Kao prvo ,logo se ne pravi u photoshopu. Drugo, radis dosta stvari koje ti usporavaju vrijeme rada, kao ono sa lasso toolom, zar nije bilo lakse ctrl+click na layer, i selektujes onaj bijeli odmah i delete. I slicne stvari.
Logo nije kreativan uopste, valjda budes napredovao jos, ne savjetujem ti da radis tutoriale kada jos nisi stasao za toga, kada jos i tebi trebaju tutoriali za te jednostavne stvari. Nemoj se naci uvrijedjen, ali to tako ne ide. Nisu ti bitni "lajkovi" i slava ta neka po facebooku , ako tvoji radovi nisu kvalitetni, tada neces nikad zaradit iznad svote od 10 km.
Moj savjet ti je da se, ako nista, i sam nagledas tutoriala, i kazes sebi : ja sam jos pocetnik. Ja se ne smatram recimo nekim dobrim dizajnerom, radim stvari onako kako mi odgovaraju, i formiram neki svoj stil, nesto drugacije.
Nemam nista od toga da sam sebe u glavi hvalim, i namecem drugima svoje freebyeve i stvari, ne smatram da sam jos za toga. Zato mi pisu drugi ljudi, dobivam razne ponude od ljudi, koje ne mogu ni stignuti sve, a to nisu male pare vjeruj.
Uvijek ostavljam sebi prostora za napredak, i kazem sebi: ovo opet moze bit bolje i poslije kad shvatim nesto "bolje" ponovo taj isti proces. Nemoj da te zavara raja odavdje sa gamersa, koji ce ti pisati " svaka cast, sila, sabio, prejako" za sve sto vide. Trazi kritike pravih dizajnera i ugledaj se na dobre radove.
Nije da sta pametujem, samo mi je zao da ostanes needukovan o nekim stvarima.
Toliko od mene