Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ingress - Igra koja će promijeniti svijet

463 pregleda · 20 odgovora · otvorena 03.12.2012. u 00:46

Bilo je samo pitanje vremena kad će virtualni svijet konačno učiniti odlučujući korak prema onom fizičkom, a sudeći prema informacijama iz Googlea, taj trenutak je došao.

Naime, iz američkog tehnološkog giganta najavili su pokretanje MMORPG-a (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) za Android uređaje. Ne bi to bilo ništa posebno da se igra dijelom ne odvija u fizičkom svijetu, i to na način koji će nadmašiti sve postojeće igre temeljene na tzv. proširenoj stvarnosti, piše Geekosystem. Igra o kojoj je riječ zove se Ingress (u prijevodu, “ulaz” ) i prema trenutnim informacijama, ova neobična igra trebala bi ljubitelje virtualne zabave izvući iz udobnih stolica i natjerati ih da zadatke obavljaju šećući gradom.

Na samom početku, igrač će moći odabrati jednu od dvije strane – Pokret Otpora ili Prosvijećene. Na službenoj stranici igre piše kako je radnja bazirana na „misterioznoj energiji“ koja je otkrivena u Europi i dvije se strane bore oko načina na koji bi trebala biti korištena. Pokret Otpora, kao što i samo ime sugerira, protivi se bilo kakvoj uporabi misteriozne energije, dok su Prosvijećeni njome apsolutno oduševljeni i ne mogu dočekati da se malo poigraju s novootvorenim mogućnostima. Kojem ćete se timu pridružiti ovisi ponajviše o tome kako ćete reagirati u trenutcima kada se prvi put susretnete s tajnovitom energijom. Ukoliko vam je znanost uistinu pri srcu, ne sumnjamo da ćete uskoro prčkati po misterioznim silama koje vas okružuju.

Budući da je sama igra još uvijek u zatvorenoj beta fazi, ekipa s portala Geekosystem nije ju uspjela iskušati (na službenoj stranici Ingress.com možete zatražiti status beta testera, ali ne očekujte brz odgovor). Detalji oko same igre u ovom trenutku su tako prilični misterij, no na stranici nianticproject.com objavljeno je mnoštvo videa i slika koji su, izgledno je, povezani s Ingressom. Iako je iz videa teško zaključiti bilo što o detaljima same igre, stranica je dizajnirana kao detektivski notes lika pod imenom P. A. Chapeau, koji sudjeluje u istraživanju misteriozne energije i nečega pod nazivom The Niantic Project.

Iako igre bazirane na tzv. proširenoj stvarnosti već postoje, jasno je kako Google s Ingressom stvari želi podignuti na jednu sasvim novu razinu. Primjerice, igre poput Parallel Kingdoma ili Shadow Citiesa također imaju ukomponirane elemente proširene stvarnosti, ali kako sada stvari stoje, Ingress bi ih mogao u potpunosti zasjeniti količinom i načinom na koje će stvari iz stvarnog svijeta ukomponirati u virtualnu igru. Naravno, sve ove pretpostavke temelje se na reklamnim videima koji gotovo da i ne prikazuju stvarni gameplay pa ostaje upitno kako će izgledati konačan proizvod.

Za sada, možemo reći da djeluje obećavajuće. Iz kratkih trailera vidljivo je da je većina misteriozne energije smještena u skulpturama i umjetničkim instalacijama na javnim površinama. Ako ništa drugo, Ingress bi ljubitelje igrica mogao natjerati da izađu iz kuće i prošetaju gradom.

Kako Google reklamira Ingress pogledajte na Youtube videu:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=92rYjlxqypM

Kakva su vaša mišljenja o igri ?
Ja pokušavam dobiti invite čitav dan, iako znam da je potrebno nekoliko dana jednostavno ne mogu da čekam.
Također se priča i da će prestići World of Warcraft i LoL po igranosti i ja također vjerujem tome, jer je po svemu sudeći Ingress je jako zarazna igra.
Također ima i chat gdje se može komunicirati sa igračima u svojoj okolini itd. itd.
Ako je neko zainteresovan da napravimo neku grupicu pa kad imamo slobodnog vremena nađemo se negdje u gradu s biciklima i polahko zauzimamo Portale.
Hoce ovo biti zanimljivo ocami  Trcis po gradu s mobitelom ko budala 
Ou, ovo će biti prava mjera, baš kao što eldin kaže trčiš po gradu ko budala a, failaš u gamu i ne moraš više psovat , koji čovijek prvi naiđe na njemu se iskališ :D
Lol sta nece ismisliti to je haos 

Izgleda zanimljivo, ali glupo sto moras skupljati neke portale i kina, bolje da urade nesto u borilackom stilu 
ans je napisao/la:
Ou, ovo će biti prava mjera, baš kao što eldin kaže trčiš po gradu ko budala a, failaš u gamu i ne moraš više psovat , koji čovijek prvi naiđe na njemu se iskališ 
bice krvi do koljena 
Joj jedva cekam.Samo ja nigdje nisam procitao je li free ? Nadam se da je.
NIXONSTYLE je napisao/la:
Joj jedva cekam.Samo ja nigdje nisam procitao je li free ? Nadam se da je.
Free je i već se može igrati ukoliko se prijavite za invite (key) na oficijelnoj stranici. Kada ga dobijete (što može potrajati i do nekoliko sedmica) možete odmah početi s igrom. Ima i drugih način, a to je da napravite neki umjetnički rad i pošaljete na g+ likovima koji tamo rade i zamolite za key (zaboravio sam imena).
Bice tu fajta 

bum tres bum i modrica 
Ako ništa, to će biti prilika i da oni 'najveći hardcore gameri' izađu napolje, prošetaju gradom a usput ne ostave igre iza sebe ..
Ipak, sa druge strane, nisam siguran da će igrica biti toliko popularna kod nas s obzirom da će teško biti za Google da isprogramira igru za svaki grad na svijetu .. ali vjerovatno će biti neka poveznica sa Google Maps i onim live-city kamerama pa će to ići lakše ..

Svejedno, ne vjerujem da ću igrati igru s obzirom da sam se od igrica potpuno odvojio i slobodno vrijeme koristim na malo pametniji način, a uz to nemam i ne planiram kupiti smartphone u narednih 10ak godina, dakle sve dok ovi 'old school' mobiteli na tipke budu postojali 
FritzzYYYY je napisao/la:
Ako ništa, to će biti prilika i da oni 'najveći hardcore gameri' izađu napolje, prošetaju gradom a usput ne ostave igre iza sebe ..
Ipak, sa druge strane, nisam siguran da će igrica biti toliko popularna kod nas s obzirom da će teško biti za Google da isprogramira igru za svaki grad na svijetu .. ali vjerovatno će biti neka poveznica sa Google Maps i onim live-city kamerama pa će to ići lakše ..

Svejedno, ne vjerujem da ću igrati igru s obzirom da sam se od igrica potpuno odvojio i slobodno vrijeme koristim na malo pametniji način, a uz to nemam i ne planiram kupiti smartphone u narednih 10ak godina, dakle sve dok ovi 'old school' mobiteli na tipke budu postojali :)
Postavljaju nove lokacije odnosno portale tako što im pomažu ljudi širom svijeta da razviju gameplay, a igrači naravno žele što više portala blizu svojih kuća.

Uzmete Android, uključite GPS, uslikate, idete na share i onda ćete vidjeti novu opciju da sharujete sa NIA Super Ops (naravno ako ste već instalirali igru), upišete ime i pošaljete google-u. Nakon 2-3 sedmice vidjet ćete da li to zadovalja kriterije da postane novi portal i nakon toga 2-3 sedmice poslije bit će postavljen u igru.
Koja glupost, to je za ne povjerovat. Čuj hodaš gradom s' mobajl fonom i tražiš naku energiju. E baš me zanima gdje će ovo proći i da će ljudi "igrati" ovo. Mislim da ovo u US može proći, oni bi kupili i govno, samo nek je dobro upakovano(reklame). 
prejako ocm evo i ja cu se regat za taj invite sto da ne spica ocm :S
Nek bude nesto ovako : http://www.youtube.com/watch?v=i8NDAxGsfK8

haha 

Drama ce ovo bit 
Zvuči zanimljivo.
Međutim, ne mičem ja iz udobne stolice. Za rekreaciju ima drugih stvari.
Mislim da je bolje da virtualni i stvarni svijet ostanu odvojeni.
HAHAHAHAHAHAHA!
koja mjerica senada mi ! xD
Retardirano, gdje ces naci ovdje energiju 
Ali eto, morat' cemo probati.
a kako ti neko ukrade account ? tako sto ti otme mobitel na ulici ? 

meni ovo izgleda kao real life second life
Ista prica ko za g+ , nije lose ,izgleda legendarno, al samo ta cinjenica sto se mora ustati, odbit ce mnoge, tako da ce bita fail.
Cool Story :D

Evo da ne dižem novu temu --- Šta mislite da organizujemo [G.ba Ingress] :D HAHAHAH !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.