Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Iphone 4 factory reset

103 pregleda · 4 odgovora · otvorena 08.12.2012. u 15:44

Pozdrav ljudi,

treba mi pomoc u vezi iphonea.. jucer sa krenuo uraditi reset telefona (da obrisem sve sto ima na njemu ukljucujuci i slike i video i aplikacije) i onaj krugic mali se vrtio preko 5h i nestalo je baterije na telefonu i kad sam ga napunio nista se izbrisalo nije

e sad pitanje je mogu li ja nekako vratiti iphone na fabricki ali da ne radim ovako ovaj reset??? ne cega mi se ponovo preko 5h da se resetuje..

i jos nesto ak omi neko moze pomoci, posto sam nov u vezi sa iphoneima i kupio sam od provjerene osobe i rekao mi je da je telefon jailbrakeovan, fabricki otkljujcan itd. Eh sad koliko sam ja upucen taj jailbrake znaci da ja mogu sve aplikacije skidati besplatno i hoce li se to izbrisati kad uradim reset? pa ako neko moze objasniti kako to da radim bio bih zahvalan (ne mogu uci samo u store i redom skidati aplikacije)

Hvala.
How To: "Enter DFU Mode on an iPhone"
http://www.youtube.com/watch?v=bITIiGswjFI

Ja sam to radio, znaci radis hard reset telefona. Obaras mu sistem i dizes ga preko iTunesa.
U tom tutorijalu imas sve kako odraditi, samo slijedi korake i uradit ces sve kako treba, ofc.

Jailbreak ce ti se obrisati, jer si oborio sistem i samo ces dobiti ono kao kad tek sistem dizes na PC. Default programi. Kad dignes sistem, podesis iPhone sve kako treba, WIFI i to i skidas aplikacije preko WIFI ili preko iTunesa. Moras imati iTunes account kako bi mogao skidati sa iTunesa. Mora ti account biti verifikovan sa kompjuterom tj. iTunes.

Ja sam radio JailBreak na OS 5.0.1 pa sam imao nekih buggova pa sam update na zadnju verziju OS 6.0.1. Nikakvih zamjerki nemam, sve je ok. Ne zelim da ga Jailbreak jer imam sve aplikacije koje mi trebaju. Samo sam uzeo Fruit Ninja 0.99$ i to je to.

Kad JailBrejkas iPhone aplikacije skidas preko Cydie i Instalous. Preko tih aplikacija mozes sve aplikacije skinuti free, takodjer mozes i preko neta skidat ako neces da preko mobitela skidas aplikacije.
moras odraditi restore jer kada imas jailbreak ne smijes odraditi factory reset na telefonu 
Momak, imaš u general opcijama telefona opciju reset? Jesi preko nje išao?

Usput provjeri iOS verziju i modem firmware.

Da bi skidao besplatno treba da skineš preko cydie program Instalous "to ti je fake appstore"
Pozdrav. Želim ti prestaviti simulaciju stvarnog života. U ovoj igri možeš biti sve što i u stvarnom svijetu. Možeš biti: vojnik, zapovijednik vojske, političar,kogresnik, predjsednik stranke, Ministar Vanjskih Poslova, Ministar Obrazovanja, Ministar Obrane, možeš biti predsjednik Hrvatske,novinar,možeš biti poduzetnik i imati svoju firmu te prodavati proizvode na tržištu, možeš biti direktor dioničkog društva ili dioničar..
Mogućosti su bezbrojne.  :) Besplatno je :)
Pridruži nam se: http://secura.e-sim.org/lan.7566/

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.