Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Particija sakrivena...

101 pregled · 5 odgovora · otvorena 30.11.2012. u 23:26

Pozdrav, pokusao sam instalirati ubuntu nedavno i zafrkavao sam se oko particija, imam jednu od 650 i jednu od 350 gb, drugu sam stavio u ext2 format, tako da je ostala sakrivena, sada sam je vratio u fat32 file system, ali opet se ne vidi u windowsu. Nema ntfs...
Ako ti je bio ubuntu na njoj nećeš je ni moći vidjeti, windows ne prikazuje ubuntu u exploreru. (ako na to misliš)
Meni se jednom desilo, da je d:/ particija nestala komplet i uspio sam sa nekim programom je vratiti, ali neznam kojim tačno.

http://www.ptdd.com/recoverylostpartition.htm

Probaj jedan od ovih.
ubaci cd od ubuntua i formatiraj particiju kao ntfs.
ako ti je starija verzija, moras napraviti bootabilan cd sa programom 'Partition Magic' - nadji na google kako napraviti bootable cd, ubaacis ga, rr kompjuter, onda ti se otvori taj program i s njim vidis sve particije koje mozes promijeniti po velicini, formatu itd itd.
Sindrom1ran je napisao/la:
ubaci cd od ubuntua i formatiraj particiju kao ntfs.
ako ti je starija verzija, moras napraviti bootabilan cd sa programom 'Partition Magic' - nadji na google kako napraviti bootable cd, ubaacis ga, rr kompjuter, onda ti se otvori taj program i s njim vidis sve particije koje mozes promijeniti po velicini, formatu itd itd.
Ne moze kao ntfs :S , i btw. Ubuntu 12.10
Jesi provjeravao disk management u W7?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.