Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

gaming racunar conf

312 pregleda · 14 odgovora · otvorena 26.12.2012. u 01:00

Treba mi neka najjaca konfiguracija za gamerski kompjuter tako do 2.5k :) i da naravno moze podrzati sve ove nove igre sto izlaze i da moze gurati igrice koje izlaze nekih narednih 5-6 godina bar na mid-low postavkama :)
ma mojne ovo s pik-a!
nadji nekog ko se razumije i nek ti sklopi konfiguraciju za 2 glave mozes sastaviti racunar boli glava!
pitaj brika da ti sastavi nes :)
on najbolje zna :)
e da,obavezno intel platfoema!!
za 2.5 milje ce ti se igre same igrat :D hahaha, ma sta god uzmes za te pare moce ti sve na extra high
http://www.next.ba

Intel Core i5 3570K @ 3.4GHz BOX (514KM)
Matična ploča Asus P8Z77-V LX (232KM)
Grafička kartica Asus HD7950-DC2T-3GD5-V2 (700KM)
Tvrdi Disk WD Caviar Black 1TB 6 Gb/s (219KM)
SSD disk Kingston 60GB, SSDNow V300 SATA 3 (130KM)
Memorija Kingston DDR3 8GB 1600MHz (2x4) HyperX, KHX1600C9D3 (85KM)
Kućište Thermaltake Commander MS-III (84KM)
Napajanje Seasonic SS-620GB, 620W (171KM)
Hladnjak za procesor Thermaltake Frio Advanced (112KM)
Optički uređaj Asus DRW-24B5ST/BLK/B/AS SATA Bulk Black (37KM)

TOTAL: 2284KM

Znači narednih 4-5 godina da si miran na FULL HD rezolucijama na medium/high detaljima uz veoma visok fps da igraš sve moguće.

Kada bude trebalo snage fino overklokuj procesor, a on uz ovo hlađenje i matičnu može se veoma dobro kloknuti.

HD7950 sa DC2 hladnjacima, tiha i hladna, da se dobro klokati, i default je strašna grafička.

1TB WD CaviarBlack , veoma brz HDD , na njega skladišti podatke.

60GB SSD na njega sistem i uživaj, boot 5 sekundi i spreman za rad.

Seasonicovo 620W napajanje, super kvalitete, dugački kablovi, snažno jednom rječju neće osjetiti ovaj PC čak ni pri jačem overkloku.

Za ostatak para kupi FULL HD monitor sa IPS matricom i DVI ili HDMI ulazom, kopcaj ga u grafičku sa nekim od ova dva ulaza i uživaj u čarima FULL HD-a .

Ako već imaš monitor bocni HD7970.
Brick nisi uradio lose konfu, ali gdje ces u konfu od 2500KM staviti kuciste od 84 KM :S.

Ovo kuciste sto sam ja stavio ima 2 kvalitetna venta u sebi jedan 200mm vent za uduvavanje vazduha i jedan 120mm vent za izduvavanje i ima mjesta za jos ventova ako se odlucis kupovati.
Evo:

1x MB GIGABYTE GA-Z77-DS3H sck.1155 (GAZ77DS3H-00-G)
1x INTEL CORE i5-3570K BOX 4x 3,40GHz 6MB Sck 1155 (BX80637I53570KSR0PM)
1x DDR III 8GB (2x4GB) 1600MHz KINGSTON HyperX Beast Series XMP (KHX16C9T3K2, 8X)
1x HDD 3.5" 1TB WD Caviar Black SATA3 64MB (WD1002FAEX)
1x VGA PALIT nVIDIA GTX660 Ti 2GB
1x SSD OCZ 60GB Vertex2 (OCZSSD2-2VTXE60G)
1x NAPOJNA JEDINICA Thermaltake SMART 80PLUS 630W
1x COOLER COOLER MASTER HYPER 412S
1x KUĆIŠTE THERMALTAKE Level 10 GTS

2497,39KM Plus.ba
ZeldiBoy je napisao/la:
Brick nisi uradio lose konfu, ali gdje ces u konfu od 2500KM staviti kuciste od 84 KM :S.

Ovo kuciste sto sam ja stavio ima 2 kvalitetna venta u sebi jedan 200mm vent za uduvavanje vazduha i jedan 120mm vent za izduvavanje i ima mjesta za jos ventova ako se odlucis kupovati.
Evo:

1x MB GIGABYTE GA-Z77-DS3H sck.1155 (GAZ77DS3H-00-G)
1x INTEL CORE i5-3570K BOX 4x 3,40GHz 6MB Sck 1155 (BX80637I53570KSR0PM)
1x DDR III 8GB (2x4GB) 1600MHz KINGSTON HyperX Beast Series XMP (KHX16C9T3K2, 8X)
1x HDD 3.5" 1TB WD Caviar Black SATA3 64MB (WD1002FAEX)
1x VGA PALIT nVIDIA GTX660 Ti 2GB
1x SSD OCZ 60GB Vertex2 (OCZSSD2-2VTXE60G)
1x NAPOJNA JEDINICA Thermaltake SMART 80PLUS 630W
1x COOLER COOLER MASTER HYPER 412S
1x KUĆIŠTE THERMALTAKE Level 10 GTS

2497,39KM Plus.ba
Nije ni to tvoje Bog zna šta ThermalTake kućišta i nisu nešto kada ih uporedimo sa CoolerMaster, Zalman, Fractal Design i sličnim. Stavio si GTX660 Ti koja je slabija od 7950 ? Također, napajanje kod brick-a je mnogo bolje
Druze Thermaltake kucista nisu nista gora od kucista tih marki sto si naveo :-S cak stojim iza toga da je TT bolji od Coolermastera po pitanju kucista Fractal Design, Zalman ? Sta je sa tobom TT ih jede za dorucak :)
ZeldiBoy je napisao/la:
Druze Thermaltake kucista nisu nista gora od kucista tih marki sto si naveo :-S cak stojim iza toga da je TT bolji od Coolermastera po pitanju kucista Fractal Design, Zalman ? Sta je sa tobom TT ih jede za dorucak
Vjerovatno si od ovih brendova samo čuo za CoolerMaster, tako da nisi upućen u kvalitetu Fractal Designa, te Zalmana Samo nam još reci da je ThermalTake v4 kvalitetno kućište i sjedi 5. Ljudi na bug.hr su postavljali slike raznoraznih ThermalTake kućišta, gdje su im miševi ulazili, ali pazi MIŠEVI ulazili u kućišta i to zbog jako "kvalitetne" izrade istih.

Kod nas u ponudi nema veliki izbor kućišta, ono što se nudi jeste najčešće TT V4, te Chieftec u imtec-u, u next.ba imaju Fractal Design, u plus.ba/ue.ba HAF 922 i to je to.
neka haf od CM-a zaustavi misa da ne udje neznate sta pricate misa nemoze zid od cigli zaustavit a ne antidust filter na kucistu tako da lupate bezveze, TT isto kao i CM pravi vrhunska kucista ali vi pljujete po tt zbog budzet kucista od 74km-a, vecina tt kucista kosta vise od vase sveukupne pc konfiguracije... lp
Vi koji pljujete po TT nemate pojma, ja nisam rekao da je V4 kuciste odlicno ali za svoju cijenu je predobro jer to je low-end kuciste a vi vjerovatno niste culi za Xaser VI, Level 10GT, Armor itd .. ima ih jos dosta tako da ja sa sigurnoscu mogu reci da TT jede Fractal Design i Zalmana jer sam imao Fractal Design R4 i nimalo mi se nije svidjelo kuciste jako losa limarija ..
ZeldiBoy je napisao/la:
Vi koji pljujete po TT nemate pojma, ja nisam rekao da je V4 kuciste odlicno ali za svoju cijenu je predobro jer to je low-end kuciste a vi vjerovatno niste culi za Xaser VI, Level 10GT, Armor itd .. ima ih jos dosta tako da ja sa sigurnoscu mogu reci da TT jede Fractal Design i Zalmana jer sam imao Fractal Design R4 i nimalo mi se nije svidjelo kuciste jako losa limarija ..
Uredu, ti si pametan, neka čitav bug.hr smatra da je to smeće od kućišta A mislim da ipak ti nisi kompetentan raspravljati se sa korisnicima sa tog foruma, oni su iznad tebe par levela, kao i iznad ovog tandzara.
Ja ti preporucujem ako imas nekog u inostranstvu da ti on kupi posto je u inostranstvu skoro pa duplo jefitnije , a ako imas nekog iz Amerike http://www.bestbuy.com najjeftiniji sajt sto se toga tice ili ako imas volje da kupis preko ebay.com konfiguraciju . Za 1000 $ mozes uzeti intel i7 procesor , graficku od 2 gb , a MOZDA i od 4 gb , ram memorije do 16gb , maticnu plocu mozes naci kod nas za male pare oko 100-150 km . 1000 $ = 1500 km .
To je moje misljenje i tako ja kupujem .
amsi je napisao/la:
Uredu, ti si pametan, neka čitav bug.hr smatra da je to smeće od kućišta :) A mislim da ipak ti nisi kompetentan raspravljati se sa korisnicima sa tog foruma, oni su iznad tebe par levela, kao i iznad ovog tandzara.
nemoze na bug.hr napravit acc jedan isti kao ti i pricat isto sranje kad oprobate nesto onda mozete pricati o tome,

lp

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.