Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Racunar se sam restartuje

142 pregleda · 12 odgovora · otvorena 01.01.2013. u 22:16

Pozz raja...Evo ovako imam problem,racunar mi se od jucer sam restartuje,samo pocrni ekran i ponovo se pokrene(nakon 15tak minuta rada)...Probo sam da ponovo dignem windows međutim instalacija traje do onog starting windows... i restartuje se...
Zna li neko do čega bi to moglo da bude ?
Ocisti od prasine.
Vjerovatno se napajanje pohabalo, tako da uzmi novo, u krajnjem slučaju može biti da se HDD unistio od bad sectora ili elektronike, mada ce biti prije od elektronike.
Izbaci plavi ekran? ista? Ajde pomozi malo, ili je bukvalno SAMO RESTART posle 15 minute...
alfabet je napisao/la:
Izbaci plavi ekran? ista? Ajde pomozi malo, ili je bukvalno SAMO RESTART posle 15 minute...
Samo se restarta...ne izbacuje plavi ekran
Look1 je napisao/la:
Samo se restarta...ne izbacuje plavi ekran
Recimo upalis komp... ostavis da radi 15 minuta, naravno ti nista ne radis na njemu.. on se restarta?
alfabet je napisao/la:
Recimo upalis komp... ostavis da radi 15 minuta, naravno ti nista ne radis na njemu.. on se restarta?
Pokrenem google chrome ili bilo šta da radim...nisam ga nikako ostavljo da radi sam onako...
Najvjerovatnije se pregrijava. Pokupi prvu prašinu i grudvice pa zamijeni termalnu pastu. Obrati se nekome stručnijem ako ne znaš to sam uraditi.
Da se osiguraš da se pregrijava, download-uj Speed Fan.
Imao isti problem malo malo sam se restartuje, a kad ga upalim zuji nenormalno. Kako sam to rijesio e ovako:

1. Otvori dobro usisaj unutra prasinu
2. odsarafi ventilatore najvjerovatnije da ima ispod njih prasine (ja odsarafio kad ispod 2-3 cm debel sloj prasine :S)
3. kupi termalnu pastu (imas kupiti manju za 6 KM moze biti za 3-4 racunara, imas raznih video tutorijala kako nanijeti termalnu pastu)
Ma kakva prasina samo instaliraj novi BIOS ili skeniraj sistem sa Malwarbytes...
Ako ti pc radi normalno sat vremena da nista ne radis , a pocne zajebavati ako pokrenes neki vrag i ugasi se nakon 10-15 min , sigurno je do zagrijavanja procesora, ili ti ne radi coler ili je zagusen , ako radi onda pormjeni termopastu ,i vidi na koliko ti se rpm okrece cooler ,70 % da je do toga

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.