Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kako spojiti PC sa TV-om

190 pregleda · 7 odgovora · otvorena 03.01.2013. u 19:32

Raja Sretna Nova , sve najbolje

Ovako , ima vcrs predobra tekma San Antonio-New York i dog se s jaranima da dodju kod mene da gledamo.I sad kontam da spojim PC sa TV-om , al' nez kako ? Jel' trebam imat neki kabal , gdje ga kupit , kako ? Daj objasnite lijepo :D
Ako na grafi i TV-u ima HDMI izlaz kupis kabal i deres. Dodje negdje oko 20km zavisno od duzine.
Treba ti HMDI kabal,naravno da ti TV to podržava. Možeš ga kupiti u bilo kojoj prodavnici sa elektronikom (TVovi,digitalni šporeti i veš mašine.). Postoje i drugi načini,objasniće ti neko vjerovatno 
Pa dobro hocete li svi cojku odgovorit sa HDMI .

Imas drugi nacin na koji sam ja spajao . potrebno ti je samo da na grafickoj imas onaj S-video izlaz to je onaj izlaz slican ps2 ( od tastature ) ,

Taj kabal spojis na scart i scart u tv :)

Googlaj malo za ova dva kabla :D
Ako ti je plazma, tj noviji tv i ima ulaz kao onaj na monitoru tj na centralnoj :

, Ako si kakve srece i monitor ti je takav model da se moze kabal izvrnut iz njega , izvrnes iz monitora i uvrnes u tv .

Zatim u tv meniju odes na "racunalo" mod , to ti je kao av1, av2 ,hdmi,component..

i kad si otiso na taj mod , sacekaj par sekundi (15) , ako ti se nepojavi slika , tj neprilagodi rezolucija i ucita se , restartuj komp i kad se sistem pocne dizati slika ce ti se prikazati

#pozz.

Post dobio aplauz od NightWalker

Wtf treba mu HDMI kabal? 'ste vi dobro? Pa kao prvo, ne mora značit da mu grafika ima HDMI izlaz a kao drugo ne mora značit da tv ima HDMI.

Napiši brate koji ti je TV (kakve izlaze ima) i koja je grafička, pa ćemo napisat koji ti kabl treba :)

Možeš vezati na razne načine, od scart-a, vga, dvi do hdmi-a, s-video, component cable itd itd..
piQe je napisao/la:
Wtf treba mu HDMI kabal? 'ste vi dobro? Pa kao prvo, ne mora značit da mu grafika ima HDMI izlaz a kao drugo ne mora značit da tv ima HDMI.

Napiši brate koji ti je TV (kakve izlaze ima) i koja je grafička, pa ćemo napisat koji ti kabl treba :)

Možeš vezati na razne načine, od scart-a, vga, dvi do hdmi-a, s-video, component cable itd itd..
Grafička mi je Intel(R) Graphics Media Accelerator Driver , a TV je ovaj GRUNDIG , sličan je tom , gotovo isti

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.