Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 100 bodova

Bezicno paljenje LEDica/svjetiljki

217 pregleda · 7 odgovora · otvorena 15.12.2012. u 18:16

Evo, kako se iz naslova vidi, potrebna mi je shema spajanja predajnika, tj. uređaj sa kojeg će biti poslan signal, i prijemnika, tj. uređaja na kojem će se prilikom poslanog signala upaliti led ili sijalica kako god.

Svejedno je koja je metoda alanja signala, al pozeljno je da radi na principu bežičnog zvona.

Također za sva ic kola mi nađite datasheet jer sta ce mi komponente i shema ako nema nacin spajanja.

pozz.

btw. da se razumijemo ne treba mi za skolu, vec jednostavno mami zelim da sacuvam zivce, poludit ce zbog mojih slusalica, pa bi ovako pritisnula fino dugme, meni zasvijetlji i znam da me treba 
Ti si genije :D Dobro si se sjetio toga :D GL
Znam da mozes kontrolirat prekidace uz pomoc iuredjaja.(al naravno moras imat posebne uticnice)
vcrs cu ti sve poslat, nmg sad da nadjem link za kupovinu
http://jap.hu/electronic/codec.html

A 4 or 8-channel DIY remote control based on PIC16F628, PIC16F630, PIC16F684 microcontrollers. Radio and infrared versions, source code & schematics are available.

Nadji ovaj uredjaj i gg.
SRCEMOJE je napisao/la:
http://jap.hu/electronic/codec.html

A 4 or 8-channel DIY remote control based on PIC16F628, PIC16F630, PIC16F684 microcontrollers. Radio and infrared versions, source code & schematics are available.

Nadji ovaj uredjaj i gg.
ovo je dobra stvar za male udaljenosti jer ovi releji i ttl vrata nemaju veliki domet za infrared, kao ni za radio prenosnike. ovo evenutalno moze prebaciti udaljenost 2 metra, treba mi nesto konkretnije 

ipak hvala na pokusaju.
Sindrom1ran je napisao/la:
ovo je dobra stvar za male udaljenosti jer ovi releji i ttl vrata nemaju veliki domet za infrared, kao ni za radio prenosnike. ovo evenutalno moze prebaciti udaljenost 2 metra, treba mi nesto konkretnije 

ipak hvala na pokusaju.
Istina.

Ali probaj potrazit nesto na ovaj princip rada, vjerovatno imaju i na veci domet.
SRCEMOJE je napisao/la:
Istina.

Ali probaj potrazit nesto na ovaj princip rada, vjerovatno imaju i na veci domet.
- Samo zašto da radi sa PIC-ovima kad ima tonu lakših riješenja ? 

PIC je i zastario, slab je, a i ko bi mu sada našao ispravan programator.

@tema Preporučujem Arduino, ako ti treba neka pomoć oko programiranja, javi na pm 

Arduino ima WiFi, i vrlo je lagan za korištenje. Sa nekim sitnim programiranjem mogao bi čak i da preko WiFi se konektuješ na komp i da ti na kompu svijetli neki bulb npr 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.