Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Riješeno 50 bodova

Potrebna pomoć oko pravljenja videa

189 pregleda · 7 odgovora · otvorena 10.12.2012. u 00:37

Pozdrav.
Ovako, hoću da napravim u Sony Vegas jedan video, ništa posebno, slika i tekst neki, ali to bi trebalo da izgleda ovako:
- Kada dolazi tekst da stoji nekih desetak sekundi te kada dolazi novi tekst da ovaj prethodni ide u lijevo a ovaj novi da kako ide prema lijevo dođe na njegovo mjesto.
Znači ne treba mi niko praviti nego da mi dadne neki tut za to ili da napiše kako to da uradim.
Hoću u SV da uradim jer hoću da mi bude fina kvaliteta.
Treba mi hitno, pa ko zna neka piše, nadam se da ste me razumjeli.

I još nešto da mi neko dadne dobre opcije kada hoću da spremim video.
http://www.youtube.com/watch?v=FwUbZofcP6I ima ovaj, ako je dobar da neko potvrdi da ne radim 100 puta nešto.

Hvala.
Rješenje
Probaću ti objasniti, biće edit.

Pretpostavljam da znaš ubaciti i editovati tekst u video track, kad ubaciš taj prvi tekst, ubaci kraj njeg odma i drugi.

Ideš onda ovako (da ubaciš taj prelaz sa jedne slike na drugu)

Izabereš koji ti odgovara i prevuci ga između ta dva teksta.
HRNJAK1S je napisao/la:
Probaću ti objasniti, biće edit.

Pretpostavljam da znaš ubaciti i editovati tekst u video track, kad ubaciš taj prvi tekst, ubaci kraj njeg odma i drugi.

Ideš onda ovako (da ubaciš taj prelaz sa jedne slike na drugu)

Izabereš koji ti odgovara i prevuci ga između ta dva teksta.
A mogu li napraviti sliku u photoshopu i da bude transparent i da ubacim pa da se tako mijenjaju ?
Jebiga, nisam neki majstor u photoshopu, koji format bi bila ta slika, trebalo bi da može.

Što se tiče kvalitete videa, slobodno stavljaj taj tut od Igora, nisam lično isprobao, ali ne može biti da ne valja.
HRNJAK1S je napisao/la:
Jebiga, nisam neki majstor u photoshopu, koji format bi bila ta slika, trebalo bi da može.

Što se tiče kvalitete videa, slobodno stavljaj taj tut od Igora, nisam lično isprobao, ali ne može biti da ne valja.
Ma pravit ću ja to sve sam, a bila bi png naravno?
Clip:
- http://www.youtube.com/watch?v=mGXen7ubPxk

Napraviš normalan tekst i napišeš šta već hoćeš, ideš u pan and crop i ispod će ti se pojaviti linija tj. koliko vremenski traje. Na ovom clipu obarti pažnju na 1:25, na početku tj. skroz lijevo ti je prva sekunda ili ti ga početak teksta. (prvi kružić) Tu uglavnom staviš da ti je u sredini (tekst), e onda click na kraj trake i napraviš novi checkpoint ili kako se već zove (zaboravio sam uglavnom kružić(sve to radiš u pan/crop)). I samo onda tu sliku što imaš u Pan/Crop tj taj tekst prevućeš skroz lijevo (videćeš kako on na clip-u miče u razne ćoškove, ti samo prevuci levo da bi dobio efekt kao da se kreće). Onda click play da vidiš na šta to liči trebao bi skontati!
Uglavnom da bi ti drugi tekst krenuo, samo staviš traku na traku mislim da se to zove (fade ili je nešto na slovo t.)

To ti je how to make text moving sony vegas tutorial, nisam prilično dugo koristio vegas tako da ti ne mogu detaljnije obijasniti.
arslandesign je napisao/la:
Ma pravit ću ja to sve sam, a bila bi png naravno?
Ako misliš da li ćeš moći tu sliku .png iz photoshopa ubaciti u vegas, moći ćeš.

Ako ti još šta treba u vezi vegasa reci. 
Sutra ću da napravim, ostavit ću temu, zaključati da ne bude spama, pa kada napravim i ako bude moglo šaljem bodove

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.