Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Nasa pjesma .

138 pregleda · 13 odgovora · otvorena 20.12.2012. u 16:00

Prije svega pozzdrav svima :)
Snimamo pjesme evo vec 2 3 mjeseca imamo vec 6 snimljenih pjesama kontamo sad i cd uraditi pa ako mozete poslusati i ocijeniti ovu najnoviju pjesmu :)
http://www.youtube.com/watch?v=cw5A-uImUtc
Svaka sugestija pohvala dobro dosla :)
Snimamo na amaterskim programima i amaterskom opremom :)
2/5

znam da je to neki hip hop fazon ali svaku drugu rijec izgovaras ko da si juce naucio pricat, ne zvuci bas najbolje...valjda se uskladi tekst da bar nesto izgovaras na pravilne slogove..
produkcija isto losa, mozes u fls uraditi mnogo bolje od ovoga..

zivio :D
Lose pravo.Treba tu jos dosta posla.Smanji matricu a pojačaj vokal odnosno smanji pozadinsku muziku a pojačaj sebe
riime je napisao/la:
Lose pravo.Treba tu jos dosta posla.Smanji matricu a pojačaj vokal odnosno smanji pozadinsku muziku a pojačaj sebe :D
a zašto svi misle da vokal mora biti glasniji od matrice? ne moraš to radit bro.. jest da nije nešto, samo se trudi
Mani te se hip hopa ne kontam koji je fazon u njemu samo je***o nabrajanje riječi svi ko neki svetci paćenici mučenici piši poeziju i balade, sviraj gitaru sumnjam da ćeš čut da je netko zaveo curu rapom tj hiphopom Rock je majka sve ostalo su kopilad
Mc_Johnny je napisao/la:
Mani te se hip hopa ne kontam koji je fazon u njemu samo je***o nabrajanje riječi svi ko neki svetci paćenici mučenici piši poeziju i balade, sviraj gitaru sumnjam da ćeš čut da je netko zaveo curu rapom tj hiphopom Rock je majka sve ostalo su kopilad
Najtužnije je što se današnje seljanke upravo i pale na rap (Mr. Blacka i ostale idiote).
Mc_Johnny je napisao/la:
Plitko razmišljaš ...

Rap nije ništa manje umjetnost nego rock ili neki drugi žanrovi muzike. A ti vjerovatno porediš neko rap smeće koje si čuo sa recimo dobrim rockom koji vjerovatno slušaš. Možda i nije dobar primjer ali pogledaj samo popularnost rapa u SAD naspram ostalih žanrova ...
Ovako. Preko pet godina sam u repu, a opet ti neću ništa puno pametovati. Jednostavno, usrali ste beat na prejak sempl pjesme "If I Die Young" od Band Perry, ako se ne varam. Zanima me da li je samom tebi užitak poslušati ovu pjesmu ovako kako je ispala? Što se tiče ovih koji raspravljaju o glasnoći vokala; nije fazon samo pojačati vokale nakon snimanja, exportovati i stavit na jutjub što prije. Kao prvo ja ovdje ništa ne razumijem, a kao drugo ne osjetim u glasu ni najmanju mrvu želje za snimanjem. Kao da ga je stid, a uz to želi da postane popularan za noć ili dvije. Stari sam član gejmersa, ali ne pišem često postove jer nemam vremena. Ali kad sam vidio da želite snimiti cd, tada sam morao reći par stvari. Vježbajte, snimajte, ne objavljujte. Neće svijet izgoriti za noć, ako vi ne objavite odmah pjesmu koju snimite (nevezano za tzv. Smak Svijeta sutra).
Mc_Johnny je napisao/la:
POGRESNO ! ocito ne razumijes svrhu hip hopa, marchelo je u jednom intervjuu rekao nesto u smislu : "rep je nasljednik rocka". rockeri i reperi u biti imaju slicne principe i ciljeve, i jedan i drugi zanr su alternativni oblici muzike, a isto tako i jedni i drugi su malo teze prihvaceni u drustvu u kojem zivimo.
eh sad, muzika k'o muzika, mozda ti se svidja, mozda ne, ali u svakom slucaju to jeste umjetnost i ljude koji se time bave treba postovati.
Mission je napisao/la:
POGRESNO ! ocito ne razumijes svrhu hip hopa, marchelo je u jednom intervjuu rekao nesto u smislu : "rep je nasljednik rocka". rockeri i reperi u biti imaju slicne principe i ciljeve, i jedan i drugi zanr su alternativni oblici muzike, a isto tako i jedni i drugi su malo teze prihvaceni u drustvu u kojem zivimo.
eh sad, muzika k'o muzika, mozda ti se svidja, mozda ne, ali u svakom slucaju to jeste umjetnost i ljude koji se time bave treba postovati.
To da je rock teško prihvaćen u društvu u kojem živimo dokazuje da je to društvo današnjice katastrofa.
BannedOTF je napisao/la:
To da je rock teško prihvaćen u društvu u kojem živimo dokazuje da je to društvo današnjice katastrofa.
slazem se, isto to vazi i za rap, ali sta s tim ? ja sam govorio o necem drugom
bolji lav od tebe
Mission je napisao/la:
slazem se, isto to vazi i za rap, ali sta s tim ? ja sam govorio o necem drugom
Shvatio sam ja sta si ti govorio, samo sam izdvojio to.
Ne želim da znam kako je teško starijim generacijama (60-70) vidjeti današnju djecu kako slušaju dubstep, techno i ostali bullshit. Rap je ok u nekim pogledima, ovisi od repera do repera, mada su danas svi ovi popularni reperi postali čista komercijala, čak i Eminem. Što se tiče rocka, na svu sreću i danas ima dosta ljudi u Sarajevu pa čak i u ostatku Bosne i Hercegovine koji slušaju barem ex-yu rock, čak me neki impresioniraju kad mi navedu neki strani (čitaj: dobar) rock. Mislim, svako ima svoje, svako sluša svoje, ali digne mi se kosa na glavi ako mi neko kaže da je turbo folk/dubstep i ostali bullshit dobar.
BannedOTF je napisao/la:
Shvatio sam ja sta si ti govorio, samo sam izdvojio to.
Ne želim da znam kako je teško starijim generacijama (60-70) vidjeti današnju djecu kako slušaju dubstep, techno i ostali bullshit. Rap je ok u nekim pogledima, ovisi od repera do repera, mada su danas svi ovi popularni reperi postali čista komercijala, čak i Eminem. Što se tiče rocka, na svu sreću i danas ima dosta ljudi u Sarajevu pa čak i u ostatku Bosne i Hercegovine koji slušaju barem ex-yu rock, čak me neki impresioniraju kad mi navedu neki strani (čitaj: dobar) rock. Mislim, svako ima svoje, svako sluša svoje, ali digne mi se kosa na glavi ako mi neko kaže da je turbo folk/dubstep i ostali bullshit dobar.
slazem se, rockeri su prije (a i sada) neshvaceni, i tretiraju se kao neki klosari s dugim kosama i ofucanom odjecom. ista stvar je i sa reperima (pravim), ljudi zive drugacije od ostalih, odudaraju i odmah nisu dobro prihvaceni. naravno, mislim na pravi rep, ne na ove sminkere sa lancima, bmwovima, pistoljima i sl. to su tatini sinovi i nisu nikakvi umjetnici. ja ne shvatam poentu pjesama elitnih odreda naprimjer, ljudi koji slusaju tu njihovu muziku smatraju da slusaju rap, a ta muzika uopste nije RAP vec RNB. slusaju i cviju, stojana, juice-a i ostale wannabe zvijezde sto je meni neshvatljivo

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.