Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 100 bodova

Android igre

551 pregled · 18 odgovora · otvorena 03.01.2013. u 13:33

Pozdrav,

Uzeo sam nedavno Sony Xperia Ion, super zadovoljan sa telefonom, bla bla. Aplikacije i igre skidam preko Play store, ide sve ekstra, imam wifi kuci. Međutim kada pokušam da instaliram bilo koju igru koja nije sa Play store-a dolazi do problema.
Naime igru bez problema downlodujem i instaliram, međutim kada uđem u igru, traži mi obavezan nekakv update
(Probao sa Pes 12, Fifa 12 i sl igre), kada pritisnem da istu updajtuje izbazuje mi nekakav error ili slicno. Uglavnom probao sam igru i kao onaj dodatni date skidati na Pc, pa sa Pc-ija prebaciti na mobitel, međutim opet ista stvar, pretpostavljam da sam nešto pogrešno radio. Pokušao sam problem riješiti na googlu međutim ima par dosta nejasnih objašnjena.
Eh sad, pitanje je:
Kako instalirati igru koja nije sa Play store-a?
Igre tipa: Modern Combat 2,3,4, Call of duty, GTA III, Fifa 03 i sl.

PS. Da se razumijemo oznacio sam i u podešavanjima da je moguce instalirati igre koje nisu sa Play store-a.
I naravno sve igre koje skinem sa Play store-a funkcionisu bez ikakvih problema, iako su neke velicine i preko 1,5gb.

Unaprijed hvala,
Rješenje
Ovako kod mene je Samsung S6500 (takodjer android)

1. Ako zelim instalirati aplikacije koje nisu sa Trg.Playa(Android marketa) moram na POSTAVKE->APLIKACIJE->NEPOZNATI IZVORI pa staviti kvačicu Dopusti instalaciju aplikacija koje nisu dio Market usluge

Sigurno i kod tebe postoji ta opcija

2. Ako nisi puno toga instalirao... vrati mobitel na tvorničke postavke te pokušaj ponovo
Cuj ovog gore , pa brate procitaj temu do kraja pa onda pisi post. 

Ja imam galaxy ace i ovako sam skidao igre tog tipa.
Skinem apk fajl i instaliram. Zatim skinem data fajl i ubacim gdje vec treban (Android/data...).
I kad pokrenem igru sve radi , normala.
epiC je napisao/la:
Ovako kod mene je Samsung S6500 (takodjer android)

1. Ako zelim instalirati aplikacije koje nisu sa Trg.Playa(Android marketa) moram na POSTAVKE->APLIKACIJE->NEPOZNATI IZVORI pa staviti kvačicu Dopusti instalaciju aplikacija koje nisu dio Market usluge

Sigurno i kod tebe postoji ta opcija

2. Ako nisi puno toga instalirao... vrati mobitel na tvorničke postavke te pokušaj ponovo
Navedeno sam vec uradio. Čitaj detaljnije.

"PS. Da se razumijemo oznacio sam i u podešavanjima da je moguce instalirati igre koje nisu sa Play store-a."
Skini sebi aplikaciju Blackmart i sklidaš aplikacije i koje se plaćaju i koje su besplatne besplatno  ..
skini ASTRU i preko nje snimaj tako radi u mene
U opcijama omocući nepoznate izvore.
Isti sam problem isamo sa Galaxy s2.

Dakle omogućiš nepoznate izvore , skines program aptoide , instaliraj i skidaj sve preko njega.
DUBSTEP je napisao/la:
Cuj ovog gore , pa brate procitaj temu do kraja pa onda pisi post. :r

Ja imam galaxy ace i ovako sam skidao igre tog tipa.
Skinem apk fajl i instaliram. Zatim skinem data fajl i ubacim gdje vec treban (Android/data...).
I kad pokrenem igru sve radi , normala.
Pokušao sam navedeno, međutim nakon instalacije igre i prebacivanja data fajla isto mi se dešava. Zato pretpostavljam da sam nešto pogrešno radio, ili da nisam smjestio data fajl na pravo mjesto ili nesto drugo.

Međutim, recimo jedan primjer:
Skinuo sam Modern Combat 2 HD i data files ukupne težine cca. 300mb, sve sam prebacio u folder gameloft/games (kako je i napisano na stranici odakle sam skidao aplikaciju) i opet kad sam htio da pokrenem aplikaciju, trazio mi je dodatni nekakav update i opet ne ide.
Ja znam dok sam skidao sa racunara pa instalirao preko HTC syca, morao sam naci u podesavanjima da dopusti aplikacijama koje nisu sa marketa da se instaliraju. Samo to cekiraj i to je to.
NightWalker je napisao/la:
U opcijama omocući nepoznate izvore.
Isti sam problem isamo sa Galaxy s2.

Dakle omogućiš nepoznate izvore , skines program aptoide , instaliraj i skidaj sve preko njega.
Nepoznati izvori su oznaceni, pisem treći put.

Recimo da je ovako:

Instaliram Aptoide, skinem aplikaciju, instaliram je. I opet dolazim do problema kada trebam skinuti data files koji su teski 300-400 mb i izbaci mi isti error, kao da nije moguce updetovati.
Skine sa thepiretebay-a igru (moze i 2shared nadjes igru nije ni on los), evo npr. Spiderman amazing cca 500mb. Dobit ces spiderman.apk, citav folder sto si skinuo prebaci na memory stick, i to je to. Nakon toga, valjda imas na telefonu neki file manager. Ako nemas skini astro file manager i jednostavno udi u file manager i nadji spiderman.apk i instaliraj.
U opcijama oznaci dozvolu za nepoznate izvore i nemoj update to u igri.
Sve te igre imaju i na Play Store-u. Od tamo skineš i radi 100%, bez po muke .
moKe je napisao/la:
Nepoznati izvori su oznaceni, pisem treći put.

Recimo da je ovako:

Instaliram Aptoide, skinem aplikaciju, instaliram je. I opet dolazim do problema kada trebam skinuti data files koji su teski 300-400 mb i izbaci mi isti error, kao da nije moguce updetovati.
Vecina igrica mora da se konektuje iako imas sve sd fajlove. A i ima mnogo igrica koje ne rade tj. jednostavno ih zabrane jer su sve to krekovani .apk fajlovi.
VioleN je napisao/la:
Sve te igre imaju i na Play Store-u. Od tamo skineš i radi 100%, bez po muke :).
Samo je problem sto se igre koje momak trazi placaju, a placanja iz BiH na play sroreuu nije podrzano....

ljudi se vec objasnili nacin koji i kod mene funkcionise
.apk fajlove skidam sa 4shared.com (99%) fajlova dode sa data pack istog.kojeg je potrebno postaviti na tacno određeno mjesto na memoriji telefona (kartice).
Pokusaj na Play Store u ukinuti oznake automatsok Update-a vjerovatno je u tome problem.
adilav je napisao/la:
Samo je problem sto se igre koje momak trazi placaju, a placanja iz BiH na play sroreuu nije podrzano....

ljudi se vec objasnili nacin koji i kod mene funkcionise
.apk fajlove skidam sa 4shared.com (99%) fajlova dode sa data pack istog.kojeg je potrebno postaviti na tacno određeno mjesto na memoriji telefona (kartice).
Pokusaj na Play Store u ukinuti oznake automatsok Update-a vjerovatno je u tome problem.
Odakle ti informacija da nije podržano?

Ja redovno kupujem aplikacije i sve ide normalno. Svaka radi bez problema.
Ovako... reci mi sledece:

Kad god skines neku igricu sa recimo zippyshare-a ili mediafire-a..pojavljujel ti ime te igrice kao nesto ."null." ili "0.null" ili nesto slicno zaboravio sam.
Ako je tako telefon moras kompletno obrisat i resetovat na fabricka podesavanja (preko recovery mode-a).
Ili moras zamijenit i instalirat drugi ROM preko ODIN-a
Druga stvar, postoje razni "black marketi" ... sa kojih mozes da skidas;

1. http://getapk.co
2.
http://apps.store.aptoide.com/app/market/org.blackmart.market/51/13136/Blackmart%20Alpha
I broj 3 (koji ce tebi radit je apptodie) ovo je market koji koristi svoj surs za instaliranje aplikacija ( isto kao i ovaj drugi Blackmart ) evo i link:
http://apptoide.store.aptoide.com/
I jos nesto, ne mozes da tako skines samo apk fajl i da cekas da se igra sama downloaduje jer suspenduju server pa ga prebace na drugi ( ja sam svaku EA igru instalirao preko apk-a) dok recimo gameloft ili glumobile zastite na isti fazon.

Ako hoces tako velike igre da skidas evo ti forum,

http://www.mobilephonetalk.com/showthread.php?122476-Gameloft-HD-Games-Collection
Ovo su ti GAMELOFT IGRE
znaci prvo skidas folder cijele igre pa onda kad ga prebacis u sdcard/android/obb instaliras APK.
A evo ti i ostale android igre:

http://www.mobilephonetalk.com/forumdisplay.php?50-Android-Games

Ako ti treba uputstvo i ako ti nesto nije jasno posalji P.M.
P.S. na forum koji sam ti dao moras se registrovat.
moKe je napisao/la:
Pokušao sam navedeno, međutim nakon instalacije igre i prebacivanja data fajla isto mi se dešava. Zato pretpostavljam da sam nešto pogrešno radio, ili da nisam smjestio data fajl na pravo mjesto ili nesto drugo.

Međutim, recimo jedan primjer:
Skinuo sam Modern Combat 2 HD i data files ukupne težine cca. 300mb, sve sam prebacio u folder gameloft/games (kako je i napisano na stranici odakle sam skidao aplikaciju) i opet kad sam htio da pokrenem aplikaciju, trazio mi je dodatni nekakav update i opet ne ide.
Javi mi koja e igra konkretno zanima, postavicu ti link i objasniti kako treb da intaris i da radi :)

Vidim pokusao si da ubacis u gameloft/games to je pogresno, pirate verzije igrica, pogotovo od gameloft-a ubacuj u:
SD Card/Android/obb

Pozeljno je prvo da smjestis fajlove u obb pa onda instalira igricu, ovisno od igre i verzije trebace ti wi-fi konecija da je pokrenes
Stari moj stipu ove gore , glupsti pricaju...

Ja sam imao isti problem do nedavno i upratio sam kako da to instaliram ...

Sistem je jednostavan ... prvo vidis koji ti je android koja verzija ... zatim odes na 4shared ... na njemu imas sve moguce igre za sve tipove mobitela i kucas koju hoces tipa

Asphalt 3.1.5 apk ....

i to ti je to nemam nikakve mudrosti... mogu ti cak i preko skajpa pokazati kako to radi :)

heh ... uzivaj brate i probaj Asphalt 7;)
Virtualhrca je napisao/la:
Stari moj stipu ove gore , glupsti pricaju...

Ja sam imao isti problem do nedavno i upratio sam kako da to instaliram ...

Sistem je jednostavan ... prvo vidis koji ti je android koja verzija ... zatim odes na 4shared ... na njemu imas sve moguce igre za sve tipove mobitela i kucas koju hoces tipa

Asphalt 3.1.5 apk ....

i to ti je to nemam nikakve mudrosti... mogu ti cak i preko skajpa pokazati kako to radi :)

heh ... uzivaj brate i probaj Asphalt 7;)
nek ti znas sve .. Nista mu nisi objasnio
Asphalt 7 je najgora igirca od Gamelofta a ujetino i trkacka ..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.