 50% njih stoji nešto strano, bilo pare bilo neke mreže.

EDIT: Vrijeme? A oglasi, reklame, optimizacija?

Lagano je napraviti sajt, ali je teško napraviti ga uspješnim. A osobito je teško napraviti sajt za "sve" jer ih je takvih danas kila.

Ali eto ti znaš najbolje.

Poslušaj ovog čovjeka.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.