Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Dvojba između mobitela

374 pregleda · 12 odgovora · otvorena 26.12.2012. u 10:07

Naslov i ponuda sve govore.

Xperia P na papiru je jača.

Ali mene što kod ove Nokie posebno privlači jeste Windows Phone 7.8 sistem.

Pa me zanima kakva je ponuda tj. plaćaju li se neke stvari koje su na GooglePlay besplatne.
(Temple RUN, Angry Birds, Dice Me) .

Svaki dobar post = aplauz.
sve 3 igre koje si gore naveo su besplatne ali njihovi dodatci se plaćaju :)

Post dobio aplauz od brick

Kod Xperia P mi se itekako sviđa položaj power buttona (sa strane), Kod P kapacitivni dugmići su točno tamo gdje su nacrtane ikonice (ili kako to već opisat, oni simboli ubiti) i jako je precizno i prsti lete, pogađa svaki put .
Xperia P ima zvučnik sa strane šta bi moglo zasmetat kome ali je baš na dobrom mijestu.

Jaranica mi ima xperiu i kaze da imas strasnu kameru i tach skrin , a mene nekako vise privlaci ova nokia ... Po meni nekako ova nokija modernije izgleda i kad bih ja biro ja bi uzo nju , GL !

Xperia je na papiru jaca, samo gde god krenes moras nosit punjac sa sobom hahahhaha
Baterija losa boze.
A ni nokia nije nesto posebno.
Zar ti nije gotivnije da se opredelis za galaxy II, ja mislim da su tu negde sa cijenom sva tri

hud_saytext_1 je napisao/la:
Xperia je na papiru jaca, samo gde god krenes moras nosit punjac sa sobom hahahhaha
Baterija losa boze.
A ni nokia nije nesto posebno.
Zar ti nije gotivnije da se opredelis za galaxy II, ja mislim da su tu negde sa cijenom sva tri
440KM -> Xperia P ; Lumia 800 .

S2 -> 620KM .

Mislim da cu Lumia 800 uzeti nekako mi se pravo sviđa  .
samo ti vidi gdje je baterija bolja, ja sam poludio ne traje mi ni 24h 

Xperia P je jaca na papiru, koristio sam je malo, frend je ima. Displej je odlican, tač isto tako, prsti lete, a ne kao na starim Xperia-ama.

Xperia P ima i veci displej, mozda je to bitno, mada nije puno veci. Mozda ti je jos jedna prednost kod Xperia-e sto ima vise aplikacija sigurno.
Meni Nokia izgleda nekako moćnije, mada i Xperia ima dobar dizajn. Nokiu slabo ko ima ovu, nije bas popularna kao Xperia.

Kod Xperie je Dual Core procesor sto je mozda velika prednost- brzi mobitel i ima 1 GB RAM-a a Nokia 512.

Nisam koristio Nokiu, ali mislim da nije toliko salbija od Xperie koliko je na papiru.

Nokiu u zadnje vrijeme većinom izvlači rezolucija kamere i brzina sistema, ali i to postaje u zadnje vrijeme slabo. Sve manje se pravi aplikacija za Nokiu, dok Xperia ima Android al uz to dolazi slaba baterija za razliku od te Nokie.

Ja bih ti preporučio da uzmeš Xperiu zbog silnih besplatnih aplikacija koje možeš skidati za Android sa MiniClip-a. A sve ostalo ti je solidno kod Xperi-e. 

brick je napisao/la:
440KM -> Xperia P ; Lumia 800 .

S2 -> 620KM .

Mislim da cu Lumia 800 uzeti nekako mi se pravo sviđa  .
Ako imas nekog sa strane da ti pogleda, jeftinije je dosta ovamo.
Bas gledam po netu sad, moze se naci s2 za 240-260 evrica skoro nov, garancija je tu, otvoren za sve mreze
Dobro razmisli sta uzimas, jer fakat nije malo 500 markica puci a kasnije se pokajes
Svaki drugi klinac fura tu xperiju, uzmi lumiu čisto radi promjene 

hud_saytext_1 je napisao/la:
Ako imas nekog sa strane da ti pogleda, jeftinije je dosta ovamo.
Bas gledam po netu sad, moze se naci s2 za 240-260 evrica skoro nov, garancija je tu, otvoren za sve mreze
Dobro razmisli sta uzimas, jer fakat nije malo 500 markica puci a kasnije se pokajes
Ma imam tetku u Danskoj, al neću nikoga obavezivazi zbog pišanog mobitela da traži...

Nokia Lumia 800 i eto, dosta mi je androida za sva vremena.

http://www.youtube.com/watch?v=tnoipy1_7Go

Baš mi se kamera sviđa, i samo da mi se prilagoditi kako Windowsu  .

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.