Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Najbolji FPS serijal

406 pregleda · 20 odgovora · otvorena 02.12.2012. u 14:21

Nakon blago rečeno svakakvih tema na portalu (no offense), mislim da je ovo tema o kojoj se može solidno diskutovati. Interesuje me koji je po vama najbolji FPS serijal?

Šta vas kontrektno privlači da pored tolikih FPS izdanja igrate baš taj? Da li je to dobar gameplay, grafika, zvučni efekti, singleplayer priča ili mogućnosti i raznolikost u multiplayeru?

Po mom skromnom mišljenju, Call of Duty i MoH su svakako igre koje smo prekucavali danonoćno na PS1, ali u novijim izdanjima Battlefield polako ali sigurno ide prema naprijed i napreduje brže nego CoD ili MoH. Ovo se posebno odnosi na multiplayer, gdje u Battlefieldu imamo (skoro) neograničene mogućnosti, a grafika je uz sam doživljaj ratovanja dovedena do perfekcije.

Znači želim da sve uzmete u obzir...i da, Counter Strike nisam uvrstio u anketu jer bi najvjerovatnije dobio 80% glasova tako da nema logike da se nađe u istoj. Naravno, one igre koje nisu navedene u anketi možete pomenuti, iako mislim da većina vas preferira jedan od ova tri serijala.
Dvoumio sam se da li da glasam između CoD ili Battlefield, ali sam dao glas Battlefieldu, jer sam u posljednje vrijeme dosta igrao Battlefield 1942. ( f2p yeah )

Naravno, i CoD sam igrao, najviše 1 i 2. Ove ostale nisam, jer mi računar nije mogao podržati, a ni sada bogami.

Medal of Honor nikad nisam igrao, a ne planiram, jedino ako stigne računar.
Call of Duty definitivno, svi su vjerovatno igrali 2 a vecina i prekucala, i MoH.a je isto odlicna, sve u svemu odlicna tema ,)
Od mene nebi dobio glas za Counter Strike. Glasao sam sa Battlefield, zasto ? Prije sam preferirao CoD ali sam vidio da prave igre na isti fazon sve neka buducnost, uglavnom to mi se ne svidja. Jedino sto im valja jeste CoD 1-2 maybe 4. MoH nisam ni igrao nikako, kada sam vidio u ovome zadnjem dijelu da kombinuju Stari most u Mostaru i Sarajevo, i jos uz to da nas ameri spasavaju ... Battlefield mi je realna igra, nisam igrao jos 3 ali nadam se da cu uskoro.
Od CoD-ova - CoD 1,2 su jedini koji valjaju. Možda i 4, ali tada počinju preseravati i igra gubi ono svoje. MoH nisam nikad ni probao i sumnjam da ću. Glasao sam za BF, samo zato što su BF3 odradili jače od bilo kojeg novijeg CoD-a, iako ne znam kakva su prijašnja izdanja BFa.

Trenutno ne igram ništa od ovoga, iako imam original CoD MW2, MW3, BO i BF3, jer sam više CS igrač, pa mi nekako CS:GO draži. Mislim da se i neću vraćat na ove igre više, tako da tražim kupca
Probao sam sve dijelove battlefielda , CoD-a , moha

Ovde se radi o legendarnim igrama i jednoj junijorki (MoH)

CoD jos uvijek drzi reputaciju u svijetu , ali tu je bf koji unistava cod svakim serijalom. CoD je postao ne realan izgubili su sada reputaciju sa BO2 , BF je ostao jos realan.

Eh da ne pricam samo o CODu i BFu

MoH igrica moze se reci za koju godinu da ce biti bolja i od CoDa i bfa.

Odluka izmedzu ovih serijala po meni je BF3
Glasao sam za CoD serijal .Igrao sam i MoH ,tacnije Pacific assault i Vanguard .Mogu reci da je solidan ,ali mi se CoD definitivno bolje sviđa .Najbolji dio im je 2 . ,a i 5. dio nije los. Zafrkali su se s nastavcima 4. dijela ,koji je fantastican, u kojem su napravili korak u taj moderni rat i nakon toga nisu imali neku uspjesniju ideju .

Battlefield nisam igrao ,ali imam namjeru skinuti 2/3 dio uskoro .
CoD je najbolji, jer ima najbolju historiju, tj. imaju najvise igara da valjaju. (valjalo je sve do MW3)
Ovo sad zadnje, MW3 i BO2, to je sve staro, sve isto. Propao serijal skroz.

MoH kazu svi da je ovaj sad shit, isto govorili i za prosli, nema puno pricati.

Tek od BF3 se moze reci da je extra serijal i da ide ka boljem i polako ce preuzeti titulu od CoDa
Definitivno Battlefield, cod se pretvorio u bullshit.
BannedOTF je napisao/la:
Definitivno Battlefield, cod se pretvorio u bullshit.
+1
BF je itetako dobar i unistava Cod sa svakim novim nastavkom, dovoljno je samo spomenuti BF3 i sve nam je jasno
Sto se tice Coda,Cod 2 je veoma dobar i vecina nas je prekucala igru i dane i dane odvojjila za multgelayer,
i sljedeci dobar COD je 4 ciji multiplayer igram i danas dan, naravno i single je dobar. MoH nisam nesto posebno igrao tako da nemam neki komentar o njemu

Glasao sam za COD samo zbog Cod 4 jer mi je nekako prirastao srcu, a da njega nema za sigurno bih glasao za BF
Call of Duty puno bolji od onih koji su tamo stavljeni. Nemam neki specifičan razlog.
Pa i COUNTER STRIKE je FPS igra !

Definitivno najbolji FPS serijal je Call of Duty
Na drugom mjestu možemo da okarakterišemo COUNTER STRIKE dok na trecem mjestu dolazi Battlefield i Medal of Honor.

Razlogi su mnogi Call of Duty je najprodavanija igra ikad i najviše zarade od svi ovih serijala ima Call of Duty sto automatski govori da je najprodavanija igra. U protekli nekolik oserija call of duty nije to sto je nekad bio i zato sve vise i vise ljudi napusta tu igru i okrece se drugim FPS igrama kao sto su Battlefield i Medal of Honor. Za Battlefield i Medal of Honor nemozemo da kazemu da su jedni od najbolji serijala zato jer su tek u zadnjoj seriji napravili odlicnu stvar dok su bivsi serijali od Battlefield i Medal of Honor totalni promasaj bili. Dok za COUNTER STRIKE je jedna od najigrani FPS igara svi se mi dobro prisjecamo COUNTER STRIKE 1.6 koji se i danas igra a razlog COUNTER STRIKE je u tome sto je uradzeno puno peach-va za tu igru pa tako sami proizvodzaci igre Valve nije mogao da zaradi na samoj igri. I zato i jeste na drugom mjestu.
Haris je napisao/la:
Dvoumio sam se da li da glasam između CoD ili Battlefield, ali sam dao glas Battlefieldu, jer sam u posljednje vrijeme dosta igrao Battlefield 1942. ( f2p yeah )

Naravno, i CoD sam igrao, najviše 1 i 2. Ove ostale nisam, jer mi računar nije mogao podržati, a ni sada bogami.

Medal of Honor nikad nisam igrao, a ne planiram, jedino ako stigne računar.
BF 1942 prije par godina po citav dan na Bihnetu rokaj .. slabo ima igraca

ugl glasao sam za cod prvenstveno zbog coda 4
cod probably , cod 1 2 i 4 su i dan danas jako igrani , iako su izasli prije par godina .
sta je sa half life serijalom ? mozda ne izbacuju novu igru svake godine ali..
Ma CoD,ima najbolju pricu,gameplay.

BF 3 ubija grafikom,al nije sve zvuk i grafika,bitno je kolko nas igra moze zakucati za stolicu,a to upravo postize pricom.

MoHW ima jako dobru grafiku,2010 je vec starija,ali Airborne je takodjer jako dobra,al CoD je CoD .
Dao sam glas CoD-u jer sam na njemu proveo najvise sati, ali mi se ovaj novi ni malo ne svidja.

Ako vec nisi ubacio ostale serijali u anketu koji ima jako dogrih (Crysis, Half Life . . .) trebao si makar ubacit mogucnost: "Neki drugi serijal" .
dzelo je napisao/la:
Dao sam glas CoD-u jer sam na njemu proveo najvise sati, ali mi se ovaj novi ni malo ne svidja.

Ako vec nisi ubacio ostale serijali u anketu koji ima jako dogrih (Crysis, Half Life . . .) trebao si makar ubacit mogucnost: "Neki drugi serijal" .
My bad, nije mi palo napamet .
Starije igre Medal of Honor su bile dobre za to doba (1999-2003), nakon sto se pojavio Call of Duty 1 MoH je pocela umirati, CoD je bio FPS Broj 1 sve dok Call of Duty Modern Warfare 2 jer je bio multiplayer lose uradjen a u isto vrijeme Battlefield se poceo poboljsavati izasao je Battlefield Bad Company 2 koji je u svakom smislu nadmasio MW2 i od tada je Battlefield broj 1 FPS Igra!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.