Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

STEAM - tutorial

276 pregleda · 10 odgovora · otvorena 03.01.2013. u 19:23

a) Sta je Steam?

Steam je Valveova platforma za digitalnu distribuciju igara.

b) Koja je prednost digitalnih verzija nad fizickim kopijama? Koja je prednost Steama uopce?

Prednost je sto su igre odma dostupne poslje placanja,nema nikakvog cekanja a ceste su rasprodaje i daily dealsi ( kratkotrajna snizenja pojedinih igara). Nedostatak je taj sto ako niste pazljivi postoji mogucnost hackanja accounta i time netko ko nije zasluzio dobija mogucnost igranja vasih igara.

c)Koliko je siguran steam?
Steam je popricilno sigurna platforma , sigurnija od Origina.Uz dobar password na email adresi i steamu te steam guard rizik od hackiranja accounta je veoma mali.

d) Kako placam igre na steamu?
Za kupovinu na Steamu vam je potrebna kreditna kartica ili Paypal account koji je povezan sa karticom.

e) Kupio sam fizicku kopiju igre koju moram aktivirati na steamu, kako da to uradim?

Retail verzije nekih igara dolaze sa steam keyom koji unosite nakon instaliranja ( )

f) U slucaju hakiranog steam accounta sta trebam uraditi?

Ako ste kupovali retail verziju bilo koje igre uslikajte kod sa time stampom ( Datum,vrijeme i natpis steam support) i posaljite ticket steam supportu sa :

Zadnjim znanim passwordom koji ste koristili
emailom koji je povezan sa steamom
usernameom
i keyem od igre sa timestampom.

Ukoliko ste kupovali igru sa paypalom ili kreditnom karticu uslikajte racun koji je dosao na email i stavite timestamp u paintu.

g) Zelim nekome pokloniti igru,kako ?

Odaberite igru koju zelite i pritisnite (http://i.imgur.com/rF6wq.png) i zatim popunite (http://i.imgur.com/PlUIZ.png)

Ako ima jos nesto editat cu
Stvano svaka čast,sad cu se bolje snalaziti na steamu, do sad mi slabo islo.
Svi glumite nesto a niko od vas nebi pomjerio guz'cu da napise ovo a? i on sad ispada glup ofo ono? bar se je potrudio lik!
hajde ne serite, lik se barem potrudio.
dobar tut za one koji planiraju koristiti steam :]
spenD je napisao/la:
Svi glumite nesto a niko od vas nebi pomjerio guz'cu da napise ovo a? i on sad ispada glup ofo ono? bar se je potrudio lik!
Ko je ba rekao da je glup.
Ja ne vidim da je itko iznad napisao da je glup ofo ono zato nemoj da kenjas.

@Ontopic
GJ samo naprijed. "Stranka te prati. Imamo velike planove s tobom."
Ukoliko je igra aktivirana na mom accu.

Primjer half life 2 ( dobio nekad davno preko ati radeon ponude )

Jel je mogu poslati nekome na steam
pandaa je napisao/la:
Ukoliko je igra aktivirana na mom accu.

Primjer half life 2 ( dobio nekad davno preko ati radeon ponude )

Jel je mogu poslati nekome na steam
ne mozes, jer si vec kako da ti objasnim "redeem" taj gift ili kod i sada ti je u libraryu :pp
J**o majku kakvih retarda neces na ovom forumu naci

Post dobio šamar od NightWalker

Sa ovim tutorialom sam uspio zaklati kengura. Bravo

Post dobio šamar od NightWalker

Al' ce biti samara ovdje :D

momaak se potrudio i napisao nekima koji ne znaju i svi odma nesto trollate , nidje veze .

GJ on tut
Wannabe 9faggot trololo , neko se potrudi da napise vi odma napadate.bas me zanima koja je najproduktivnija stvar koju ste napravili u zadnjih 45 dana .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.