Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[YouTube] Video pomoc

148 pregleda · 9 odgovora · otvorena 27.12.2012. u 14:26

Zanima me kako da postavim video na YouTube? Snimio sam nesto preko Camtasia 8 i sad hocu da postavim na YT, ali pise da " Vrsta datoteke .camrec projektna je datoteka, a ne stvarna videodatoteka."
Prvo moraš editovat video i stavit u prihvatljiv format a onda napraviš acc na youtube i imaš gore na vrhu UPLOAD ili prenesi ikonu i to je to. Gdje je problem?
Logujes se na svoj yt acc i imas gore u cosku pise upload/prenesi.

Video tutorial

Moraš imati akaunt na yt.
Uloguj se u kanal ako vec nisi.
Idi na Upload otvorice ti i pisace Upload from your computer
tako nesto i idi tampo i nadji gde si sacuvao video popuni tamo ime opis videoa i cekaj da se postavi i dobices video ;)
Nadam se da sam pomogao.
Ako budeš stavljao naslov sa LSI keywordima, teže će te ljudi pronaći kad budu kucali ono što ih interesuje.

Ako budeš ponavljao main keyword previše u deskripciji, to će pomoći da ti se video nikad ne probije na prvu stranu.

Ako budeš stavljao neke svoje lijeve tagove, umjesto tagova po sugestijama, to će itekako pomoći da ti se video nikad ne probije na prvu stranu.

Ako si snimio u non-HD formatu, to isto pomaže da ti rank ode u ku**c.

Ako budeš stavljao RAW file name sa razmacima ili crticama, to nikako nije dobro.

^

Izbjegavaj pomenute stavke.
Kad zavrsis sa snimanjem videa,rendreuj/konvertuj u MP4. Format i onda taj MP4. opload na YT :D
Imas u camtasiji opciju produce and share zatim ides na tab youtube pa onda upises svoj info od yt i onda napises naslov itd. i ides produce i onda sacekas da uploaduje :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.