Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Komparacija windowsa

73 pregleda · 4 odgovora · otvorena 02.01.2013. u 12:10

Vozdra svima sretna nova jos jednom :D, imam pitanje i trebam vase misljenje oko operativnih sistema i njihovih preformansi.
-xp 32/64 bit , win 7 32/64 bit , win 8 32/64 bit-
Ja sam malo gledao po netu i zakljucio da bi mi najbolje odgovarao win 8 - 64 bit jer imam 4gb rama , a i sam OS je unaprjedjen za razliku od sedmice , vuce manje memorije itd , brze bootanje , gasenje i opcenito bolje funkcionise.

Nisam uspio naci jednu tacnu informaciju radi se o radu procesora na navedenim sistemima. Na jednoj starnici sam procitao kako recimo 64bitni procesor radi dosta sporije na 32bitnom sistemu jer mu treba duplo vremena za neku odredjenu radnju (ja se izvinjavam sto ne mogu obrazlozit ne kontam)... Da li je to istina ?

Sta vi mislite koji windows je najbolji/najbrzi/gaming itd... ? :D

Hvala
Ma instaliraj ti sebi win7 64bit, posto imas 4gb rama. Win8 nije nesto, namjenjena je onim displeyima sto imaju touch i ta ..
Logicno da je windows 7 bez obzira koji 32/64 najbolji za gaming kani se win 8 , on je namjenjen za tablete, tako da win 7 100 %
Hvala vas 2 iznad :D , ali isto tako sam gledo poredjenje 7win i 8win , u bootanju , gasenju , fps-u u igrama :/ iznenadio sam se da 8 pokazuje malo bolje rezultate hmmm

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.