Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[anaisDesign] FREE LOGO PSD + TUT

346 pregleda · 11 odgovora · otvorena 01.12.2012. u 23:33

Čao, opet ja sa malo boljim tutorialom i giftom. Uspust u ovo videu će te moći još nešto saznati (tranparentno). Download PSD je u deskripciji, izvinite na gramatičkim-pravopisnim greškama, ne ide mi engleski baš najbolje.

Zamolio bih sve članove, da komentarišu , sharuju i subscribaju kanal, unaprijed hvala

LINK : [anaisDesign] FREE LOGO PSD + TUT

Pitanja možete postaviti ovdje i komentar.

Klip ne znam iz kog razloga traje duže, to je do u2uba, upravo sam sad izrezao ne potrebni dio pa se nadam uskorom editu na (orginualu)
 :D :D :D

PS

Je li se ovi smajlici racunaju kao rijeci ,posto pravilnik govore da se min 3 rijecu moraju napisati = )

Post dobio šamar od MCMXLVI

po meni,vrlo je korisno za dizajn i za nekakve gameplay-eve,svakako cu skinuti i isprobati,hvala na tut-u,jednostavan a dobar ;)
cwN1337 je napisao/la:
po meni,vrlo je korisno za dizajn i za nekakve gameplay-eve,svakako cu skinuti i isprobati,hvala na tut-u,jednostavan a dobar ;)
Nema na čemu, barem neko je shvatio poentu.
prejednostavan , ne kreativan  . Al' et , Al svaka tebi cast , pa imas ovo zivaca snimati 
LavShinoda je napisao/la:
prejednostavan , ne kreativan :D . Al' et , Al svaka tebi cast , pa imas ovo zivaca snimati :D
Polahke lave , doće sve na svoje, ty :D
Kao prvo ,logo se ne pravi u photoshopu. Drugo, radis dosta stvari koje ti usporavaju vrijeme rada, kao ono sa lasso toolom, zar nije bilo lakse ctrl+click na layer, i selektujes onaj bijeli odmah i delete. I slicne stvari.
Logo nije kreativan uopste, valjda budes napredovao jos, ne savjetujem ti da radis tutoriale kada jos nisi stasao za toga, kada jos i tebi trebaju tutoriali za te jednostavne stvari. Nemoj se naci uvrijedjen, ali to tako ne ide. Nisu ti bitni "lajkovi" i slava ta neka po facebooku , ako tvoji radovi nisu kvalitetni, tada neces nikad zaradit iznad svote od 10 km.

Moj savjet ti je da se, ako nista, i sam nagledas tutoriala, i kazes sebi : ja sam jos pocetnik. Ja se ne smatram recimo nekim dobrim dizajnerom, radim stvari onako kako mi odgovaraju, i formiram neki svoj stil, nesto drugacije.
Nemam nista od toga da sam sebe u glavi hvalim, i namecem drugima svoje freebyeve i stvari, ne smatram da sam jos za toga. Zato mi pisu drugi ljudi, dobivam razne ponude od ljudi, koje ne mogu ni stignuti sve, a to nisu male pare vjeruj.

Uvijek ostavljam sebi prostora za napredak, i kazem sebi: ovo opet moze bit bolje i poslije kad shvatim nesto "bolje" ponovo taj isti proces. Nemoj da te zavara raja odavdje sa gamersa, koji ce ti pisati " svaka cast, sila, sabio, prejako" za sve sto vide. Trazi kritike pravih dizajnera i ugledaj se na dobre radove.
Nije da sta pametujem, samo mi je zao da ostanes needukovan o nekim stvarima. 
Toliko od mene 
rason je napisao/la:
Kao prvo ,logo se ne pravi u photoshopu. Drugo, radis dosta stvari koje ti usporavaju vrijeme rada, kao ono sa lasso toolom, zar nije bilo lakse ctrl+click na layer, i selektujes onaj bijeli odmah i delete. I slicne stvari.
Logo nije kreativan uopste, valjda budes napredovao jos, ne savjetujem ti da radis tutoriale kada jos nisi stasao za toga, kada jos i tebi trebaju tutoriali za te jednostavne stvari. Nemoj se naci uvrijedjen, ali to tako ne ide. Nisu ti bitni "lajkovi" i slava ta neka po facebooku , ako tvoji radovi nisu kvalitetni, tada neces nikad zaradit iznad svote od 10 km.

Moj savjet ti je da se, ako nista, i sam nagledas tutoriala, i kazes sebi : ja sam jos pocetnik. Ja se ne smatram recimo nekim dobrim dizajnerom, radim stvari onako kako mi odgovaraju, i formiram neki svoj stil, nesto drugacije.
Nemam nista od toga da sam sebe u glavi hvalim, i namecem drugima svoje freebyeve i stvari, ne smatram da sam jos za toga. Zato mi pisu drugi ljudi, dobivam razne ponude od ljudi, koje ne mogu ni stignuti sve, a to nisu male pare vjeruj.

Uvijek ostavljam sebi prostora za napredak, i kazem sebi: ovo opet moze bit bolje i poslije kad shvatim nesto "bolje" ponovo taj isti proces. Nemoj da te zavara raja odavdje sa gamersa, koji ce ti pisati " svaka cast, sila, sabio, prejako" za sve sto vide. Trazi kritike pravih dizajnera i ugledaj se na dobre radove.
Nije da sta pametujem, samo mi je zao da ostanes needukovan o nekim stvarima. :)
Toliko od mene :)
Hvala na kritikama, jesi me naružio. U photshopu se može praviti logo / manjih dimenzija / - Raster.
ans je napisao/la:
Hvala na kritikama, jesi me naružio. U photshopu se može praviti logo / manjih dimenzija / - Raster.
Nemoj to smatrat ko "ruzenjem" jebiga. I sta imas od tog rastera ? Mozes ga koristit samo u toj dimenziji, pretty much useless. Osim ako se ne planiras u zivotu bavit cs logoima, o tome ti govorim  , prebaci se na illustrator sto brze mozes, sto se tice logo dizajna
rason je napisao/la:
Nemoj to smatrat ko "ruzenjem" jebiga. I sta imas od tog rastera ? Mozes ga koristit samo u toj dimenziji, pretty much useless. Osim ako se ne planiras u zivotu bavit cs logoima, o tome ti govorim  , prebaci se na illustrator sto brze mozes, sto se tice logo dizajna
Nije Illustrator jedini vektorski program.
KRY1337 je napisao/la:
Nije Illustrator jedini vektorski program.
Ako je vec upoznat sa adobe paketom, nek se prebaci na llustrator, zbog slicnih komandi i precica i sl. , nemoj mislit da ne znam o tome bas 
rason je napisao/la:
Ako je vec upoznat sa adobe paketom, nek se prebaci na llustrator, zbog slicnih komandi i precica i sl. , nemoj mislit da ne znam o tome bas :)
ti si pro, locked.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.