Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kriva kičma

484 pregleda · 20 odgovora · otvorena 12.12.2012. u 14:47

Pozz gejmeri
Mislim da je pravo mjesto da pitam za ovo jer mislim da nas ima dosta sa krivom kičmom. Znači nije mi puno kriva kičma , ali bih je želio ispraviti. Išao sam na Ilidžu na fizikalne i pokazali su mi neke vježbe , išao mjesec i ništa. Sada mene zanima da li je neko isto imao iskrivljenu kičmu i kako se može ispraviti i kolko za to treba otprilike vremena i da li se smije ići u teretanu sa krivom kičmom ?
I meni doktorica napisala uputnicu za fizikalnu, imal od tog ista da ne idem dzabe ? 
Da ti ja kazem iskreno, kad je jednom sjebes nema popravke  I ja sam se peglo sa tim godinu dana ali nema hajra. Jedini savjet je da sto manje vremena provodis sjedeci za racunarom. 
Od cega je nastala ta kriva kicma? Imam i ja krivu ali sam tamam, ono vise sam mrsav nego debeo...
Vendetta je napisao/la:
I meni doktorica napisala uputnicu za fizikalnu, imal od tog ista da ne idem dzabe ? 
Ima koristi prijatelju, ali naravno moras se odvici tih "polozaja" koji su te doveli do ove situacije 
Vendetta je napisao/la:
Ma kaki bola to.

Sjedi fino na nekoj stolici mirno uspravno i eto.

Btw ova moja čikma kriva uuuuuuuuu.
Ma i meni je kriva,sve jbni komp,jos idem u teretanu nikakvih tegoba nema,samo pravilno izvodi vjezbe da ne bi jos vise zajebo kicmu.

Kad legnem mogu dvije ruke ipod provuci kolko je kriva :S
Kreni u teretanu, konsultujes se sa trenerom tamo i vjezbanjem ce ti se to ispravit. Tako je bilo u mene, nista ba bez benca i sotalih vjezbi.
Ne znam , ako ti je to bilo u pregledu za školu , to samo levati da pare uzmu ... Tako je i nama za tabane bilo , uzeli nam pare za uloške a nigdje ravnih tabana ....

A što se tiče toga ja sam išao na fizikalne radio sam vježbe kući , i sve je ok bilo , trebao bi da što više držiš kičmu ispravljenu jer džaba ti vježba kad se saviješ .... A što se tiče teretane , to ti ispadne isto kao da si sizif , pokušavaš da ispraviš kičmu a kriviš je dizanjem ...
U teretanu ne smiješ ići, ali postoji određeni niz vježbi koje smiješ raditi. U te vježbe smiješ, naravno, uključiti neki lakši teret.
Svaki potisak iznad glave u sjedećem (bez oslonca) ili stajaćem položaju je ZABRANJEN! To odmah neka ti bude jasno. U takvim stanjima kičma najviše trpi.
Nisam siguran da je možeš ispraviti, ali znam da možeš zaustaviti daljnje krivljenje.
Mislim da doktori ipak znaju nešto više o tome nego mi.
Kičmu kriviš godinama i očekuješ da ti se, nakon mjesec dana vježbi, ispravi? Nije se ni Rim preko noći izgradio. Polahko. Nastavi sa onim što su ti terapeuti rekli.
Mislim da za ispravljanje kicme treba veci period (godina++), ne mozes ispraviti za mjesec, radi te vjezbe, drzi ledja uvjek u ispravnom plozaju kada si za racunarom 
Predlozit' cu vam jednog kiroprakticara iz Janje.

http://kiropraktika.ba/index.php

Brat mi je imao problema sa kičmom, otisao je tom doktoru, te je sada sasvim uredu 
Bude nekad emisija na OTV valentinovu, samo ne znam u kojem terminu, pogledajte pa se uvjerite 

Pomoci ce ti 90% 

Idi što prije jer kasno ce biti kad ostaris ! 
Naravno da se sve može ako nemaš skoliozu.
Ja bih ti preporucio da radis one vjezbe legnes na stomak i dizes se i tako ako treba nacu ti te vjezbe ja ih radim.
Zatim dobro bi bilo kad bi mogo trenirati plivanje, i puno plivati ledji stil jer od toga se drama ispravi barem meni.
I zadnje sjedi pravo za pc i u skoli ako si mladji.
Trcanjem i plivanjem,a posebno plivanjem mozes ispraviti kicmu ,ne 100% ,ali mozes dovoljno .A to sad zavisi koliko su ti okostale kosti tj. koje si dobi .Jos imam savjet koristi vise mlijecne proizvode 
I mene bogme muce ova ledja

U spavacoj ima dobar madrac (Dormeo nije) kad legnem tamam osjetim kako mi je ljepse

Kad nejde drugo zavuci ruku pod ledja to visi gor :|
PinkyBa je napisao/la:
U teretanu ne smiješ ići, ali postoji određeni niz vježbi koje smiješ raditi. U te vježbe smiješ, naravno, uključiti neki lakši teret.
Svaki potisak iznad glave u sjedećem (bez oslonca) ili stajaćem položaju je ZABRANJEN! To odmah neka ti bude jasno. U takvim stanjima kičma najviše trpi.
Nisam siguran da je možeš ispraviti, ali znam da možeš zaustaviti daljnje krivljenje.
Mislim da doktori ipak znaju nešto više o tome nego mi.
Kičmu kriviš godinama i očekuješ da ti se, nakon mjesec dana vježbi, ispravi? Nije se ni Rim preko noći izgradio. Polahko. Nastavi sa onim što su ti terapeuti rekli.
ajde ne pricaj,kriva je i u mene kicma pa mi teretana nije nikad pogorsala stanje,samo sam se ovak popravio po pitanju mase i to je to
a radim sve vjezbe,ne ustrucavam se niucemu 
Brate slusaj me. Jedino sto ti moze pomoci je teretana ( NE BODI BUILDING, vec odrzavanje tjelesne spreme.)

Pod teretanom mislim jacanje ledjnih misica, trbusnih i sise :)

Imam diskusherniju na 2 dijela u donjem dijelu ledja. Radio sam fizikalne sve to nista. Ne smijem dici nista teze od 50 kg. I jednom mi prekipi odem u teretanu dizo tegove radio vjezbe sve polako. Evo hvala bogu sad i ravna kicma i imam ledja jaka. Jedino sad nemam definicije al mi nije ni trebala samo sam htio da izbrisem Bol u ledjima.

Znaci Red, rad i disciplina. Teretana, plivanje, opustanje, masaza. Ako to mozes sve ispostovati imat ces ledja za iducih 100 godina :)

A ne treba ti puno mozda 2 mj. treninga.

I ako ces me poslusat ne velike tezine dizat i sto pravilnije :)

SRETNO !
Plivanjem ako znaš plivati xd, bolje od teretane provjereno. Sigurno da treba vremena i vremena i opet je upitno ako se ne budeš držao pravilnih instrukcija. 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.