Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Laptop konf

138 pregleda · 13 odgovora · otvorena 28.12.2012. u 18:51

Znam i ja vise da sam smorio sa konfiguracijama .

Al svaki dan nesto novo padne na pamet.
Pa je ovaj put tata dosao na ideju da kupi mi ovaj laptop. puno bolji od vecine kompjutera a jeftiniji.

naravno skopcao bih ga ja na monitor, mis tastatura kad su igrice u pitanju. pa me zanima misljenje ovdje ovih strucnjaka sa gamersa :)
(nije ironicno)

s tim da uz ovaj laptop windows 8 orginal sistem dodje gratis :)

http://www.bestbuy.com/site/Lenovo+-+IdeaPad+15.6%26%2334%3B+Laptop+-+8GB+Memory+-+1TB+Hard+Drive+-+Graphite+Gray/6747396.p;jsessionid=0ADFE9F62C8632B30EF5664C6663C234.bbolsp-app05-36?id=1218792108689&skuId=6747396&st=lenovo%20ideapad&cp=1&lp=1
k1m111 je napisao/la:
Kolko ovo cudo kosta?
700 $

pise ti sa strane :)
R0bii je napisao/la:
700 $

pise ti sa strane 
Nema ti koristi ovaj Core i7 sa Intel HD4000 grafičkom, ukoliko misliš igrati igre.
na ovome ti zaboravi igre intelova grafa uzmi komp bolje ti je a lap ako trazis trazi minimala Nvidia GT 640m ili 76xx DDR5
Skroz slabo ako mislis igrat novije neke igre na high rezolucijama , zar nije bolje uzeti jedan racunar dobar da ti traje 5-6 godina ako ne i vise , a sto se tice windows 8 , koliko znam nema jos full supporta za njega i ima jos bugova al' eto ... Ja ovo ne bih uzimao da mogu uzeti onakav racunar kao iz proslih tema 
ZLAXON je napisao/la:
Skroz slabo ako mislis igrat novije neke igre na high rezolucijama , zar nije bolje uzeti jedan racunar dobar da ti traje 5-6 godina ako ne i vise , a sto se tice windows 8 , koliko znam nema jos full supporta za njega i ima jos bugova al' eto ... Ja ovo ne bih uzimao da mogu uzeti onakav racunar kao iz proslih tema ;)
da al je duplo jefitnije od onoga, a za grafu bih se lakse snasao. jer je stari vec nesto skontao .
Bezveze glumite neke je***e sa laptopima , kad cak ne moras ici na 2000 km da bi imao comp koji ce gurat igre sa 200+ fps, bespotrebno , ukoliko ne zelis onu conf, uzmi neku sa i3 te Radeon 7700 series ili 7800 i udri 
brick je napisao/la:
Nema ti koristi ovaj Core i7 sa Intel HD4000 grafičkom, ukoliko misliš igrati igre.
moze ona gurati sve novije igre ali na low - medium postavkama 
shoT je napisao/la:
moze ona gurati sve novije igre ali na low - medium postavkama 
Ma tesko da ce sta ici sa ovim na mediumu, moze al low fps siguran sam.
ma brate za 700$ mozes kupit odlican pc da sve ide ko mlijeko pusti se laptopa
Ja koristim isti laptop trenutno, dobar je znaci samo tako ali nije nesto za igrice, za 700 € mozes da kupis komp. strasan i za igrice i sve  Moj savjet ako mislis igrati igrice ne uzimaj 
shoT je napisao/la:
Pa da low fps i na low detaljima.

Jer znam da je Intel HD3000 jednak Radeonu HD5450 koji je odron, HD4000 je blago napredniji.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.